Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Warmte-effecten van geroosterde groentevoeding

Wanneer te weten of uw gerecht gaar is

 1. MayoClinic.com prijst roosteren als een van de gezondste kookmethoden die u kunt gebruiken, omdat het droge hitte gebruikt om groenten te verzachten en geen toegevoegde boter of olie vereist, wat een aanzienlijke bijdrage kan leveren van calorieën en vet aan gekookt voedsel. Hoewel het risico bestaat dat bij sommige kookmethoden sommige nuttige enzymen en voedingsstoffen verloren gaan in groenten, wegen de voordelen voor de gezondheid van het eten van gekookte groenten zwaarder dan de kosten.

Voedingswaarden

 1. Specifieke voedingswaarde-informatie voor geroosterde groenten is afhankelijk van of u vóór of na het koken andere ingrediënten aan de groenten toevoegt, maar droog braden zal de voedingsfeiten niet significant veranderen. Een droge, geroosterde groene paprika heeft bijvoorbeeld ongeveer 33 calorieën, 0,3 g vet, 8 g koolhydraten, 1,4 g eiwit, 2,8 g vezels en 3,9 g natuurlijke suiker. Vier gram van een geroosterd vegetarisch mengsel dat courgette en pompoen bevat, heeft slechts ongeveer 39 calorieën en 3,5 g vet, 2 g koolhydraten, 0,7 g eiwit, 0,7 g vezels en 1 g suiker.

Vergelijking

 1. Het kan handig zijn om de voedingsfeiten van geroosterde en rauwe groenten te vergelijken om een ​​idee te krijgen van de kleine verschillen tussen de twee. De voedingsdatabase van het Amerikaanse ministerie van Landbouw stelt dat een rauwe groene paprika 24 calorieën, 1 g eiwit, 0,2 g vet, 5,5 g koolhydraten en 2 g vezels bevat. Twee gram rauwe courgette heeft 10 calorieën, 0,7 g eiwit, 0,2 g vet, 1,75 g koolhydraten en 0,6 g vezels, terwijl 2 oz. van rauwe pompoen heeft 26 calorieën, 0,6 g eiwit, geen vet, 6,5 g koolhydraten en 1 g vezels.

Warmte-effecten

 1. Wanneer u groente kookt, is het waarschijnlijk dat sommige voedingsstoffen, vitaminen, mineralen en enzymen van de groenten verloren gaan als gevolg van de hitte. Verschillende kookmethoden hebben echter verschillende effecten. Koken veroorzaakt bijvoorbeeld een groter verlies aan voedingsstoffen dan braden. "Koken [!groenten

Overwegingen

 1. In sommige gevallen kan het roosteren van groenten of het op een andere manier koken hun voedingswaarden zelfs verbeteren. In een BBC-artikel uit 1999 merkten voedselwetenschappers bijvoorbeeld op dat het koken van wortels de biologische beschikbaarheid van de carotenoïden die ze bevatten verhoogt. Volgens "The Asia Pacific Journal of Clinical Nutrition," kun je het verlies van voedingsstoffen minimaliseren door te roosteren door overrijpe groenten te vermijden, ze met schillen te braden, stukken groot te houden en toegevoegd water te minimaliseren.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407