Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat is glucosestroop?

Gezondere alternatieven

 1. Terwijl glucose de brandstof voor je lichaam is, zal het consumeren in siroopvorm je energieniveau niet verhogen. Net als andere vormen van suiker is glucosestroop gewoon een toegevoegde zoetstof. Het is OK om kleine hoeveelheden voedsel dat glucosestroop bevat in uw dieet op te nemen, maar teveel kan leiden tot gewichtstoename.

Eenvoudige suiker

 1. Glucose is een monosaccharide, wat betekent dat het een enkel molecuul is en vaak wordt aangeduid als een eenvoudige suiker. Glucose komt van nature voor in fruit en honing en wordt ook aangetroffen in bewerkte voedingsmiddelen. Glucosestroop wordt gemaakt door de reeksen glucosemoleculen die zetmeelrijk voedsel vormen te hydrolyseren of uit elkaar te halen. Glucose siroop wordt meestal gemaakt van maïzena, maar tarwe, aardappelen en rijst worden ook gebruikt om de zoetstof te maken.

Voeding glucosestroop

 1. Glucosestroop kan vetvrij zijn, maar het is een geconcentreerde bron van calorieën en biedt zeer weinig voedingswaarde. Een portie van 1 eetlepel bevat 62 calorieën en 17 gram koolhydraten, allemaal in de vorm van suiker. Glucosestroop gemaakt van maïs bevat een kleine hoeveelheid calcium, zink en thiamine maar geen significante hoeveelheid. Ter vergelijking: 1 eetlepel kristalsuiker bevat 50 calorieën en 13 gram koolhydraten in de vorm van suiker en een onbeduidende hoeveelheid ijzer en riboflavine.

Gebruik glucosestroop

 1. Glucosestroop is een vloeibare zoetstof die goed wordt verdragen en zeer veelzijdig is. Het wordt vaak gebruikt in commerciële ingeblikte en gebakken goederen evenals om bier te maken. Thuis kunt u maïssiroop gebruiken als ingrediënt in uw gebakken snoep, van koekjes tot cakes, of als zoetstof in uw ijsthee of zelfgemaakte limonade.

Suiker met mate

 1. Glucose siroop helpt voedsel beter te smaken, maar je hebt het niet nodig, of andere toegevoegde suiker, om te overleven. De American Heart Association waarschuwt dat voedingsmiddelen gemaakt met toegevoegde suikers zoals glucosestroop tot extra calorieën en gewichtstoename kunnen leiden. U hoeft echter geen zoete voedingsmiddelen uit uw dieet te snijden. Voor gezondheid en gewichtscontrole moeten vrouwen hun dagelijkse inname van calorieën beperken van suiker tot 100 calorieën en mannen 150 calorieën, zegt de AHA.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407