Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat gebeurt er als u pasta te lang kookt?

Overwegingen

 1. Hoe lang u pasta kookt, kan uw maaltijd maken of breken. De smaak van perfect gekookte pasta is moeilijk te verslaan, en het precies op het juiste moment uit het kokende water te halen is de truc om de gewenste smaak te bereiken. Pasta te lang laten koken, kan echter een negatieve invloed hebben op de smaak, textuur en voedingswaarde van het voedsel.

Minder voedingsstoffen

 1. Pasta koken voor te lange reepjes voedingsstoffen weg van de noedels. Wanneer voedsel, inclusief pasta, te lang wordt gekookt, worden de bindingen tussen de moleculen beschadigd, wat verlies van voedingsstoffen veroorzaakt, volgens Columbia University. Pasta die te gaar is, kan bijvoorbeeld het vezelgehalte van de noedels verminderen. Te gaar deeg is lager in B-vitamines, zoals vitamine B-1 en B-5, evenals aminozuren, volgens Columbia University. B-vitamines helpen uw lichaam energie te produceren en aminozuren zijn verbindingen die uw lichaam helpen om eiwitten op de juiste manier aan te maken en te gebruiken.

Glycemische index

 1. Gekookte pasta heeft een hogere glycemische index dan pasta die beetgaar wordt gekookt, volgens Kimberly Lord Stewart, auteur van 'Eating Between the Lines'. Al dente pasta heeft een glycemische score van 41, terwijl gaar pasta veel hoger is op de schaal, zegt ze. Voedingsmiddelen met een hogere glycemische schaal worden sneller verteerd. Dit gebeurt omdat hoe langer de pasta wordt gekookt, hoe meer de suikers erin afbreken.

Te gaar deeg, bloedsuiker en gezondheid

 1. Het snellere spijsverteringsproces in verband met voedingsmiddelen met een hoge glycemische waarde veroorzaakt een piek in de bloedsuikerspiegel, gevolgd door een scherpe daling van de bloedsuikerspiegel. Hierdoor voel je je kort na het eten weer hongerig. Aan de andere kant genieten van pasta die al dente is gekookt, vertraagt ​​het spijsverteringsproces, waardoor je je langere tijd vol voelt. Als je je vol voelt, ben je geneigd minder te eten, wat je kan helpen om af te vallen. Door overgewicht af te werpen, kunt u uw algehele gezondheid en welzijn verbeteren. Een dieet dat een groot aantal voedingsmiddelen met een hoog glycemisch gehalte bevat, wordt ook geassocieerd met een hoger risico op chronische ziekten, zoals hartaandoeningen en diabetes type 2, volgens een artikel uit 2008 gepubliceerd in het "American Journal of Clinical Nutrition."

De sleutel tot perfecte pasta

 1. Breng voor een pond pasta 4 liter water aan de kook. Voeg de pasta toe en roer voorzichtig om plakken te voorkomen. Laat de pasta enkele minuten koken en geef het een smaaktest om te bepalen wanneer het beetgaar is, beveelt "Cooks Illustrated" aan. Al dente pasta is licht taai en heeft een kleine witte stip in het midden, die je kunt controleren door de noedels te bijten.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407