Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat is een microbiotisch dieet?

Menusuggesties

 1. Het microbiotische dieet volgt het principe dat al het voedsel energie bevat, maar deze energie gaat veel dieper dan calorieën. Bij het bereiden van een maaltijd wilt u een evenwicht creëren tussen de positieve en negatieve krachten in voedsel. Deze balans draagt ​​bij aan een intern evenwicht in het lichaam, wat volgens voorstanders een betere gezondheid oplevert.

Features

 1. De calorieën in microbiotische diëten zijn verdeeld over specifieke voedselgroepen. Ongeveer 50 tot 60 procent van de calorieën is afkomstig van volle granen, zoals gerst, gierst, boekweit, rogge of bruine rijst, 25 tot 30 procent is van groenten, behalve tomaten, aardappelen, paprika's, aubergines, bieten, courgette, spinazie, avocado's of asperges, en 5 tot 10 procent bestaat uit gekookte peulvruchten of voedingsmiddelen gemaakt van peulvruchten, zoals soja, tofu of miso. Resterende calorieën kunnen afkomstig zijn van bepaald fruit, noten, zaden, zeewier en witte vis.

Effects

 1. Door uw dieet te beperken tot alleen deze voedselgroepen, vermijdt u items die als zwaar yin of zwaar yang worden beschouwd. Alle voedingsmiddelen vallen ergens langs een spectrum van complementaire energieën. Sommige zijn meer yin, zoals melk, suiker, alcohol, zachte kaas en tropisch fruit, terwijl anderen meer yang zijn, zoals rood vlees, gevogelte, eieren en harde kaas. Iets meer yin eten dan yang genereert een interne onbalans waarvan wordt gezegd dat deze de gezondheid en vitaliteit beïnvloedt. Hetzelfde geldt voor voedingsmiddelen die meer yang zijn dan yin.

Bereiding

 1. Het beperken van voedselconsumptie is niet het enige facet van een microbiotisch dieet. Het specificeert ook de manieren waarop voedsel wordt bereid. Als het niet rauw wordt gegeten, wordt het voedsel gestoomd, gekookt of gebakken, legt Native Remedies uit. Stomen, koken of bakken moet echter niet met elektriciteit worden gedaan. Voedsel moet op natuurlijke wijze worden bereid, dus het gebruik van gas of vlam heeft de voorkeur. Gebruik ook alleen keukengerei of serviesgoed van hout, glas, keramiek, email of roestvrij staal. Deze bereidingsmethoden en -hulpmiddelen zullen de complementaire energieën van het voedsel voorafgaand aan het eten niet verstoren.

Voordelen

 1. Het belangrijkste voordeel van een microbiotisch dieet is evenwicht, merkt de American Cancer Society op. Van dit evenwicht wordt niet alleen gedacht dat het je emotionele en spirituele welzijn verbetert, maar ook je fysieke gezondheid verbetert door het immuunsysteem te stimuleren. Voorstanders zijn van mening dat dit ziekten kan helpen genezen, zoals astma, psoriasis en zelfs kanker. Hoewel een microbiotisch dieet niet wordt gebruikt voor gewichtsverlies, is het niet ongewoon om wat gewichtsvermindering te ervaren vanwege de dieetbeperkingen.

Aanbeveling

 1. Raadpleeg uw arts voordat u met een dieet begint. Medische professionals kunnen uw gezondheid en medische toestand beoordelen om te bepalen of een specifiek dieet geschikt is voor u. Een microbiotisch dieet is vrij streng en beperkt uw inname van bepaalde voedingsstoffen die essentieel zijn voor uw gezondheid.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407