Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat doet cranberrysap voor uw lichaam?

Let op

 1. U kunt op cranberrysap rekenen om antioxiderende voordelen voor uw lichaam te bieden, omdat het een rijke bron van vitamines C en E is. Het bevat ook antioxidanten die flavonoïden worden genoemd en ontstekingsremmende en antibacteriële eigenschappen. Onderzoek suggereert, maar heeft nog niet bewezen, dat de flavonoïden in cranberrysap infecties kunnen helpen bestrijden en goede cholesterol kunnen stimuleren.

Bescherming tegen antioxidanten

 1. Ongezoet veenbessensap is een rijke bron van twee antioxidanten: vitamine C en E. Een kopje sap levert 26 procent van uw aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine C en 20 procent vitamine E. Beide van deze voedingsstoffen neutraliseren vrije radicalen voordat ze gezonde cellen kunnen beschadigen. Het verschil tussen hen is dat vitamine C cellen in waterige omgevingen beschermt, terwijl vitamine E werkt als een antioxidant voor essentiële vetten in uw lichaam. Houd er rekening mee dat veel merken cranberrysap mengen met andere soorten vruchtensappen. Hoewel deze producten 100% puur vruchtensap zijn, varieert de hoeveelheid cranberrysap die je krijgt, afhankelijk van het merk en dit heeft invloed op de hoeveelheid voedingsstoffen en flavonoïden.

Urineweginfecties

 1. Bacteriën zijn de meest voorkomende oorzaak van urineweginfecties, of UTI's, volgens het Clearinghouse National Information Nier and Urologic Diseases. Plantaardige stoffen in cranberrysap - flavonoïden genaamd proanthocyanidines - voorkomen dat bacteriën zich hechten aan de blaaswand, dus urine spoelt ze uit voordat ze een infectie veroorzaken Meer onderzoek is nodig om de effectiviteit van cranberrysap te controleren voor het voorkomen van urineweginfecties, maar na het herzien van 10 studies concludeerden onderzoekers dat cranberrysap, cranberry-bosbessensap en cranberrytabletten allemaal het aantal UTI's bij vrouwen met recidiverende infecties verminderden, volgens hun rapport gepubliceerd in het januari 2008 nummer van de "Cochrane Database of Systematic Reviews. "

Vecht tegen andere infecties

 1. Cranberrysap biedt enige belofte voor het bestrijden van andere infecties dan urineweginfecties. In laboratoriumstudies uitgevoerd in 2010 aan het Worcester Polytechnic Institute, ontdekten onderzoekers dat cranberrysap de bacterie Staphylococcus aureus blokkeerde om een ​​infectie te vormen. Cranberrysap kan ook voorkomen dat een ander type bacterie - Helicobacter pylori - zich hecht aan cellen in de maag, waar het zweren veroorzaakt, volgens onderzoek gepubliceerd in het juni-nummer van "Molecular Nutrition and Food Research."

Cholesterolprofiel verbeteren

 1. Het verhogen van uw inname van cranberrysap kan uw niveau van goede HDL-cholesterol verhogen. Lipoproteïnen met een hoge dichtheid, of HDL's, staan ​​bekend als goede cholesterol omdat ze cholesterol naar de lever transporteren, waar het wordt afgebroken tot afvalproducten en wordt geëlimineerd uit je lichaam. Onderzoekers van de Laval University in Canada gaven dagelijks een kleine groep zwaarlijvige mannen cranberrysap. Ze begonnen gedurende vier weken dagelijks een portie van 4 ons te drinken en verhoogden het aantal tot 8 ons. Na vier weken van dagelijkse porties van 8 ounce, ervoeren de mannen stijgingen van het HDL-cholesterolgehalte, volgens het augustus 2006 nummer van het "British Journal of Nutrition."Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407