Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat eten veganisten?

Hoe word je een flexitarist

 1. Een dieet met veel fruit, groenten en noten zonder vlees, zuivel en alle extra gezondheidsgevolgen die dit voedsel kan inhouden ... ja, voor sommigen klinkt een veganistisch dieet als een droom.

 2. Wanneer mensen besluiten om veganist of vegetariër te worden, is dat soms vanwege de sterke wens om de meeste dierlijke producten in het dieet te elimineren (en de impact die veehouderijen op de planeet hebben) - maar evengoed doen de meeste mensen die bereid zijn zoveel voedingsmiddelen te verlaten dit ook omdat ze in hun kern geloven dat het een gezondere optie is. Maar is het?

 3. Dus voordat je de steaks en kaas weggooit, is het cruciaal om te onderzoeken wat veganisten precies eten, hoe dit dieet de levensstijl van een persoon beïnvloedt en of het eigenlijk gezond is.

Wat werkt in een veganistisch dieet

 1. Een veganistisch dieet elimineert alle voedingsmiddelen die afkomstig zijn van een dier, inclusief vlees, eieren en zuivelproducten zoals melk, boter, kaas en yoghurt. In plaats daarvan eten veganisten plantaardig voedsel zoals fruit, groenten, noten, bonen en volle granen. Veganisten eten veel van deze plantaardige voedingsmiddelen rauw, wat zorgt voor meer voedingswaarde. In feite omvat een veganistisch dieet vaak de aanwezigheid van meer enzymen, vitamines en mineralen. Het eten van veel rauwe groenten heeft een aantal voordelen:

 2. 1. Verlaagt ontsteking

 3. Een onderzoek uit 2014 naar voedingsstoffen toonde aan dat zelfs een veganistisch dieet op korte termijn de ziekteverwekkende ontstekingsniveaus onder de deelnemers aanzienlijk verlaagde. (1) De auteurs van de studie testen deze theorie op lange termijn.

 4. 2. Behoudt waardevolle enzymen met groenten

 5. Wanneer we onze groenten koken, verliezen we helaas het grootste deel van het vitale enzymgehalte. Wanneer ze op een bepaalde temperatuur worden gekookt, worden de enzymen in de groenten gedestabiliseerd. Ons lichaam heeft enzymen nodig om het voedsel af te breken in kleinere voedingseenheden die het lichaam aankan.

 6. 3. Rauwe groenten kunnen kanker omkeren

 7. In een mijlpaalonderzoek uit 2004 toonden "Negen van de 11 onderzoeken naar rauwe en gekookte groenten statistisch significante omgekeerde relaties van ... kankers met rauwe groenten, maar slechts vier met gekookte groenten." (2) Omgekeerd, wanneer iemand vlees op hoge temperaturen kookt, kunnen HCA's (chemische verbindingen) worden gecreëerd die kankerverwekkend kunnen zijn. Hoe hoger de kooktemperatuur, hoe meer gifstoffen worden aangemaakt.

 8. 4. Alkaliseert je lichaam

 9. Uw pH is cruciaal voor de gezondheid. Je lichaam zou een gemiddelde pH van 7,36 moeten hebben, maar veel ongezond voedsel heeft veel lagere pH's en maakt ons lichaam dus zuurder, wat ziekten zoals osteoporose en kanker helpt bloeien. Van ongekookt fruit en groenten in een alkalisch dieet wordt gezegd dat het biogeen of "levengevend" is, terwijl het koken van voedsel alkaliserende mineralen uitput.

 10. Het consumeren van meer groene groentesappen zoals tarwegras en spinazie helpt de juiste pH van het lichaam te herstellen - waardoor het lichaam alkaliseert zodat de cellen op het hoogste niveau kunnen genezen en regenereren. Daarom speelt het veganistische dieet een belangrijke rol in het genezende dieet dat ik aan veel van mijn patiënten aanbeveel.

