Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat is gezonder: bier of sterke alcohol?

Inzicht van experts

 1. Als het gaat om de gezondheidsvoordelen van bier versus sterke drank, lijkt het misschien het soort probleem dat u zou willen hebben. Alleen al het idee dat bier en sterke drank voordelen voor de gezondheid hebben, lijkt behoorlijk verleidelijk. Maar zoals de meeste goede dingen in het leven, is het een beetje ingewikkeld.

Inzicht van experts

 1. Als u van een drankje geniet, kunt u bier of sterke drank met mate gebruiken. Maar houd u aan matig drinken als u de gezondheidsvoordelen van beide wilt en bespreek dit met uw arts.

Bier versus sterke drank

 1. Bier bevat fenolische verbindingen, dat is waar je zou denken dat de gezondheidsvoordelen binnenkomen. Fenolische verbindingen zijn antioxidanten, die je kunt beschouwen als kankerbestrijding. In bier zijn de antioxidanten voornamelijk afkomstig van gerstemout, de rest wordt bijgedragen door hop. De antioxidanten in bier hebben enkele gezondheidsvoordelen.

 2. Maar de meeste sterke drank, bier, sterke drank en wijn bevatten ethanol. Het is deze vorm van alcohol die de meeste gezondheidsvoordelen van alcoholische dranken biedt, zolang u uw volwassen drank met mate consumeert. Afgezien van kleine verschillen bieden bier en sterke drank ongeveer dezelfde gezondheidsvoordelen. Het gaat dus niet echt om bier versus sterke drank of wodka versus bier.

 3. Een voordeel van sterke drank of gedistilleerde drank is dat veel sterke dranken geen koolhydraten bevatten. Wodka, rum, whisky, gin en tequila in hun pure vorm bevatten geen koolhydraten, wat gunstig is als u probeert te voorkomen dat uw bloedsuikerspiegel stijgt. Het caloriegehalte is meestal lager dan dat van bier als je je eten en drinken bijhoudt op een calorieteller.

 4. Rum heeft echter mogelijk kruiden en suiker toegevoegd, en suiker zal toevoegen aan het aantal koolhydraten en calorieën. Elke sterke drank neemt in combinatie met een suikerachtig additief meer calorieën en koolhydraten op.

 5. Het belangrijkste gezondheidsvoordeel van alcohol is de gezondheid van het hart. Dat betekent niet dat u moet beginnen met drinken om uw cardiovasculaire gezondheid te verbeteren. Het beste wat je kunt doen is om eerlijk te praten over alcoholgebruik met je arts.

Moderatie is de sleutel

 1. Er moet herhaaldelijk op worden gewezen dat matiging de sleutel is tot gezondheidsvoordelen van alcoholgebruik. Harvard's Health Professionals Follow-up Study van 38.000 mannen ouder dan 12 jaar concludeerde dat gematigde drinkers 35 procent minder kans hadden op een hartaanval dan niet-drinkers. [! 5810 => 1140 = 4!

 2. Voor vrouwen toonde de Nurses 'Health Study, gedetailleerd in het American Journal of Public Health, aan dat vrouwen die gedurende vier dagen één drankje per dag dronken, gezonder waren dan degenen die datzelfde aantal dronken in een of twee dagen. Voor vrouwen was elke vorm van alcohol, of het nu bier, sterke drank of wijn was, gekoppeld aan een lager risico op hartziekten, maar een hoger risico op borstkanker.

Dus, wat is een drankje?

 1. Eén bier wordt beschouwd als een 12-ounce bier met een alcoholgehalte van 5 procent. Een portie sterke drank is een 1,5 ounce glas 80-proof drank. Matig alcoholgebruik voor gezonde volwassenen is niet meer dan één drankje per dag voor vrouwen en niet meer dan twee drankjes per dag voor mannen.

De nadelen van alcohol

 1. Alcohol is geen wondermiddel voor een goede gezondheid. Matige drinkers kunnen in feite gezonder zijn omdat ze gezondere voedings- en bewegingsgewoonten hebben dan de bevolking als geheel.

 2. Alcoholische dranken kunnen ongezond zijn voor bepaalde groepen mensen. U moet alcohol vermijden als u zwanger bent, een zwak hart heeft, een familiegeschiedenis van alcoholisme heeft, een lever- of pancreasziekte heeft, een beroerte heeft gehad of medicijnen gebruikt die een wisselwerking hebben met alcohol.

 3. Alcoholgebruik, met name overmatig alcoholgebruik, wordt ook geassocieerd met borstkanker en leverkanker, slokdarm, colon, rectum en strottenhoofd.

 4. Alcohol is geen wondermiddel voor een goede gezondheid. Matige drinkers kunnen in feite gezonder zijn omdat ze gezondere voedings- en bewegingsgewoonten hebben dan de bevolking als geheel.

 5. Alcoholische dranken kunnen ongezond zijn voor bepaalde groepen mensen. U moet alcohol vermijden als u zwanger bent, een zwak hart heeft, een familiegeschiedenis van alcoholisme heeft, een lever- of pancreasziekte heeft, een beroerte heeft gehad of medicijnen gebruikt die een wisselwerking hebben met alcohol.

 6. Alcoholgebruik, met name overmatig alcoholgebruik, wordt ook geassocieerd met borstkanker en leverkanker, slokdarm, colon, rectum en strottenhoofd.



Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407