Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat is een gezonde manier om kip te roerbakken?

Kankerrisico verminderen

 1. Gezonde roerbak van kip begint met kipfilets zonder been, zonder vel. In vergelijking met andere delen van kip, heeft borstloos vlees zonder botten de minste calorieën, vet en cholesterol. In combinatie met andere gezonde ingrediënten kunt u een gezonde roerbakmaaltijd bereiden. Het toevoegen van verse groenten, natriumarme kruiden en gezonde oliën kan niet alleen uw gezondheid ten goede komen, maar ook uw smaakpapillen.

Stap 1

 1. Snijd de kipfilets in dwarsjes, ongeveer 2 centimeter lang. Als je de extra smaak wilt die een marinade kan bieden, marineer dan voor een korte tijd en beperk zure ingrediënten die je kip papperig kunnen maken. Je kunt kip marineren met zo weinig of zoveel ingrediënten als je wilt - probeer een mengsel van olijfolie en limoensap voor tropische smaak, of rijstwijnazijn, knoflook en gember voor een Aziatisch geïnspireerd gerecht. Marineer kip in een plastic voedselzak in uw koelkast gedurende 30 minuten tot ongeveer twee uur voor het koken.

Stap 2

 1. Snijd een verscheidenheid aan verse, gezonde groenten. Overweeg het hakken en toevoegen van twee tot drie kopjes groenten zoals wortelen, groene of rode paprika, een soort kool genaamd bok-choy, groene uien, peultjes en champignons. Voor een extra uitbarsting van smaak, voeg ongezoete stukjes ananas toe.

Stap 3

 1. Roerbak met slechts een kleine hoeveelheid olie, meestal niet meer dan 1 el. De gezondste opties zijn olijfolie of koolzaadolie.

Stap 4

 1. Roerbak de kip en groenten op een hoge temperatuur en kook niet te gaar. Bak de kip drie tot vier minuten of totdat deze niet langer roze is. Haal met een tang uit je wok en voeg groenten toe die langer duren om te koken, zoals wortelen en paprika's. Roerbak 2 tot 3 minuten, voeg zachtere groenten zoals champignons en paksoi toe en roerbak nog een minuut of twee. Voeg ten slotte groenten toe, zoals peultjes of stukjes ananas die alleen moeten worden opgewarmd.

Stap 5

 1. Voeg een saus toe aan uw roerbak die natriumarme ingrediënten gebruikt. Je kunt bijvoorbeeld een saus maken met natriumbouillon en sojasaus en maïzena als verdikkingsmiddel. Als je wat meer schil wilt, overweeg dan een mengsel van ananassap, natriumarme sojasaus, rijstazijn, gehakte knoflook en gember. Meng de sausingrediënten afzonderlijk, voeg maïzena toe en roer om te combineren voordat u ze aan uw roerbak toevoegt als de laatste stap in het koken. Verhit de saus ongeveer een minuut en serveer op een bed bruin in plaats van witte rijst.

Stap 5

 1. Kipfilet, zonder been, zonder vel

 2. Mengkom

 3. Rijstazijn

 4. Maïszetmeel

 5. Plastic voedselzak

 6. Bakolie

 7. Kooktangen

 8. Kipfilet, zonder been, zonder vel

 9. Mengkom

 10. Rijstazijn

 11. Maïszetmeel

 12. Plastic voedselzak

 13. Bakolie

 14. KooktangenDonate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407