 11. Gerelateerd: Wat is het Pegan-dieet? Voordelen, nadelen Hoe het te volgen

Wat kan er mis gaan met een veganistisch dieet

 1. In theorie vervangen veganisten de dierlijke producten door veel hele voedingsmiddelen zoals fruit, groenten, noten, bonen en volle granen. De realiteit kan echter vaak heel anders zijn. Wat eten veganisten in de meeste gevallen?

 2. Overschakelen naar een veganistisch dieet betekent niet dat mensen plotseling immuun worden voor alle voedselverleidingen die er zijn. En dat hoeft ook niet; een verrassend aantal chips, koekjes en snoep zijn veganistisch. In feite bevat deze veganistische snackfoodlijst van PETA honderden naammerken die veganistisch veilig zijn.

 3. Maar wat gebruikelijker is dan bingetende chips of snoeprepen is het kopen van faux-versies van vlees en kaas. Ik bedoel niet goed gefermenteerde voedingsmiddelen zoals tempeh of natto of zelfgemaakte vegan kazen. Ik heb het over sojaburgers, Tofurkey en dergelijke, gekocht in de supermarkt. Deze voedingsmiddelen zitten boordevol conserveermiddelen, natrium, gluten, soja en tarwe; tenzij het product expliciet niet-GMO is, kunt u er zeker van zijn dat u een dosis chemicaliën bij uw voedsel krijgt.

 4. Bovendien eten veganisten vaak soja. Is soja slecht voor je? Ja. Het verhoogt de oestrogeenproductie; bij vrouwen verhoogt dit het risico op bepaalde vormen van kanker en aan hormonale onbalans gerelateerde aandoeningen. (3) Met de hoeveelheid soja die nepvlees en kaasproducten bevatten, is dit een echte zorg.

 5. Bewerkte voedingsmiddelen zijn ook een belangrijke bron van gewichtstoename. Hoewel veganistisch vriendelijk verwerkt voedsel misschien voedzamer klinkt, laat je niet misleiden. Ze bevatten nog steeds dezelfde kunstmatige zoetstoffen, koolzaadolie en sojaolie als andere producten, wat helpt om de kilo's te pakken. Sojaolie heeft een superhoog gehalte aan omega-6, een vetzuur gekoppeld aan ontsteking.

 6. Ten slotte kan zich, om tot het vullen van maaltijden te komen, een te grote afhankelijkheid van granen - brood, pasta, rijst, enz. - ontwikkelen. Of de meeste veganisten granen en gluten kunnen verdragen, is een kwestie, maar de andere is dat een overconsumptie ervoor kan zorgen dat de insulinespiegels stijgen en vervolgens gewichtstoename. Sterker nog, als je wilt afvallen, is een veganistisch koolhydraatarm dieet dat dit soort koolhydraten uit je menu haalt, effectiever, maar je wilt niet te weinig koolhydraten laten zinken.

De mogelijke gezondheidsgevolgen van een veganistisch dieet

 1. Dus, wat eten veganisten? Wat als u volledig vrij van bewerkte voedingsmiddelen blijft? Is het mogelijk om vegan te eten en toch gezond te zijn?

 2. Het korte antwoord: het is moeilijk. Hoewel gezonde veganistische diëten voedzaam zijn, bevatten ze nog steeds niet veel voedingsstoffen die ons lichaam nodig heeft om zijn best te doen.

 3. Vitamine B12-tekort

 4. Bekend als de energievitamine, een vitamine B12-tekort komt veel voor bij veganisten. Dat komt omdat de beste bronnen ervan afkomstig zijn van dierlijke bronnen. Plantaardig voedsel bevat de vitamine niet.

 5. Als u lijdt aan een B12-tekort, heeft u waarschijnlijk last van chronische vermoeidheid, duizeligheid, stemmingswisselingen, spijsverteringsproblemen en meer. Het is cruciaal voor je lichaam om voldoende vitamine binnen te krijgen. B12 helpt bij de vorming van rode bloedcellen, opname van voedingsstoffen en ondersteunt de schildklier. Ik raad absoluut aan dat iedereen die een veganistisch dieet volgt, ook een vitamine B12-supplement neemt om ernstige gevolgen voor de gezondheid te voorkomen.

