Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat is een gezond aantal drankjes per dag, per week?

Meer informatie ontvangen

 1. U probeert waarschijnlijk een aantal dingen te doen om uw risico op kanker op de weg te verkleinen, zoals gezond eten, sporten en het vermijden van giftige chemicaliën en suiker. Maar denk je aan het drinken van alcohol als een kankerverwekkende gewoonte?

 2. In een nieuwe grote studie gepubliceerd in PLOS Medicine, vroegen onderzoekers meer dan 99.000 oudere volwassenen naar hun drinkgewoonten gedurende negen jaar. De belangrijkste bevinding: slechts twee of drie glazen drank per dag achterover slaan verhoogt uw risico op kanker.

 3. Dat is misschien nieuws voor u, omdat ongeveer 70 procent van de Amerikanen niet beseft dat hun drinkgewoonten zouden kunnen bijdragen aan hun kankerrisico, volgens een onderzoek van de American Society of Clinical Oncology.

 4. Maar ongeveer 5 tot 6 procent van de nieuwe vormen van kanker of sterfgevallen door kanker wereldwijd is direct gekoppeld aan alcoholgebruik. Voor de duidelijkheid: in de Verenigde Staten is ongeveer 19 procent van de nieuwe gevallen van kanker gerelateerd aan roken en tot 9,5 procent aan obesitas.

 5. Interessant is echter dat de nieuwe PLOS Medicine-studie meldt dat nippen aan één of twee drankjes per dag niet zo erg is. Toch is het gezondst om het drie keer per week te houden.

 6. Onder hun 99.000+ deelnemers aan de studie, hadden lichte drinkers - degenen die een tot drie drankjes per week consumeerden - het laagste risico op het ontwikkelen van kanker en voortijdig sterven.

 7. In feite hadden lichte drinkers een lager risico op kanker dan mensen die zich volledig van stemming hadden onthouden.

 8. Als u in de war bent door de hoeveelheid informatie die u kunt opnemen in uw wekelijkse verwennerij, spellen we dit hieronder voor u uit.

Dus, is één drankje beter dan geen?

 1. Lichtdrinkers die het laagste risico op kanker hebben, klinkt als geweldig nieuws voor degenen onder ons die van onze nachtelijke vino houden. Maar Noelle LoConte, MD, oncoloog aan het Carbone Cancer Center van de Universiteit van Wisconsin, wijst er snel op dat een verlaagd risico niet gelijk is aan nulrisico.

 2. De auteurs van de studie wijzen er zelf op dat hun bevindingen niet betekenen dat mensen die niet drinken, een slaapmutsje zouden moeten beginnen. Deze niet-drinkers hebben mogelijk een hoger ziekterisico dan lichte drinkers omdat medische redenen hen om te beginnen ervan weerhouden te drinken. Of ze herstellen van een alcoholgebruikstoornis en hebben hun systemen al beschadigd, voegt LoConte toe, die geen deel uitmaakte van de studie.

 3. Maar desalniettemin bevestigt dit onderzoek dat als je geniet van een glas rood of een biertje met je toppen, het je gezondheid niet helemaal zal bekorten - op voorwaarde dat je je houdt aan wat dokters gezond vinden (of matig of licht). Dit is wat we weten:

De voordelen van drank

 1. Onderzoek toont aan dat imbibers mogelijk een beter immuunsysteem hebben, sterkere botten en een lager diabetesrisico voor vrouwen.

 2. Het meest productieve onderzoek is echter het beschermen van uw hart. Een studieoverzicht uit 2015 bevestigt dat licht drinken mogelijk kan helpen beschermen tegen kransslagaderaandoeningen, wat bijdraagt ​​aan beroerte en hartfalen.

 3. Alcohol komt uw hart ten goede door ontsteking, verharding en vernauwing van uw slagaders en de vorming van bloedstolsels te verminderen - allemaal factoren die verband houden met kransslagaderaandoeningen, legt Sandra Gonzalez uit, PhD, instructeur in de afdeling gezins- en gemeenschapsgeneeskunde van het Baylor College of Medicine.

 4. Maar, zoals onderzoek in BMC Medicine aangeeft, het voordeel geldt alleen voor degenen die vasthouden aan matig drinken en niet overboord gaan.

Laten we gezond definiëren

 1. Om alcoholgebruik als laag risico en gezond te beschouwen, moet u binnen of onder de aanbevolen dagelijkse en wekelijkse limieten blijven, voegt Gonzalez toe.

 2. De voedingsrichtlijnen voor Amerikanen definiëren matig alcoholgebruik als één drankje per dag voor vrouwen en twee drankjes per dag voor mannen.

 3. We weten het - dat verandert uw niveau van opwinding voor boekenclub en wijnavond ernstig.

 4. En helaas kunt u geen wekelijkse telling kiezen boven de dagelijkse. "Je kunt je drankjes niet 'batchen'. Je drinkt vijf dagen lang niets, dus je kunt er zes op zaterdag hebben. Het is nul of één, of nul of twee per dag, punt", zegt LoConte.

 5. Meer drankjes dan dat - specifiek meer dan vier of vijf voor respectievelijk vrouwen en mannen, meestal binnen twee uur - wordt beschouwd als overmatig drinken.

