Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat is het gezondste Deli Meat?

Voordelen

 1. Als u van een broodje met vleeswaren houdt, vraagt ​​u zich misschien af ​​welk soort lunchvlees de gezondste keuze is voor uw maaltijd. Niet alle vleeswaren worden gelijk gemaakt en bepaalde keuzes zijn aanzienlijk beter voor je gezondheid dan andere. Als je de voedingsverschillen tussen je verschillende vleeskeuzes kent, kun je een gezonder broodje bereiden.

Voordelen

 1. Als u op zoek bent naar het gezondste delicatessenvlees, overweeg dan gesneden kalkoenfilet, die weinig calorieën, vet en natrium bevat.

Tel de calorieën

 1. Als u gewicht wilt behouden of verliezen, is het tellen van calorieën een manier om uw doel te bereiken. Het aantal calorieën in uw vleeskeuze is belangrijk omdat u maaltijden moet plannen die niet meer calorieën bevatten dan u overdag kunt verbranden. Meer calorieën eten dan je kunt verbranden door lichamelijke activiteit en lichaamsbeweging zal leiden tot gewichtstoename en voorkomen dat je die overtollige kilo's verliest. Gebruik een calorieteller om op koers te blijven en ervoor te zorgen dat je elke dag voeding van de beste kwaliteit krijgt.

 2. Kalkoenborst is uw laagste calorie-keuze, met 22 calorieën per 1-ounce plak. De tweede beste is kipfilet met 29 calorieën per plak. Een plak pastrami heeft 41 calorieën en een plak ham bevat 46 calorieën. Je hoogste calorie-keuzes zijn Bologna met 87 calorieën per plak en salami met 119 calorieën per portie van 1 ons.

Beschouw het vetgehalte

 1. Het totale vetgehalte is een andere overweging bij het kiezen van het gezondste delicatessenvlees. Als uw dieet te veel vet bevat, met name verzadigd vet, loopt u mogelijk een verhoogd risico op gewichtstoename, diabetes type 2 en hart- en vaatziekten.

 2. Het gezondste lunchvlees qua vetgehalte is kalkoenfilet, met slechts 0,35 gram totaal vet per portie van 1 ons. Kipfilet bevat slechts 0,40 gram vet en pastrami heeft 1,63 gram totaal vet, met minder dan 1 gram verzadigd vet. Ham bevat 2,41 gram totaal vet en 0,82 gram verzadigd vet.

 3. Je minst gezonde opties zijn Bologna met 7,89 gram totaal vet en 3,11 gram verzadigd vet en salami met 10,36 gram totaal vet en 3,66 gram verzadigd vet.

 4. De voedingsrichtlijnen 2015-2020 stellen voor om uw consumptie van verzadigd vet te beperken tot niet meer dan 10 procent van uw totale calorie-inname.

Let op het natrium

 1. Het meeste vlees in deli bevat een grote hoeveelheid natrium per portie. Je zou niet meer dan 2.300 milligram natrium per dag moeten consumeren, en het eten van een broodjeszaak kan je dicht bij dit aantal brengen, afhankelijk van hoeveel plakjes je op je brood stapelt.

 2. Kalkoenborst komt opnieuw als de gezondste uit met 213 milligram natrium per plak van 1 ounce. Pastrami is dichtbij met 248 milligram natrium. Bologna bevat 302 milligram natrium en ham bevat 365 milligram. Kipfilet bevat 374 milligram en salami is het minst gezond van de vleeswaren met 529 milligram natrium per plak.

 3. Zoek naar natriumarme opties om de negatieve effecten van toegevoegd zout te verminderen.

Eiwitten en voedingsstoffen

 1. Deli-vlees is een eiwitbron, die uw hele lichaam helpt goed te functioneren en u van energie voorziet. Salami bevat het meeste eiwit met 6,08 gram per plak, kipfilet bevat 5,16 gram per plak en ham zit erachter met 4,65 gram per plak van 1 ons. Kalkoenborst bevat 3,58 gram eiwit per plak en Bologna heeft 2,88 gram.

 2. De meeste soorten vleeswaren bevatten ongeveer 0,30 milligram ijzer, met uitzondering van pastrami, die 0,62 gram per plak bevat. Je krijgt ook kleine hoeveelheden zink en kalium van alle soorten vleeswaren.

Gezondere sandwich-alternatieven

 1. Voor gezondere maaltijden zijn er manieren om de hoeveelheid verwerkt vlees die u eet te helpen elimineren of verminderen. Als je van plan bent een broodje te eten voor de lunch, maar vleeswaren wilt vermijden, overweeg dan een paar suggesties van het University of Rochester Medical Center:Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407