Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat is biologische kip?

Stap 4

 1. Wanneer u naar de pluimvee-afdeling van de supermarkt gaat, staat u voor een reeks kipkeuzes. Kiezen tussen vrije uitloop, kooivrij, natuurlijk en organisch kan verwarrend zijn. Je kunt je ook afvragen of biologische kip het verhoogde prijskaartje waard is.

Definitie

 1. Biologisch voedsel wordt op een andere manier geteeld en verwerkt dan conventionele landbouwproducten. Vlees, zoals kip, krijgen biologisch voer en krijgen toegang tot de buitenlucht, meldt Mayoclinic.com. Biologische kippen krijgen een uitgebalanceerd dieet en schone huisvesting, wat helpt de neiging tot ziekte te verminderen. Het gebruik van antibiotica en voer van andere dierlijke delen kan niet worden gebruikt in de biologische kippenhouderij.

Misvattingen

 1. Sommige mensen geloven dat biologische kip superieur is omdat boeren geen groeihormonen op de dieren mogen gebruiken. Hoewel dit waar is, weet je dat het gebruik van groeihormonen in kip en varkensvlees is verboden voor alle soorten boerderijen - conventionele en biologische - volgens de website van het Amerikaanse ministerie van Landbouw. Andere kippen kunnen labels hebben met de vermelding "volledig natuurlijk", "vrije uitloop" of "hormoonvrij", maar dit betekent niet dat de kippen biologisch voer hebben gekregen of toegang hebben gekregen tot het buitenleven.

Voordelen

 1. Terwijl het eten van biologische producten uw blootstelling aan pesticiden en chemische meststoffen kan beperken, zijn de voordelen van het kiezen van biologische kip minder duidelijk, merkt een "BusinessWeek" -artikel uit september 2004 op. Biologische kippenhouderij is schoner en kan milieuvriendelijker zijn. Het kiezen van kip of ander vlees dat geen antibiotica bevat, kan de ontwikkeling van resistente bacteriestammen helpen voorkomen. Je zou biologische kip kunnen kiezen omdat het lijkt te impliceren dat de kip tijdens zijn leven op een meer humane manier is behandeld. Sommige mensen vinden dat ze de smaak van biologische kip verkiezen.

Kosten en uiterlijk

 1. Biologische kip kost bijna twee keer zoveel als conventionele kip. Biologische kip kan er iets anders uitzien dan conventionele kippen. De kippen zijn vaak kleiner en bleker omdat ze geen kleurstoffen of zoutoplossingen bevatten voor conservering.

Overwegingen

 1. Vergeet niet dat er geen garantie is dat het "biologische" label betekent dat de kip beter is behandeld dan zijn conventionele tegenhanger. Het kiezen van biologische kip die in het hele land met vrachtwagens is vervoerd, kan meer nadelige gevolgen hebben voor het milieu in termen van transportvervuiling dan het kiezen van een conventioneel gekweekte lokale kip. [! 31477 => 1130 = 6!Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407