Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat is het equivalent van verse gemberwortel tot gemalen gember?

Voorzorgsmaatregelen

 1. Wanneer uw recept om verse gember vraagt ​​en u alleen gemalen gember bij de hand hebt, moet u weten hoeveel u als vervanging kunt gebruiken. Maar zelfs equivalente hoeveelheden hebben verschillende voedings- en gezondheidsvoordelen.

Equivalenten voor koken

 1. De scherpte en smaak van gedroogde gemalen gember verschillen van die van verse gemberwortel. Hoewel je de een in de ander kunt vervangen, werken ze allemaal beter in verschillende soorten gerechten. Gemalen gember heeft de voorkeur voor gebakken producten en gekruide dranken, terwijl verse gember wordt gebruikt in hartige gerechten, vooral in de Aziatische keuken.

 2. Mogelijk moet u experimenteren om de juiste hoeveelheid voor uw gerecht te vinden. De Cook's Thesaurus meldt dat 1 eetlepel verse gemberwortel gelijk is aan 1/4 theelepel gemalen gember. Bij Food.com is het aanbevolen equivalent 1 eetlepel verse gember voor 1/8 theelepel gemalen gember.

Vergelijking van voedingsstoffen

 1. De hoeveelheid verse of gemalen gember die in een portie voedsel wordt geconsumeerd, is meestal te klein om veel voedingsstoffen te leveren. Maar je kunt de twee ingrediënten nog steeds vergelijken door te kijken naar 1 theelepel gemalen gember en 4 eetlepels verse gember.

 2. Een theelepel gemalen gember levert 30 procent van de dagelijkse waarde van mangaan, op basis van dagelijks 2000 calorieën. Ter vergelijking: 4 eetlepels verse gember heeft slechts 3 procent.

 3. Vier eetlepels verse gember bevat 2 procent van de dagelijkse waarde voor vezels, kalium, vitamine C en vitamine B-6. Een theelepel gemalen gember heeft de helft daarvan.

Verschillende actieve ingrediënten

 1. Verse gemberwortel bevat voornamelijk gingerol, maar deze verandert bij blootstelling aan hitte. Wanneer de wortel wordt gedroogd om gemalen gember te produceren, wordt de gingerol omgezet in een ander actief ingrediënt, shogaol.

 2. Gingerol in verse gember helpt pijn te verminderen. Het is ook het ingrediënt dat je nodig hebt om misselijkheid te verlichten en een maagklachten te bezorgen. Beide actieve ingrediënten hebben ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen, maar shogaol in gemalen gember kan krachtiger zijn in deze rollen dan gingerol, meldt een recensie in Preventive Nutrition and Food Science in juni 2012.

Veiligheidsoverwegingen

 1. Gember is veilig wanneer het in normale hoeveelheden via voedsel wordt geconsumeerd, maar als u supplementen neemt of grote hoeveelheden consumeert, kan dit een wisselwerking hebben met sommige medicijnen en medische aandoeningen. Raadpleeg uw arts voordat u een van de gembervormen gebruikt als u zwanger bent of als u medicijnen op recept neemt om veilig te blijven.

 2. Gember kan de bloedstolling vertragen, wat het risico op bloedingen verhoogt bij mensen met een bloedingsstoornis of medicijnen tegen bloedstolling.

 3. Als u diabetes hebt of medicijnen gebruikt om diabetes onder controle te houden, moet u uw bloedglucose zorgvuldig controleren, omdat gember de bloedsuikerspiegel kan verlagen.

 4. Mensen die calciumkanaalblokkers gebruiken om de bloeddruk te verlagen, moeten ook voorzichtig zijn met gember, omdat dit een bloeddrukdaling of een onregelmatige hartslag kan veroorzaken.

 5. Gember is veilig wanneer het in normale hoeveelheden via voedsel wordt geconsumeerd, maar als u supplementen neemt of grote hoeveelheden consumeert, kan dit een wisselwerking hebben met sommige medicijnen en medische aandoeningen. Raadpleeg uw arts voordat u een van de gembervormen gebruikt als u zwanger bent of als u medicijnen op recept neemt om veilig te blijven.

 6. Gember kan de bloedstolling vertragen, wat het risico op bloedingen verhoogt bij mensen met een bloedingsstoornis of medicijnen tegen bloedstolling.

 7. Als u diabetes hebt of medicijnen gebruikt om diabetes onder controle te houden, moet u uw bloedglucose zorgvuldig controleren, omdat gember de bloedsuikerspiegel kan verlagen.

 8. Mensen die calciumkanaalblokkers gebruiken om de bloeddruk te verlagen, moeten ook voorzichtig zijn met gember, omdat dit een bloeddrukdaling of een onregelmatige hartslag kan veroorzaken.Donate - BNB: bnb16ghhqcjctncdczjpawnl36jduaddx5l4eysm5c