Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat gebeurt er als u elke dag ontbijt overslaat?

Controle honger

 1. Je hebt door het alarm geslapen, de kinderen zijn te laat voor de schoolbus, een kopje koffie is alles wat je 's ochtends het hoofd kunt bieden. Wat de reden ook is, het overslaan van het ontbijt is een slecht begin van je dag. Een gewoonte om het ontbijt over te slaan kan leiden tot gezondheidsproblemen op de lange termijn, waarvan sommige onomkeerbaar zijn. Maar stop in een kom havermout en u zet het toneel voor een energierijke, uitgebalanceerde dag.

Intellectuele ontwikkeling

 1. Onvoldoende voeding beïnvloedt de intellectuele ontwikkeling van zuigelingen en kinderen. Het University of Maryland Medical Center wijst erop dat een kind dat het ontbijt overslaat op school vermoeid raakt, niet in staat is zich te concentreren en kansen voor cognitieve stimulatie mist. Gebrek aan ijzer, jodium en eiwitten in het dieet van een kind resulteert in een lager IQ, volgens een rapport over voeding van de Iowa State University. Slechte voeding leidt tot minder aandachtsspanne, verminderd geheugen, neiging om afgeleid te worden en vertraagde leersnelheid.

Gewichtstoename

 1. Eet je Wheaties op en verbeter de gewichtscontrole. Ontbijteters eten meer, verliezen meer gewicht en houden gewicht af. Eet ontbijtgranen en u verlaagt uw algehele vetinname. Als u het ontbijt overslaat, eet u waarschijnlijk te veel bij andere maaltijden of snacks om het energieniveau hoog te houden en de pijn in de honger te verminderen. Een dagelijks doorgeven van het ontbijt kan uw dieet saboteren en omstandigheden creëren die leiden tot gewichtstoename.

Lagere opname van voedingsstoffen, hoger ziekterisico

 1. Het ontbijt is de eerste inname van voedingsstoffen voor die dag en mensen die ontbijten krijgen meer calcium, vezels, zink, ijzer, vitamine A en C en riboflavine. Ze profiteren ook van lagere niveaus van cholesterol en voedingsvet dan ontbijtschippers. Een studie van de International Food Information Council Foundation wees uit dat mogelijke gezondheidsvoordelen van het eten van ontbijt onder meer een verlaagd risico op hartaandoeningen, metabool syndroom en spijsverteringsstoornissen en een verhoogde gezondheid van de botten en lichamelijke energie omvatten.

Metabolism Booster

 1. Eet ontbijt en u zult de hele dag meer energie ervaren en in een beter humeur zijn. Dartmouth College zegt dat het ontbijt de stofwisseling verhoogt, vermoeidheid vermindert en een betere concentratie en prestaties bevordert. Ontbijten levert de enzymen die meer vet verbranden door je metabolisme vroeg op de dag te starten. Volgens Colorado State University metaboliseren ontbijteters vet beter en verbruiken ze de rest van de dag minder calorieën.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407