Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat is het verschil tussen Brewer's Yeast Baker's Yeast?

Gooi uw recept weg

 1. Twee van de vele verschillende soorten gist, biergist en bakkersgist, veranderen beide suikers in alcohol en kooldioxide. Beide gisten zijn gemaakt van stammen van de Saccharomyces cerevisiae-schimmel, maar elk van verschillende stammen van deze soort. Biergist en bakkersgist verschillen in samenstelling, gebruik en gezondheidsfactoren.

Samenstelling

 1. Verschillende stammen van Saccharomyces cerevisiae produceren verschillende hoeveelheden kooldioxide en alcohol. Bakkersgist is een mix van verschillende stammen van Saccharomyces cerevisiae gekozen vanwege hun smaak en vermogen om kooldioxide te maken, waardoor brood rijst. Biergist is gemaakt van soorten die zijn gekozen vanwege hun alcoholproducerende vermogen en heeft de neiging om een ​​bittere smaak te hebben. Biergist wordt beschouwd als een inactieve gist, terwijl bakkersgist een actieve gist is. In een actieve gist zijn de gistcellen nog in leven, terwijl ze worden gedood tijdens het maken van inactieve gisten, zoals biergist.

Gebruikt

 1. Biergist wordt gebruikt om zelfgemaakte wijnen en bieren te brouwen, terwijl bakkersgist brood doet rijzen. Je kunt geen alcohol brouwen met bakkersgist en je kunt geen brood laten gisten met brouwersgist. Historisch gezien werd brouwersgist ook gebruikt om brandwonden, diabetes, diarree, eczeem, zenuwaandoeningen, lagere cholesterol, verhoging van energie en immuunfunctie, stress te verlichten, huid te ontgiften, rimpels te verminderen en wonden te genezen. Er is echter geen wetenschappelijk bewijs dat dit gebruik ondersteunt. Anekdotisch kunnen eigenaren van gezelschapsdieren biergist in het voedsel van hun huisdier strooien om vlooien en teken af ​​te weren.

Voedingsverschillen

 1. Terwijl het brouwen van alcohol het primaire doel is, wordt biergist ook vaak gebruikt als voedingssupplement, hoewel het niet moet worden verward met voedingsgist. Op deze manier gebruikt, levert biergist B-complex vitamines en veel waardevolle mineralen, waaronder calcium, kalium, ijzer en selenium. Het is ook een van de rijkste bronnen van chroom, die bakkersgist niet bevat, en heeft alle essentiële aminozuren, die ongeveer de helft van zijn gewicht uitmaken.

Gezondheidsvoorzorgsmaatregelen

 1. Biergist noch bakkersgist is hetzelfde als de Candida albicans-gist die een infectie veroorzaakt. Sommige meldingen van schimmelinfectie die geen verband houden met Candida zijn echter gemeld van biergist. Het is daarentegen niet bekend dat bakkersgist een infectie veroorzaakt, hoewel het bestaande infecties kan verergeren. Bakkersgist mag nooit als voedingssupplement of voedingsbron worden ingenomen, omdat het je lichaam eigenlijk B-vitamines kan ontnemen terwijl het in je darmen blijft groeien. Biergist kan de nuttige bacteriën in de dikke darm veranderen, maar bakkersgist niet.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407