Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat doet melk tijdens het bakken?

Zeg vaarwel tegen galstenen

 1. De meeste gebakken producten zijn afhankelijk van een handvol ingrediënten, waaronder melk, eieren, suiker, meel en boter of olie, en elk van deze items speelt een cruciale rol. Melk heeft verschillende rollen bij het bakken dan alleen een beslag of deeg bevochtigen. Melk voegt structuur toe aan een beslag, zodat het niet in de oven instort. Melk kan bakproducten ook hun knapperige korst geven.

Onder constructie

 1. Een cake of brood bakken lijkt op het bouwen van een huis. Sommige ingrediënten, zoals bloem, eiwitten en water, vormen de basis van het gebakken goed, waardoor het structuur en sterkte krijgt. Andere ingrediënten, waaronder suiker, olie en eidooiers, voegen de esthetiek toe die een gebakken goed echt bevredigend maakt. Deze ingrediënten voegen zachtheid, smaak en vocht toe aan het gebakken goed. Melk - en in het bijzonder volle melk - voert beide functies uit. Het eiwit in melk creëert een sterk beslag of deeg, in staat om op te stijgen en de ontberingen van het bakken te weerstaan. De suiker en het vet in melk helpen het gebakken goed mals te maken en te bevochtigen, terwijl het smaak toevoegt. Suiker is ook het ingrediënt dat een goudbruine korst op gebakken producten creëert.

Zuiveldilemma's

 1. Magere melk heeft geen vet, waardoor het de favoriete keuze is voor diegenen die een dieet volgen, maar de meeste bakrecepten die om melk vragen, zijn ontworpen voor volle melk. Een kopje volle melk bevat 3,5 gram vet - een relatief kleine hoeveelheid - maar voldoende om het vocht en de zachtheid te verhogen. In de meeste gevallen kunt u magere of afgeroomde melk vervangen door volle melk, maar let extra op hoe u het beslag bereidt. Combineer droge ingrediënten en natte ingrediënten afzonderlijk voordat u ze samen mengt en gebruik een lichte hand zodat u het gebakken goed niet verder hard maakt.

Alternatieve alternatieven

 1. Alleen omdat een recept melk vereist, betekent niet dat u het moet gebruiken. U kunt geitenmelk of schapenmelk in de meeste recepten vervangen, evenals zuivelvrije alternatieven, zoals sojamelk of amandelmelk. Gewone, magere yoghurt is een gezonde oplossing voor melk of je kunt verdampte melk of vruchtensap gebruiken. Gebruik deze vervangers in dezelfde verhouding die u normale melk zou gebruiken. Zorg ervoor dat u een gewone, niet-gearomatiseerde melkvervanger gebruikt. U kunt een verschil in smaak of textuur opmerken bij het maken van substituties, maar in de meeste gevallen zal het verschil klein zijn.

Warm en geroosterd

 1. Hoe u melk gebruikt, is ook belangrijk. Cakerecepten vereisen soms dat ingrediënten, zoals melk, op kamertemperatuur zijn. Hierdoor kunnen de boter, suiker en eieren soepeler samenkomen, waardoor een emulsie ontstaat die luchtbellen opvangt en een zachte cake maakt. Als je koekjes maakt, wil je dat de melk en andere ingrediënten ijskoud zijn. IJskoude ingrediënten zijn hier het geheim van schilferige lagen. In gistbrood kan een recept ervoor zorgen dat de melk bijna tot broei wordt opgewarmd. Deze hoge temperatuur stimuleert de gist om op te lossen en het rijsproces te starten.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407