Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wanneer u een rauw ei doorslikt Wat doet het?

Mythe: het eten van rauwe eieren geeft u toegang tot meer voedingsstoffen Waarheid: kook uw eieren om ervoor te zorgen dat u toegang hebt tot alle voedingsstoffen

 1. Eieren bieden verschillende voordelen, maar het doorslikken van een rauw ei kan speciale voordelen voor uw gezondheid opleveren, omdat sommige voedingsstoffen kunnen afnemen wanneer voedsel wordt gekookt. Kijk naar rauwe eieren voor energie en verbeteringen van de spermakwaliteit en de foetale gezondheid, maar begrijp de risico's die aan het eten ervan zijn verbonden. Eet nooit eieren om een ​​gezondheidsprobleem te behandelen zonder eerst de raad van uw zorgverlener te raadplegen.

Draagt ​​bij aan energie

 1. Het consumeren van een rauw ei is een goede keuze om de hoeveelheid energie die u bij de hand hebt te vergroten om u te helpen de hele dag door te bewegen. Je lichaam reikt naar het eiwit in je dieet voor brandstof als je onvoldoende hoeveelheden koolhydraten in je maaltijdplan hebt. Eén groot rauw ei levert je 6,3 g eiwit, evenals andere voedingsstoffen - B-vitamines - die je lichaam helpen voedsel te gebruiken voor energie. Je krijgt kleine hoeveelheden thiamine, vitamine B-6, pantotheenzuur en folaat, en rauwe eieren dienen ook als een goede bron van vitamine B-12 en riboflavine, alle B-vitamines belangrijk voor energie.

Vruchtbaarheid verhoogt

 1. Vruchtbaarheid kan om een ​​aantal redenen lijden, maar het doorslikken van rauwe eieren kan voordelen bieden als u problemen hebt om een ​​baby te verwekken. Rauwe eieren zijn een goede bron van selenium, een mineraal dat de kwaliteit van het sperma kan verbeteren. Een groot rauw ei heeft 15,3 mcg selenium; volwassenen hebben elke dag 55 mcg van dit mineraal nodig. Rauwe eieren kunnen ook de mannelijke vruchtbaarheid ten goede komen dankzij de vitamine B-12 - de website van de University of Maryland Medical Center citeert zwak onderzoek naar de positieve invloed van vitamine B-12 op de beweeglijkheid van het sperma. Een groot ei bevat 0,4 mcg van deze vitamine; je lichaam heeft dagelijks 2,4 mcg nodig.

Verbetert de foetale gezondheid

 1. Hoewel het eten van rauwe eieren tijdens de zwangerschap niet wordt aanbevolen vanwege het risico op voedselvergiftiging, kan dit de gezondheid van de foetus helpen beschermen. Rauwe eieren zijn bronnen van folaat en vitamine B12, die beide beschermen tegen geboorteafwijkingen in de neurale buis. Eén groot ei bevat respectievelijk 24 mcg en 0,4 mcg van deze voedingsstoffen. Zwangere vrouwen hebben dagelijks 600 mcg foliumzuur en 2,6 mcg vitamine B12 nodig. Als je rauwe eieren consumeert terwijl je zwanger bent, zoek dan gepasteuriseerde eieren, die je risico op problemen verminderen.

Kan Salmonella-vergiftiging veroorzaken

 1. Het voedselvergiftigingsrisico in rauwe eieren is afkomstig van een microscopische bacterie die bekend staat als salmonella. De Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention melden dat jaarlijks ongeveer 1,4 miljoen mensen salmonellose oplopen, wat gastro-intestinale problemen veroorzaakt en jaarlijks ongeveer 400 sterfgevallen veroorzaakt. Zelden kan salmonellose van besmette rauwe eieren leiden tot het syndroom van Reiter, een aandoening die wordt gekenmerkt door artritis, pijnlijk plassen en oogirritatie.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407