 6. Regelmatig kloppen komt met een hele waslijst met gezondheidsrisico's zoals een hoger risico op hartaandoeningen, beroertes, leveraandoeningen, alcoholgebruik, en, zoals die nieuwe studie benadrukte, kanker en voortijdige dood.

 7. Maar sommige onderzoeken melden dat zelfs na slechts één nacht overdrijven bacteriën uit uw darmen kunnen lekken en het niveau van toxines in uw bloed kan verhogen. Dit kan uw immuunsysteem beïnvloeden en u zelfs ziek maken.

 8. Dames, we weten dat het oneerlijke mannen zijn die nog een glas per nacht krijgen toegewezen. De aanbevelingen voor mannen en vrouwen zijn verschillend omdat we fysiologisch anders zijn. "Een deel is gebaseerd op de lichaamsgrootte, maar het is ingewikkelder dan dat. Mannen wegen bijvoorbeeld over het algemeen meer dan vrouwen en hebben minder water in hun lichaam. Als gevolg hiervan is alcohol in het lichaam van een vrouw minder verdund, waardoor een grotere blootstelling aan het toxische effect van alcohol en zijn bijproducten, "verklaart Gonzalez.

Wat is de gezondste manier om één drankje uit te geven?

 1. We hebben de hoorn al lang horen toeteren voor de gezondheidsvoordelen van wijn, maar veel studies suggereren dat bier eigenlijk alleen maar gunstig kan zijn. En wat het gezondst is, is echt minder over het type alcohol en meer over hoeveel je consumeert, zegt Gonzalez.

 2. Het belangrijkste om te onthouden: een portie is 14 gram pure alcohol. Dat is:

 3. En we wedden dat geld volgens u één glas wijn is - ongeveer halfvol, toch? - is veel meer dan een van deze artsen één glas wijn zou overwegen.

 4. "Mensen zijn vaak verbaasd als we beschrijven wat een standaarddrank eigenlijk is. Vaak worden ze drankjes geserveerd die de standaardmaatregelen in restaurants, bars of thuis overschrijden", zegt Gonzalez .

 5. Gelukkig komt bier in een vaste maat met de hoeveelheid die precies op het etiket staat. Maar als je wijn en sterke drank drinkt, moet je meten, voegt Gonzalez toe.

Trucs om minder te drinken zonder het zelfs te merken

 1. Overweeg om wijnglazen te kopen die meer lijken op wat uw grootmoeder zou nippen en minder op waar Olivia Pope uit slurpt. Een ander onderzoek wees uit dat zelfs als je een schenking van vijf ons meet, hoe groter het glas, hoe groter de kans dat je een seconde hebt.

 2. Nog iets dat u kan helpen bezuinigen: strek die ogenschijnlijk kleine hoeveelheid alcohol verder uit.

 3. "Een strategie om minder te drinken en meer van uw ene glas te genieten is om uw drankje langer mee te laten gaan door er een cocktail van te maken", zegt Autumn Bates, een gecertificeerde klinische voedingsdeskundige en receptontwikkelaar gevestigd in Los Angeles. Op die manier heb je een vol glas om van te genieten en je minder achtergesteld te voelen en een ander nodig te hebben.

 4. Bates 'gaat naar: Gebruik een suikervrij bruisend bruiswater als basis, meng in verse kruiden (zoals munt, lavendel of rozemarijn) en top met 5 ons wijn of 1,5 gram sterke drank naar keuze. Als je wat meer smaak of zoetheid nodig hebt, voeg dan een scheut vers geperst sap toe.

 5. Heb je wat ideeën voor starters nodig? Hier zijn drie van Bates 'favoriete cocktails.

 6. Combineer 1 fles rode wijn, 2 gesneden limoenen, 1/2 kop verse munt en 2 kopjes gehalveerde aardbeien. Laat dit mengsel minimaal 6 uur of een nacht in de koelkast staan. Verdeel de kruik over zes wijnglazen (of giet een zesde van de kruik voor een enkele portie) en bedek elk met 3 oz. bruisend water.

 7. Combineer 1 oz. tequila, 1/4 kopje vers geperst grapefruitsap, sap van 1/2 limoen en 3 oz. bruisend water in een glas gevuld met ijs. Garneer met partjes limoen en grapefruit.

 8. Combineer 3,5 oz. prosecco, 1,5 oz. Aperol, sap van 1/2 limoen en 3 oz. bruisend water in een wijnglas gevuld met ijs. Garneer met een limoenschil als je wilt.

 9. Rachael Schultz is een freelance schrijver die zich primair richt op waarom onze lichamen en hersenen werken zoals ze doen, en hoe we beide kunnen optimaliseren (zonder onze geestelijke gezondheid te verliezen). Ze heeft gewerkt bij het personeel van Shape and Men's Health en draagt ​​regelmatig bij aan een hele reeks nationale gezondheids- en fitnesspublicaties. Ze is het meest gepassioneerd door wandelen, reizen, mindfulness, koken en echt, echt goede koffie. Je kunt haar werk vinden op rachael-schultz.com.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407