Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat gebeurt er als u te veel gekookte rijst eet?

Volledige eiwitoverwegingen

 1. Rijst is een nietje in de voeding van veel culturen en biedt een goede energiebron in de vorm van koolhydraten. Er zijn veel soorten rijst; ze zijn allemaal koolhydraatrijk en te veel eten kan ertoe leiden dat je te weinig van de andere voedingsstoffen eet die nodig zijn voor een optimale gezondheid. Gebruik een calorieteller om ervoor te zorgen dat je elke dag voeding van de beste kwaliteit krijgt.

Weinig voedingsstoffen in rijst

 1. Een kopje gekookte kortkorrelige rijst levert 242 calorieën, 53 gram koolhydraten en 4,39 gram eiwit, berekent het Amerikaanse ministerie van Landbouw. Rijst bevat ook kleine hoeveelheden ijzer, fosfor, kalium, thiamine en folaat, evenals verschillende andere micronutriënten. Rijst heeft zeer weinig natrium en bevat geen vitamine C. De minimale hoeveelheden of totale afwezigheid van veel micronutriënten zou een voedingstekort veroorzaken als uw dieet grotendeels uit rijst zou bestaan.

Koolhydraten in rijst

 1. Rijst bevat weinig calorieën, maar veel koolhydraten. Het dagelijks aanbevolen percentage calorieën dat u dagelijks uit koolhydraten moet halen, ligt tussen de 45 en 65 procent, dat is 900 tot 1.300 calorieën voor iemand die gemiddeld 2000 calorieën per dag eet. Te veel rijst eten kan een negatief effect hebben op het glucosemetabolisme en de insulineproductie in uw lichaam.

Rijst en smaak

 1. Gewone rijst heeft zeer weinig smaak en wordt daarom zelden zelf gegeten. Rijst wordt over het algemeen gemengd met boter of sauzen en fungeert als een vulmiddel op het bord. Als je te veel van deze smaakversterkte rijst eet, kan het aantal calorieën snel oplopen. Het toevoegen van een klontje boter of een paar eetlepels sauskruiden kan het aantal calorieën in een kopje rijst verdubbelen.

Rijst kan worden gevuld

 1. Gekookte witte rijst bevat 4 gram vezels per kop; bruine rijst bevat 7 gram vezels per kop. Als je te veel rijst eet, word je vol, waardoor het moeilijk is om andere voedingsmiddelen in te nemen. Naast koolhydraten zou je 10 tot 35 procent van je dagelijkse calorieën moeten krijgen in de vorm van hoogwaardige eiwitten. Je hebt ook 20 tot 35 procent van je dieet nodig om uit gezonde vetten te bestaan. Rijst levert geen significante hoeveelheden van deze voedingsstoffen en als je te veel rijst eet, heb je geen zin om ze op te nemen.

 2. Gekookte witte rijst bevat 4 gram vezels per kop; bruine rijst bevat 7 gram vezels per kop. Als je te veel rijst eet, word je vol, waardoor het moeilijk is om andere voedingsmiddelen in te nemen. Naast koolhydraten zou je 10 tot 35 procent van je dagelijkse calorieën moeten krijgen in de vorm van hoogwaardige eiwitten. Je hebt ook 20 tot 35 procent van je dieet nodig om uit gezonde vetten te bestaan. Rijst levert geen significante hoeveelheden van deze voedingsstoffen en als je te veel rijst eet, heb je geen eetlust om ze op te nemen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407