Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat is andijvie

Wat is andijvie

 1. Door John Staughton (BASc, BFA) laatst bijgewerkt - 01 juli 2019

 2. Kruid je salades of je tuin, andijvie kan een waardige en heerlijke uitdaging zijn! Eval (ez_write_tag ([![!336,280

Wat is andijvie?

 1. Andijvie is een soort bladgroente, met drie hoofdsoorten die behoren tot het geslacht Cichorium - andijvie, andijvie en witlof. Al deze behoren tot de witloffamilie, waar enige verwarring over deze groente ontstaat. Echte andijvie heeft gekrulde bladeren, terwijl de breedbladige variëteit bekend staat als escarole.

 2. Het probleem met deze groente is dat hij in zoveel verschillende variëteiten kan komen, zelfs binnen dezelfde soort, en een breed scala aan namen heeft in verschillende delen van de wereld, variërend van frisee tot witloof en radicchio. Hoewel dit technisch verschillende leden van dezelfde familie zijn, worden de namen vaak uitgewisseld op menu's en op markten over de hele wereld.

Andijvie

 1. Ze beschikken ook over een aanzienlijke hoeveelheid vitamine A, vitamine K en bepaalde B-vitamines, samen met verschillende belangrijke mineralen, zoals mangaan, calcium en ijzer. Er zit ook een goede hoeveelheid vezels in andijvie, wat kan helpen bij de spijsvertering.

Hoe ziet andijvie er uit?

 1. Hoewel je deze delicate bladgroente soms in salades zult vinden, is hij enigszins ongewoon vanwege het intensieve groeiproces en de licht bittere smaak. Afhankelijk van de manier waarop het wordt gekweekt, kan het echter ook een enigszins zoete smaak en frisse bladeren hebben. De bladeren van dezelfde plant kunnen in feite enigszins verschillende smaken hebben, afhankelijk van hoe oud ze zijn!

 2. Deze kleine bladbollen zijn bleek en lichtgeel, maar voegen een heerlijke crunch toe aan salades, evenals een unieke, bijna peperachtige smaak

Andijvie kweken?

 1. Zoals gezegd is het groeiproces voor andijvie behoorlijk ingewikkeld, vandaar de kosten en de relatieve zeldzaamheid. Het duurt vijf maanden voordat het zaad uitgroeit tot een bladplant met een diepe penwortel. De bladeren worden verwijderd en de wortels worden ingevroren voor langdurige opslag.

 2. John Staughton is een reizende schrijver, redacteur en uitgever die zijn diploma's Engels en Integrative Biology heeft behaald aan de University of Illinois in Champaign, Urbana (VS). Hij is mede-oprichter van een literair tijdschrift, Sheriff Nottingham, en noemt de mooiste plekken ter wereld zijn kantoor. Op een voortdurende reis naar het idee van thuis, gebruikt hij woorden om te onderwijzen, te inspireren, te verheffen en te evolueren.

 3. Zoals gezegd is het groeiproces voor andijvie behoorlijk ingewikkeld, vandaar de kosten en de relatieve zeldzaamheid. Het duurt vijf maanden voordat het zaad uitgroeit tot een bladplant met een diepe penwortel. De bladeren worden verwijderd en de wortels worden ingevroren voor langdurige opslag.

 4. John Staughton is een reizende schrijver, redacteur en uitgever die zijn diploma's Engels en Integrative Biology heeft behaald aan de University of Illinois in Champaign, Urbana (VS). Hij is mede-oprichter van een literair tijdschrift, Sheriff Nottingham, en noemt de mooiste plekken ter wereld zijn kantoor. Op een voortdurende reis naar het idee van thuis, gebruikt hij woorden om te onderwijzen, te inspireren, te verheffen en te evolueren.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407