Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat doet Kigelia Fruit Extract voor de huid?

U hoeft geen fruit te vermijden

 1. Gecultiveerd in Afrika bezuiden de Sahara, leveren bomen van de soorten kigelia africana en kigelia pinnata een grote worst op die de inheemse bevolking van de regio al lang gebruikt voor medicinale en cosmetische toepassingen. Veel cosmetische bedrijven hebben de huidverbeterende eigenschappen van het fruit erkend door de toevoeging van fruitextract aan sommige van hun producten. Medisch onderzoek heeft ook bewijs opgeleverd dat kigelia-fruitextract effectief kan zijn bij het behandelen van melanoom, de dodelijkste vorm van huidkanker.

Antibacteriële eigenschappen

 1. Naar aanleiding van onderzoeken die aantoonden dat de stamschors van de kigelia africana krachtige antibacteriële eigenschappen bezat, heeft een team van Zuid-Afrikaanse onderzoekers een onderzoek uitgevoerd om te zien of het kigelia-fruit ook die voordelen bood. Ze maakten ruwe extracten van zowel stamschors als fruit met behulp van gedestilleerd water, ethanol of ethylacetaat. Onderzoekers testten vervolgens de extracten tegen gram-negatieve en gram-positieve bacteriën. In een rapport over hun bevindingen in een 2002-nummer van de "South African Journal of Botany", meldden ze dat stamschors en fruitextracten significante antibacteriële activiteit vertoonden tegen beide bacteriestammen. Deze bevindingen hebben de weg vrijgemaakt voor het gebruik van kigelia-extract in huidreinigingsmiddelen en andere producten die zijn ontworpen om bacteriële huidinfecties te bestrijden.

Helpt bij een stevige huid

 1. Een vijfkoppig Indiaas team van wetenschappers ondernam een ​​beoordeling van de wetenschappelijke literatuur over studies naar de medicinale en cosmeceutische eigenschappen van Kigelia. In hun rapport, gepubliceerd in een 2009 uitgave van "Natural Product Radiance" - in 2011 bekend als de "Indian Journal of Natural Products and Resources" - citeerden ze studies die aantoonden dat de actieve ingrediënten van kigelia steroïde saponinen en de flavonoïden luteoline en quercetine bevatten. . Deze fytochemicaliën helpen bij het versterken en stabiliseren van de collageenvezels die de huid ondersteunen, waardoor ze een verstevigend effect hebben. Sommige onderzoeken hebben aangetoond dat het extract bijzonder effectief was bij het verstevigen van de huid in en rond de borsten.

Vecht tegen Melanoma

 1. Onderzoekers in Noord-Ierland hebben een in vitro-onderzoek uitgevoerd om het vermogen van verschillende verbindingen uit de kigelia pinnata-vrucht te beoordelen om de verspreiding van menselijke melanoomcellen te stoppen. Een deel van de aanleiding voor het onderzoek was het traditionele gebruik van het fruit door volksgenezers om huidkanker en andere huidaandoeningen te behandelen. Wetenschappers isoleerden verschillende verbindingen uit het kigelia-fruit en testten ze tegen melanoomcellen in het laboratorium. Ze vonden significante anti-kanker eigenschappen van een verscheidenheid aan kigelia-verbindingen, waaronder de isocoumarins demethylkigelin en kigelin; oliezuur en heneicosaanvetzuren; ferulinezuur; en het furonaftochinon 2- (1-hydroxyethyl) nafto [!2,3-b

Andere voordelen voor de huid

 1. In zijn literatuuronderzoek over de cosmeceutische toepassingen van kigelia, meldden de auteurs van het artikel "Natural Product Radiance" uit 2009 dat kigelia al op grote schaal werd gebruikt als een actief ingrediënt in verschillende cosmetische formuleringen. Deze producten kunnen de huid gladder maken door fijne lijntjes en rimpeldiepte te verminderen. Er wordt ook aangenomen dat ze de elasticiteit van de huid bevorderen, de pigmentatie op natuurlijke wijze verlichten, oneffenheden verminderen en de doorbloeding van de huid verbeteren.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407