Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat is gezonder, quinoa of havermout?

Gebruik en overwegingen

 1. Havermout is al lang een hoofdbestanddeel van het Amerikaanse dieet, terwijl quinoa pas de afgelopen jaren op grote schaal beschikbaar is gekomen. Hoewel het eigenlijk een zaadje is, wordt quinoa gekookt als een korrel, en het Amerikaanse ministerie van Landbouw beschouwt het als een onderdeel van de groep graanvoeding - dezelfde groep die havermout bevat. Zowel quinoa als havermout bieden gezondheidsvoordelen en passen goed in een uitgebalanceerd en gezond dieet, maar ze hebben verschillende voedingsverschillen die van invloed kunnen zijn op welk graan u verkiest. [! 35742 => 1130 = 2!

 1. Een van de belangrijkste voedingsvoordelen van quinoa is het hoge eiwitgehalte, dat meer eiwitten per portie bevat dan havermout. Elke kop gekookte quinoa levert 8 gram eiwit, vergeleken met 6 gram in een equivalente portie gekookt havermout. Quinoa overtreft ook havermout in eiwitkwaliteit: het complete eiwit in quinoa bevat alle essentiële aminozuren die u nodig hebt in uw dieet, terwijl het eiwit van havermout slechts enkele essentiële aminozuren bevat. Dit betekent dat quinoa elk type aminozuur biedt dat uw lichaam nodig heeft om gezond weefsel te behouden, de immuunfunctie te ondersteunen en zuurstof naar uw weefsels te transporteren.

Inhoud Quinoa en havermoutvezels

 1. Quinoa en havermout dienen beide als uitstekende bronnen van vezels, hoewel quinoa iets meer vezels per portie biedt. Het toevoegen van vezels aan uw dieet bevordert niet alleen de spijsvertering - het bestrijdt constipatie en helpt spijsverteringsstoornissen zoals diverticulose te bestrijden - maar vezels bestrijdt ook honger, bestrijdt obesitas en voorkomt diabetes type 2. Een kopje gekookte quinoa heeft een vezelgehalte van 5 gram, wat volgens het Institute of Medicine voldoet aan 14 procent van de aanbevolen dagelijkse vezelinname voor vrouwen en 20 procent voor mannen. Havermout biedt nog steeds een royale hoeveelheid vezels, op 4 gram per kopje.

Inhoud van Quinoa en havermout micronutriënten

 1. Quinoa en havermout bevatten verschillende hoeveelheden micronutriënten - een categorie voedingsstoffen die vitamines en mineralen bevat - maar beide zitten boordevol voedingsstoffen. Quinoa komt vooruit als het gaat om het magnesiumgehalte - het biedt 118 milligram per portie, vergeleken met de 61 milligram van havermout - maar havermout biedt meer dan vijf keer de hoeveelheid ijzer in quinoa. Magnesium en ijzer laten uw cellen energie produceren. IJzer bevordert de functie van rode bloedcellen, terwijl magnesium bijdraagt ​​aan gezonde botten en tanden. Zowel havermout als quinoa dienen als uitstekende bronnen van folaat, of vitamine B-9, een voedingsstof die uw metabolisme ondersteunt en een rol speelt in de geestelijke gezondheid.

Serveertips voor Quinoa en havermout

 1. Geniet van havermout gegarneerd met vers fruit, zaden en granen, of word creatiever in de keuken met gebakken havermout. Combineer havermout met melk - of plantaardige melkalternatieven - eiwitten, gemalen lijnzaad, appelmoes en gemengde bessen en bak dan tot het is uitgehard. Experimenteer met quinoa in je ontbijt; probeer het in melk, vergelijkbaar met havermout, te koken en bedek het met een mengsel van fruit en noten. Een kom rode quinoa gegarneerd met pistachenoten en mandarijnplakjes zorgt niet alleen voor een esthetisch ontbijt, het zit ook boordevol voedingsstoffen. U kunt ook quinoa gebruiken in plaats van rijst of couscous in salades, stoofschotels of soepen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407