Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat is beter voor je hart: rundvlees of kip?

Enkele zorgen

 1. Het gemiddelde Amerikaanse dieet bevat 8 oz. van vlees elke dag, tweemaal het gemiddelde van de wereld, volgens "The New York Times." Als u zich zorgen maakt over hartziekten, is het belangrijkste gezondheidsprobleem in de VS het beperken van uw consumptie van vlees belangrijk. Elke keer dat u een keuze maakt tussen kip of rundvlees, kan het ervoor zorgen dat u de juiste kiest na verloop van tijd. Verschillende voedingsstoffen in beide soorten vlees identificeren de gezondste voor de gezondheid van het hart.

Vet en cholesterol

 1. Misschien zijn de meest bekende voedingskwaliteiten in verband met cardiovasculaire gezondheid verzadigd vet en cholesterol. De reden is dat cholesterol en verzadigd vet slagaders verstoppen, wat een hoge bloeddruk en hartstilstand veroorzaakt. Een 3-oz. portie rundvlees levert 76 mg cholesterol en 2,9 g verzadigd vet. Een 3-oz. portie kip levert 73 mg cholesterol en 0,9 mg verzadigd vet. Kip biedt een lager niveau van voedingsfactoren die de bloedvaten verstoppen.

Calorieën

 1. Calorieën dragen bij aan gewichtstoename, een risicofactor voor hartaandoeningen. Een portie kip levert 142 calorieën, en een portie rundvlees levert 173 calorieën. Kip is een geschiktere keuze voor een caloriebeperkend dieet, maar het verschil is niet significant. Monitoring van de totale dagelijkse calorie-inname kan compenseren, inclusief rundvlees in de voedingskeuzes van de dag.

Kalium

 1. Kalium ondersteunt het hartpompmechanisme dat bloed door de slagaders duwt. Zonder voldoende kalium kan het hart abnormaal overslaan of kloppen, ook wel aritmie genoemd. Een portie kip levert 220 mg kalium. Een portie rundvlees levert 214 mg. De hoeveelheden zijn vergelijkbaar en vormen ongeveer 6 procent van de dagelijkse waarde van 3500 mg Food and Drug Administration.

Sodium

 1. Natrium is een mineraal dat de bloeddruk regelt. Een dieet met overmatig natrium verhoogt het bloedvolume en verhoogt de bloeddruk abnormaal, wat hartstress kan veroorzaken omdat het hart harder werkt om de extra vloeistof door het lichaam te pompen. Een portie kip levert 64 mg natrium op. Een portie rundvlees levert 35 mg natrium. Beide hoeveelheden zijn laag vergeleken met de totale bovenste inname van 2.400 mg die de FDA aanbeveelt.

Kip voor gezondheid van het hart

 1. Zowel kip als rundvlees bieden voedingsstoffen die de cardiovasculaire gezondheid ondersteunen. Als je er een moet kiezen, kies dan kip, omdat deze minder gram verzadigd vet en cholesterol en vergelijkbare hoeveelheden andere voedingsstoffen bevat dan rundvlees.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407