Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat is cassavebloem

Wat is cassavebloem

 1. Door John Staughton (BASc, BFA) laatst bijgewerkt - 15 mei 2018

Wat is cassavebloem?

 1. Cassavebloem is een tarwevrije bloem gemaakt van gepelde, gedroogde en gemalen cassave wortel, van de cassaveplant, wetenschappelijk bekend als Manihot esculenta. Deze bloem is in Zuid-Amerika en anderen over de hele wereld op grote schaal geproduceerd en gebruikt als alternatief voor tarwe met veel voedingsstoffen. De plant staat in sommige culturen ook bekend als yuca en maniok.

 2. Er is enige bezorgdheid dat cassavebloem giftig is, gezien de cyanide-achtige verbindingen in de wortel, maar deze zijn alleen gevaarlijk als de wortel rauw wordt gegeten. Wat betreft de vraag of dit meel een levensvatbare glutenvrije optie is, het is zeker en wordt ook steeds populairder over de hele wereld, omdat bekend is dat het de consistentie het dichtst bij tarwebloem heeft voor degenen die moeten vermijden gluten.

Cassave Meelvoeding

 1. Qua voeding is deze bloem dicht, maar heeft ook een zeer hoog gehalte aan koolhydraten. Een 1/2 portie van deze bloem levert meer dan 220 calorieën, 4 gram vezels en 56 gram koolhydraten. Het levert ook een aanzienlijke hoeveelheid magnesium, vitamine C, vitamine B6 en kalium. Hoewel het vetarm is, is het ook vrij eiwitarm. In sommige landen wordt cassavebloem geprezen om zijn hoge calorietelling, maar voor degenen die hun suikerinname bekijken, is matiging nodig bij het omgaan met deze bloem.

Voordelen van cassavebloem

 1. De belangrijkste voordelen van deze bloem zijn het vermogen om het volgende te doen:

Hoe maak je cassavebloem?

 1. Als u cassavebloem wilt maken, is dit een tijdrovend proces, maar zeker mogelijk.

Hoe gebruikt u cassavebloem?

 1. Deze bloem kan in principe op dezelfde manier worden gebruikt als elke andere bloem in je dieet, vooral als je glutenvrij bent. De meest populaire toepassingen zijn:

 2. Deze bloem staat bekend als de beste vervanging voor de consistentie van normale tarwebloem.

Cassave Meel versus Tapioca Meel versus Arrowroot

 1. John Staughton is een reizende schrijver, redacteur en uitgever die zijn diploma's Engels en Integrative Biology heeft behaald aan de University of Illinois in Champaign, Urbana (VS). Hij is mede-oprichter van een literair tijdschrift, Sheriff Nottingham, en noemt de mooiste plekken ter wereld zijn kantoor. Op een voortdurende reis naar het idee van thuis, gebruikt hij woorden om te onderwijzen, te inspireren, te verheffen en te evolueren.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407