Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat is het verschil tussen chocolade bakken?

Mogelijke overwegingen

 1. Bijna alle verschillende soorten chocolade die in de meeste supermarkten verkrijgbaar zijn, kunnen bij het bakken worden gebruikt. Het belangrijkste verschil tussen de verschillende soorten is of het gebak al dan niet is gezoet. In het algemeen is wat traditioneel bekend staat als het bakken van chocolade ongezoet of zeer licht gezoet, terwijl chocolade om te eten gezoet is. Chocolade bakken is pure chocolade zonder toegevoegde ingrediënten. Andere chocolaatjes die voor het eten worden verkocht, bevatten zoetstoffen, smaakstoffen en zelfs andere ingrediënten zoals noten, gedroogd fruit, kruiden of specerijen. Chocolade die in de handel wordt gebracht voor het eten, wordt verkocht in mooie verpakkingen met dunne repen, meestal ongeveer 2 of 3 gram, en u kunt verwachten meer te betalen voor dit soort chocolade. [! 31516 => 1130 = 2!

 1. De twee belangrijkste soorten chocolade bakken zijn ongezoete en bitterzoete chocolade. Ongezoete chocolade is te vinden in het bakgedeelte van de meeste supermarkten en wordt meestal verkocht in verpakkingen met acht vierkanten van 1 ounce. Hoewel aan bitterzoete chocolade wat suiker is toegevoegd en kan worden gekocht om te eten, komt het vaak in dikke 1-ounce vierkanten en wordt het ook in bulk verkocht speciaal voor bakdoeleinden. Chocolade bakken wordt gemaakt van cacaobonen die zijn gemalen en vervolgens tot een pasta zijn gevormd. De pasta is ongeveer 50% vaste cacao en 50% cacaoboter; het cacao-gehalte is echter 100 procent, wat betekent dat er geen suikers of andere ingrediënten aan worden toegevoegd. Bitterzoete chocolade bevat meer dan 35 procent vaste cacao en 67 procent cacao.

Halfzoete chocolade

 1. Halfzoete chocolade kan worden gekocht voor het bakken, maar het is zoet genoeg om direct uit de verpakking te worden gegeten. Hoewel het zoeter is dan bitterzoete chocolade, kunnen de twee door elkaar worden gebruikt in recepten. Als je de voorkeur geeft aan bitterzoete chocolade en alleen halfzoete chocolade in huis hebt, overweeg dan om de hoeveelheid suiker iets te verminderen in je chocoladerecept. Halfzoete chocolade is verkrijgbaar in chips, repen en vierkanten. Halfzoete chocolade is de meest populaire chocolade die wordt gebruikt bij het maken van chocoladekoekjes.

Duitse chocolade

 1. Zoete chocolade van Duitsland is zoeter dan andere bakchocolade. De pure chocolade bevat 46 procent cacao, wat lijkt op bitterzoete chocolade, maar het bevat meer suiker. German's Sweet Chocolate, nu een merk van Kraft en onderdeel van de Baker's Chocolate-lijn, is gemaakt door Samuel German. Hij dacht dat het toevoegen van suiker aan de chocolade handiger zou zijn voor bakkers dan het gebruik van ongezoete chocolade. Het is zoet, het is zoeter dan halfzoete chocolade. Duitse chocolade wordt het meest gebruikt bij het maken van Duitse chocoladetaart - dit is geen dessertspecialiteit uit Duitsland, maar is naam voor het merk chocolade dat in de cake wordt gebruikt.

Andere chocolaatjes

 1. Hoewel minder vaak gebruikt dan andere chocolaatjes, is melkchocolade ook beschikbaar in chips en blokken om te bakken. Melkchocolade is gezoet en er zijn vaste stoffen aan toegevoegd, waardoor het vetgehalte wordt verhoogd en het cacaogehalte wordt verlaagd. Hoewel het geen echte cacao bevat, is witte chocolade ook beschikbaar in chips en blokken om te bakken. Van alle chocolaatjes is witte chocolade het zoetst; het heeft cacaoboter, maar geen cacaopoeder. Zowel witte als melkchocolade kunnen op dezelfde manier worden gebruikt als bitterzoete en halfzoete chocolade.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407