Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat is het verschil tussen bakmeel Gewoon bloem?

Bottom Line

 1. Het kiezen van een bloem voor je favoriete recept kan verwarrend zijn. Verschillende soorten bakmeel, zoals cakemeel, banketmeel, broodmeel en zelfrijzend bakmeel, hebben elk verschillende kwaliteiten die de prestaties in de keuken kunnen variëren. Eiwit- en glutengehalte, toegevoegde middelen en verschillen in verwerking dragen allemaal bij aan de beslissing welke bloem nodig is om succes te hebben bij het bakken.

Identificatie

 1. Bloem is samengesteld uit koolhydraten, eiwitten en vet. Het eiwitgehalte van bloem, dat het belangrijkst is voor bakkers, is verdeeld in twee soorten - hard en zacht - en kan in hoeveelheid variëren van 5 tot 15 procent. Harde tarwe heeft een hoger eiwit- en glutengehalte, waardoor het een sterkere bloem is en het beste voor gistproducten. Minder proteïne betekent een zachtere bloem, wat resulteert in meer zachte producten zoals taartbodems, koekjes, cakes en koekjes.

Gewoon meel

 1. Gewoon, of bloem voor alle doeleinden, is uw beste allround keuze voor het bakken. Het heeft een gemiddeld eiwitgehalte van tussen de 8 en 11 procent, een mengsel van harde en zachte tarwe. Beschikbaar als gebleekt of ongebleekt, gewone bloem is een veelzijdig ingrediënt voor de meeste producten. Ongebleekte bloem, die van nature is gebleekt, is het meest geschikt voor gistbrood, gebak, popovers en Yorkshire puddingen. Gebleekte bloem, die chemisch wordt behandeld, is het beste voor taartbodems, brood en snel brood, koekjes en pannenkoeken. Broden gemaakt met gewone bloem kunnen platter en zachter zijn dan die gemaakt met broodmeel, maar de verschillen zijn slechts gering.

Meel bakken

 1. Cakemeel heeft het laagste eiwitgehalte van bakmeel - 8 tot 10 procent. Cakemeel heeft een fijne textuur met een hoog zetmeelgehalte en maakt gebruik van een uniek bleekproces om het vermogen van de bloem om water en suiker te absorberen te vergroten, waardoor uw gebakken goederen hun rijst behouden en minder snel instorten. Cakemeel is het meest geschikt voor cakes, snel brood, koekjes en muffins. Taarten gemaakt met cakemeel zijn malser en delicater dan taarten gemaakt met gewone bloem.

 2. Broodmeel is een witte bloem, soms geconditioneerd met ascorbinezuur om het volume te vergroten en beter getextureerd brood te produceren. Broodmeel heeft een hoger eiwit- en glutengehalte dan gewoon bloem, van 12 tot 14 procent, waardoor het het beste is voor gistproducten.

 3. Zelfrijzend bakmeel is een eiwitarm bloem met toegevoegd bakpoeder en zout. Het is een zachte bloem die het best wordt gebruikt voor koekjes, koekjes en snel brood maar nooit voor gistbrood. Je kunt gewone bloem vervangen door zelfrijzende bloem door 1 1/2 theelepel toe te voegen. bakpoeder en 1/2 theelepel. zout per kop.

 4. Gebakmeel is een zacht tarwemeel met een eiwitgehalte van 9 tot 10 procent. Het is een goede keuze voor het maken van koekjes, koekjes en taartbodems voor een zacht maar kruimelig gebak. Gebruik deze bloem niet voor gistbrood. Je kunt deegmeel vervangen door een verhouding van twee tot één van gewoon meel tot cakemeel te gebruiken of een deel maïzena te combineren met twee delen gewoon meel.

Bloem opslaan

 1. Meel heeft een beperkte houdbaarheid en moet afgedekt op een koele, droge plaats worden bewaard gedurende maximaal zes maanden. Na die periode kunnen de oliën in de bloem oxideren en ranzig worden. Wanneer bloem twee dagen wordt ingevroren voordat het wordt opgeslagen, zullen weevieren die al in de bloem aanwezig zijn, worden afgeschrikt en kunnen insecten-eieren uitkomen. Of doe een laurier in de bloem om insecten af ​​te weren. Verpakt in een luchtdichte, vochtbestendige container, kan meel meerdere jaren worden bewaard in de vriezer bij 0 graden F.

 2. Meel heeft een beperkte houdbaarheid en moet afgedekt op een koele, droge plaats worden bewaard gedurende maximaal zes maanden. Na die periode kunnen de oliën in de bloem oxideren en ranzig worden. Wanneer bloem twee dagen wordt ingevroren voordat het wordt opgeslagen, zullen weevieren die al in de bloem aanwezig zijn, worden afgeschrikt en kunnen insecteneieren niet uitkomen. Of doe een laurier in de bloem om insecten af ​​te weren. Verpakt in een luchtdichte, vochtbestendige container, kan meel meerdere jaren worden bewaard in de vriezer bij 0 graden F.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407