Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat is gezonder, honing of jam?

Rijk aan vitaminen en mineralen

 1. De term gezond wordt tegenwoordig vaak gebruikt en iedereen heeft een ander begrip van wat gezond is. Als het gaat om voedsel en voeding, betekent een geregistreerde diëtist goed uitgebalanceerde maaltijden en dat de meeste voedingsmiddelen met mate aanvaardbaar zijn. Dus om twee voedingsmiddelen, zoals honing versus gelei, te vergelijken, moet je ze volledig bekijken.

Honey

 1. Honing wordt vaak de zoetstof van de natuur genoemd, maar het is ook een uitstekende brandstofbron, heeft antioxiderende eigenschappen, wordt in sommige geneesmiddelen gebruikt en kan hoestsiroop vervangen. Het is ook vaak een onderdeel van huidverzorgingsproducten en wordt gebruikt bij wondverzorging. In een artikel in het British Medical Journal, Esophagus: Heartburn and Honey, identificeren de auteurs een ander voordeel van honing en dat is om zure reflux te helpen voorkomen. Het gebruik van honing als medicijn kan worden teruggevoerd op de oude Egyptenaren en modern onderzoek bevestigt veel van de voordelen. Het is belangrijk op te merken dat rauwe honing meer voordelen heeft dan de meeste verwerkte honing die tegenwoordig in winkels wordt gevonden, omdat de warmtebehandeling van in de winkel gekochte honing alle antibacteriële eigenschappen die rauwe honing bezit kan vernietigen.

Jelly

 1. Jelly, jam en confituur worden vaak door elkaar gebruikt, maar het verschil is belangrijk om op te merken. Jelly wordt gemaakt van vruchtensap en suiker, terwijl jam wordt gemaakt van gemalen of gemalen fruit en conserven worden gemaakt van heel fruit. Fruit is een uitstekende bron van veel belangrijke voedingsstoffen zoals kalium, vezels en veel vitamines, waaronder vitamine C. Vruchtensappen bieden daarentegen geconcentreerde suiker en minder vitamines en heel weinig vezels. De belangrijkste zorg met geleien, jam en conserven is echter dat ze niet altijd de natuurlijke voordelen behouden die vruchten hebben en suiker hebben toegevoegd. Zelfgemaakte jam en jam zijn misschien een betere keuze, omdat ze een hogere fruitwaarde bevatten met minder toegevoegde suiker en geen chemische conserveermiddelen.

Vergelijking van voedingsstoffen

 1. Volgens Food-A-Pedia van het Amerikaanse ministerie van Landbouw heeft een eetlepel honing 64 calorieën, terwijl een eetlepel gelei (gemiddeld van alle smaken) 51 calorieën bevat. Geen vet of eiwit. Honing heeft 17 gram koolhydraten, terwijl gelei 13 gram heeft; beide zijn in dit opzicht zeer vergelijkbaar. Calcium, kalium en fosfor zijn hetzelfde in zowel honing als gelei. Honing heeft slechts iets minder natrium, maar het verschil is te verwaarlozen. Qua vitamines zijn noch honing noch gelei een belangrijke bron van vitamine.

De betere keuze?

 1. Na het bekijken van de verschillende criteria, is het moeilijk om een ​​duidelijke, betere keuze te identificeren. Natuurlijke en rauwe honing heeft veel voordelen naast basisvoeding en kan daarom een ​​meer gezonde keuze zijn. Maar zelfgemaakte jam en jam zijn ook geen slechte keuze, omdat ze voedingswaarde bevatten die verder gaat dan calorieën. Uiteindelijk is moderatie de sleutel en ook geen betere keuze - het hangt er maar vanaf wat je zoekt.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407