Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat is het BALi-dieet?

Presentiekeuzes zijn belangrijk

 1. De sleutel tot het genezen van medische aandoeningen zoals hartaandoeningen, kanker en diabetes is uw dieet, beweert voormalig Texas-arts Roby Mitchell, MD Mitchell noemt zijn plan het BALi-dieet, kort voor de Basic Antioxidant / Antifungal Laag insuline dieet. Hoewel het plan enkele aspecten bevat die voldoen aan de aanbevelingen van het Amerikaanse ministerie van Landbouw voor gezond eten, wordt het uitgangspunt dat voedsel alleen, en niet medicijnen, ziekten kunnen genezen, niet ondersteund door wetenschappelijk bewijs. De medische vergunning van Mitchell werd in 2005 ingetrokken door de Texas Board of Medicine nadat hij twijfelachtige praktijken bij patiënten had gebruikt. Probeer geen medisch probleem met het BALi-dieet zelf te behandelen; zie uw arts.

Basisrichtlijnen

 1. Het BALi-dieet beoogt vier dingen te doen: uw bloed basischer of alkalischer maken; controleer het candida-niveau van uw lichaam, een natuurlijk voorkomende gist; hulp bij insulineregulatie; en verhoog uw inname van antioxidanten die het vermogen van vrije radicalen kunnen remmen om DNA en celweefsel te beschadigen. Om dit te doen, zegt Mitchell dat je alle soorten gist, tarwe, ingeblikt of verwerkt voedsel, geraffineerde granen, gejodeerd zout, suiker of kunstmatige zoetstoffen en gewone zuivelproducten moet vermijden. Uw maaltijden bestaan ​​voornamelijk uit verse of diepgevroren groenten; organische, ongeschilde vruchten; kwikarme zeevruchten; gevogelte met vrije uitloop; gras gevoederd, hormoonvrij vlees; noten, bonen en zaden; graankorrels zoals gerst; en plantenmelk en biologische rauwe geitenkaas of yoghurt.

Dagelijks voorbeeldmenu

 1. Een typische dag op het BALi-dieet kan beginnen met een ontbijt van in staal gesneden of normale havermout bereid met amandelmelk of rauwe geitenyoghurt gemengd met een van Mitchell's sterk aanbevolen fruit, zoals bosbessen of bramen. De lunch kan een sandwich zijn, bereid uit kalkoenfilet met vrije uitloop en gekiemd graanbrood. Gegrilde vis zoals heilbot, wild gevangen zalm of tonijn kan als diner dienen. Een gegrilde biefstuk is misschien een andere dineroptie, maar Mitchell geeft aan dat het vlees eerst moet worden gemarineerd in rode wijn, donker bier of een mengsel dat rozemarijn bevat, waardoor het vlees het risico op kanker niet verhoogt. Eet vers fruit, rauwe groentestokken of rauwe, ongezouten noten en zaden als snacks gedurende de dag.

Potentiële voordelen

 1. Als u momenteel het standaard Amerikaanse dieet volgt - rijk aan vet, cholesterol, toegevoegde suikers en natrium - zal het overschakelen naar het BALi-dieet u waarschijnlijk helpen om af te vallen. Meer fruit en groenten eten en minder natrium, suiker, geraffineerde granen, bewerkte voedingsmiddelen, verzadigd vet en transvetten kunnen uw toekomstige risico op hoge bloeddruk, beroerte, hartaandoeningen, diabetes, kanker en spijsverteringsstoornissen verlagen. Het kan u ook helpen uw symptomen te beheersen als bij u al een chronische medische aandoening is vastgesteld.

Mogelijke nadelen

 1. Onderzoek wijst niet uit dat voedingsmiddelen de pH van uw lichaam aanzienlijk kunnen veranderen, of dat dit ziekten zou kunnen voorkomen, zegt geregistreerde diëtist Leslie Beck. Bovendien erkent de Amerikaanse Academie voor Allergie, Astma en Immunologie de overgroei van candida-gist niet als een bewezen medisch probleem en onderschrijft ze geen diëten zoals het BALi-dieet dat beweert candida te verminderen. De in het plan aanbevolen rauwe zuivelproducten kunnen de gezondheid van ouderen, kinderen, zwangere vrouwen en personen met medische problemen in gevaar brengen. U kunt uw gezondheid in gevaar brengen als u medicatie vermijdt en probeert ernstige aandoeningen te genezen met het BALi-dieet.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407