Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat gebeurt er als u bakt op een temperatuur die te laag is?

Tips

 1. Nauwkeurige oventemperatuur is essentieel bij het bakken van brood, cakes of koekjes. Als uw oven te laag is ingesteld of niet op de juiste temperatuur komt, kan dit de kooktijd, textuur en kleur van uw cakes en andere gebakken producten veranderen. Hoewel een oventhermometer een te koele oven moet voorkomen, zijn niet alle oventhermometers nauwkeurig. Als u de tekenen van een onderverhitte oven kent, kunt u deze aanpassen en dit probleem in de toekomst voorkomen.

Gezonken centra

 1. Als uw oven niet warm genoeg is, kunnen cakes of koekjes vallen als ze afkoelen. Je kunt een gevallen cake vermommen met vers fruit, glazuur of slagroom. In andere gevallen kan de cake of snelbrood in het midden niet gaar zijn, wat resulteert in een verzonken en nat centrum. Als het midden van je cake niet gaar is, gooi je de cake weg of serveer je alleen stukken van de buitenranden en gooi je het niet gaar midden weg.

Droogte

 1. Droge cakes, koekjes of broden kunnen het gevolg zijn van te lang bakken in een te koele oven. Als uw gebakken producten constant droog zijn, controleer dan uw oventemperatuur. Te droog gebakken producten kunnen ook het gevolg zijn van onjuiste metingen of een slecht ontworpen recept met te veel bloem, zuurdesem of bakvet. Te weinig suiker kan er ook voor zorgen dat uw gebakken producten droog zijn.

Grove of korrelige textuur

 1. Grof en korrelig brood, koekjes of cakes komen vaak voort uit een onvoldoende verwarmde oven. Onjuist of onvoldoende mengen, het gebruik van vloeibaar vet in plaats van vast en overmatig rijzen kan ook leiden tot grof, korrelig of korrelig bakken.

Dicht en zwaar bakken

 1. Als uw cake of brood uit de oven komt en meer aanvoelt als een baksteen dan als dessert, moet u de oventemperatuur controleren. Brood heeft voldoende warmte nodig om goed te kunnen rijzen. Als uw oven te laag is, zal het brood niet genoeg rijzen, waardoor een zwaar en onaantrekkelijk brood ontstaat. Onjuiste meng- of receptverhoudingen kunnen er ook voor zorgen dat uw brood of cake behoorlijk dicht is.

Korstkleur

 1. Een koele oven produceert meestal een bleke of zachte korst of onvoldoende bruining. Het verhogen van je oventemperatuur kan een donkerdere korst veroorzaken, maar je hebt misschien ook meer suiker, zuurdesem of bakvet in je recept nodig.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407