 6. Eiwittekort

 7. Je zou proteïne kunnen associëren met bodybuilders of sportschoolratten, maar voldoende proteïne krijgen is essentieel voor iedereen. Elke cel in het lichaam heeft eiwitten nodig. De voedingsstof is ook belangrijk voor het opbouwen van spiermassa, het balanceren van hormonen en het helpen bij de spijsvertering.

 8. Eiwit bestaat uit aminozuren, die ons lichaam op verschillende manieren dienen. Twintig verschillende soorten aminozuren bestaan, waarvan sommige als 'essentieel' worden beschouwd, omdat ons lichaam ze niet kan aanmaken; we moeten ze uit voedselbronnen halen. We hebben eiwitten nodig, maar we hebben ook een verscheidenheid aan eiwitrijk voedsel nodig om ervoor te zorgen dat we alle aminozuren verkrijgen die we nodig hebben.

 9. Helaas voor veganisten zijn de meeste van de beste eiwitrijke voedingsmiddelen afkomstig van dierlijke bronnen. Dat betekent dat veganisten al in het nadeel zijn, zelfs voordat ze er rekening mee houden dat ze waarschijnlijk niet voldoende verschillende soorten eiwitten eten.

 10. Andere voedingsstoffen

 11. Helaas zijn er nogal wat andere voedingsstoffen die veganisten vaak bevatten. De meeste voedingsmiddelen met veel zink, een mineraal dat DNA maakt, beschermt tegen oxidatieve schade en wonden helpt genezen, zijn afgeleid van dierlijke bronnen. Hetzelfde geldt voor vitamine D-rijk voedsel, dat de hormoonbalans en immuunregulatie beïnvloedt. Onze lichamen zijn ontworpen om de voedingsstoffen te extraheren die we nodig hebben om gezond te blijven uit verschillende voedingsmiddelen; mensen zijn bedoeld om dierlijke producten te eten.

Wat kunnen veganisten doen?

 1. Indien mogelijk zouden veganisten moeten overwegen hoogwaardige, verantwoorde en lokale dierlijke producten aan hun voeding toe te voegen. In de afgelopen jaren, terwijl de voordelen van het Paleo versus veganistische dieet worden afgewogen, zijn velen overgegaan op het Paleo-dieet omdat ze zich gewoon beter voelen op deze manier. Een dergelijke overgang betekent echter niet noodzakelijkerwijs vlees eten, hoewel dat ideaal zou zijn; alleen het toevoegen van boerderij-verse eieren, melk of yoghurt kan ernstige positieve effecten hebben op de gezondheid van een veganist.

 2. Persoonlijk eet ik 70/30, in die zin dat ik tot 70 procent rauw plantaardig voedsel consumeer, maar ook ongeveer 30 procent biologisch grasgevoerd rundvlees, biologische melkvee, wild gevangen vis (ik hou van wild gevangen zalm), biologisch scharrelgevogelte en eieren. Ik heb een aantal diëten geprobeerd - waaronder vegetarisch, veganistisch en pescatarian - en heb ontdekt dat ik me echt het beste voel om deze verhouding te volgen.

 3. Alleen vegan blijven? Dan is het belangrijk om je onderzoek te doen en zorg te dragen voor je gezondheid. Neem een ​​eerlijke beoordeling van hoe uw normale dieet eruit ziet en werk samen met een gezondheidsdeskundige om hiaten in voedingsstoffen en andere bronnen te identificeren waar u ze mogelijk van kunt krijgen. Ik stel ook voor een vitamine B12-supplement en een multivitamine toe te voegen aan uw medicijnkastje.

 4. Ten slotte hebben mensen veel verschillende redenen om zich te onthouden van dierlijke producten en vegan te worden. Als u zich echter hebt afgekeerd van dierlijke producten en ernstige gevolgen ondervindt, raad ik u aan dit te heroverwegen. Als uw gezondheid in gevaar is, is het misschien tijd om wat wijzigingen aan te brengen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407