Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat is de beste manier om Royal Jelly te nemen?

Waarschuwingen

 1. Koninklijke gelei is een substantie die wordt geproduceerd door honingbijen om te dienen als voedsel voor de bijenkoningin, waardoor ze groter en langer houdbaar wordt dan andere bijen. Of het consumeren van koninklijke jelly voordelen voor de mens is, is nog steeds niet bepaald, omdat er onvoldoende klinische studies zijn geweest om gezondheidsvoordelen te bewijzen. Royal Jelly komt in verschillende vormen, maar maakt niet uit welke soort u overweegt, overleg eerst met uw arts om te controleren of het een veilig supplement voor u is.

Potentiële gezondheidsvoordelen

 1. Koninklijke gelei kan antioxiderende, antibacteriële en ontstekingsremmende effecten hebben en kan ook helpen bij het verlagen van cholesterol- en bloeddrukniveaus, volgens een overzichtsartikel gepubliceerd in het Journal of Functional Foods in januari 2012. Een kleine studie gepubliceerd in het Journal of Nutritional Science and Vitaminology gepubliceerd in augustus 2007, ontdekte dat het nemen van koninklijke jelly supplementen gedurende vier weken hielp bij het verlagen van de totale en lage dichtheid lipoproteïne, of "slechte" cholesterol, door de hoeveelheid zeer laag te verlagen -dichtheid lipoproteïne in het bloed.

Voordelen van gehydrolyseerde Royal Jelly

 1. Het soort koninginnegelei dat u neemt, kan van invloed zijn op hoe voordelig het is. Een studie gepubliceerd in het Journal of Medicinal Food in de herfst van 2006 merkte op dat koninklijke gelei gehydrolyseerd met enzymen meer antioxiderende activiteit heeft dan gewone koninklijke gelei, waardoor het effectiever is in het beperken van celbeschadiging door vrije radicalen.

Vers versus bevroren versus gevriesdroogd

 1. Gevriesdroogde koninginnegelei is houdbaar en behoudt de meeste voordelen wanneer het bij kamertemperatuur wordt bewaard, dus het is een goede keuze voor mensen die hun koninklijke gelei niet snel opgebruiken. Een enkele dosis van het resulterende poeder is vrij klein. Wanneer tabletten of capsules worden gemaakt, wordt het meestal gemengd met vulstoffen.

 2. Als u niet-vriesdroogde koninginnegelei gebruikt, kies dan voor een die bevroren is. Een studie gepubliceerd in het Journal of Proteome Research in augustus 2008 wees uit dat bevriezing de kwaliteit van de koninginnengelei beter helpt te behouden in vergelijking met het bewaren bij kamertemperatuur of in de koelkast bewaren.

 3. Vloeibare formuleringen van koninginnengelei bevatten vaak conserveermiddelen en soms wat honing om de smaak te verbeteren, dus als u conserveermiddelen probeert te vermijden, zijn dit niet de beste keuze.

Bijwerkingen

 1. Sommige mensen hebben last gehad van huiduitslag, gewichtstoename of maagdarmklachten bij het gebruik van koninginnegelei. Het kan ook uw risico op hemorragische colitis verhogen, een aandoening waarbij buikkrampen, waterige en bloederige diarree en soms braken of lichte koorts voorkomen. Bij ratten bleek het consumeren van koninklijke gelei gedurende vier weken de reproductieve functie bij mannen te beïnvloeden, maar deze effecten stopten zodra de ratten niet langer koninklijke gelei kregen, volgens het Memorial Sloan Kettering Cancer Center.

Mogelijke contra-indicaties

 1. Mensen die allergisch zijn voor bijen mogen geen koninginnegelei nemen, en mensen met andere allergieën kunnen ook merken dat ze allergisch zijn voor koninklijke gelei. Injecties met koninginnegelei kunnen eerder een allergische reactie veroorzaken dan oraal innemen.

 2. Royal Jelly kan de effecten van astma vergroten, dus mensen met astma moeten hun arts raadplegen voordat ze Royal Jelly nemen.

 3. Omdat koninginnengelei de hormonale activiteit van vrouwen kan beïnvloeden, willen zwangere vrouwen en mensen met hormoongerelateerde kankers afzien van het gebruik van koninginnengelei.

 4. Royal Jelly kan het effect van cholesterolverlagende medicijnen en bloedverdunners vergroten, dus mensen die deze medicijnen gebruiken, moeten Royal Jelly niet gebruiken.

 5. Mensen die allergisch zijn voor bijen mogen geen koninginnegelei nemen, en mensen met andere allergieën kunnen ook merken dat ze allergisch zijn voor koninklijke gelei. Injecties met koninginnegelei kunnen eerder een allergische reactie veroorzaken dan oraal innemen.

 6. Royal Jelly kan de effecten van astma vergroten, dus mensen met astma moeten hun arts raadplegen voordat ze Royal Jelly nemen.

 7. Omdat koninginnengelei de hormonale activiteit van vrouwen kan beïnvloeden, willen zwangere vrouwen en mensen met hormoongerelateerde kankers afzien van het gebruik van koninginnengelei.

 8. Royal Jelly kan het effect van cholesterolverlagende medicijnen en bloedverdunners vergroten, dus mensen die deze medicijnen gebruiken, moeten Royal Jelly niet gebruiken.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407