Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat doe je vers gesneden fruit om bruin te blijven?

Eiersalade

 1. Of het nu een eenvoudig gerecht van gesneden appel is of een exotische tropische fruitsalade, de levendige kleuren vers fruit kunnen een lust zijn voor zowel de ogen als de maag. Maar tenzij je het meteen eet, zal de zuurstof in de lucht reageren met enzymen in het snijvlak van veel soorten fruit en als gevolg daarvan worden ze bruin rond de randen voordat ze zelfs de plaat bereiken. Het is dus de moeite waard om een ​​paar eenvoudige stappen te nemen om uw fruit er zo vers uit te laten zien als het moment dat u het snijdt.

Citroenzuur

 1. Een van de gemakkelijkste manieren om de kleur van fruit zoals appels, peren, bananen en avocado's te behouden, is ze in een zure substantie te gooien, zoals citroen- of limoensap. Dit werkt omdat het citroenzuur in het sap de chemische reactie stopt die nodig is voor het bruiningsproces in zijn sporen. Het heeft ook het voordeel van het toevoegen van een heerlijke citrussmaak aan het fruit waarvan je gaat genieten.

Water

 1. Hoewel het misschien niet geschikt is voor alle fruit, is het onderdompelen van stukken in koud water na het snijden een zeer effectieve manier om te voorkomen dat het snijoppervlak in contact komt met de lucht. Dit betekent dat het oxidatieproces kan worden gestopt voordat het begint, terwijl het fruit tegelijkertijd knapperig en vers blijft. Het is ook mogelijk om de enzymen te stoppen door stevigere fruitsoorten, zoals appels en peren, heel kort in kokend water te dompelen.

Suiker en zout

 1. Het coaten van het snijvlak van fruit in suikersiroop beschermt de blootgestelde cellen tegen de lucht en voorkomt verkleuring. Als alternatief zal het bekleden van het fruit in zout ook voorkomen dat het fruit bruin wordt. Zoals u zich echter kunt voorstellen, zal geen van deze technieken de smaak of voedingswaarde van het fruit verbeteren, dus ze worden waarschijnlijk het best vermeden als u op uw best van uw verse fruit wilt genieten.

Beitsen

 1. Net zoals citroensap het bruiningsproces voorkomt, doet beitsen dat ook. Fruit zoals peren wordt meestal binnen enkele minuten bruin nadat ze zijn gesneden, maar ze kunnen met succes worden ingemaakt in een mengsel van gekruide azijn en suiker. Dit voorkomt niet alleen verkleuring maar zal de vrucht vele maanden bewaren. Met name ingelegde peren zijn uitstekend wanneer ze worden geserveerd met geroosterd vlees of gevogelte. Dit is een heerlijke manier om tijdens de wintermaanden van de herfstoogst te genieten.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407