Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat is het verschil tussen Engelse voedingsmuffins?

Bevat gluten

 1. Engelse muffins en brood zijn graanproducten met dezelfde voedingswaarde. Ze zien er misschien anders uit en zijn anders bereid, maar ze behoren tot dezelfde voedselgroep en zijn een goede bron van koolhydraten. Tegenwoordig zijn er verschillende soorten brood en Engelse muffins; sommige zijn gemaakt met volle granen, rozijnen en kaneel of witte bloem. Volkoren brood en muffins leveren meer vezels, wat bijdraagt ​​aan gezondheidsvoordelen zoals een verminderd risico op diabetes, beroerte en hartaandoeningen, volgens The Whole Grain Council. Controleer de etiketten en vergelijk de verscheidenheid aan Engelse muffins met dezelfde verscheidenheid aan brood.

Engelse muffins

 1. Engelse muffins zijn niet zoals de snelle broodmuffins die je in de bakkerijen en supermarkten ziet. Die muffins zijn gemaakt met bakpoeder of bakpoeder en komen in smaken zoals banaan, chocolade, maanzaad en bosbessen. Engelse muffins zijn een gistbrood, gekookt op een gietijzeren bakplaat. Ze ontstonden in de 10e eeuw in Wales en werden volgens The Jane Austin Centre beschouwd als het tarief van de lagere klasse. Tegen de 19e eeuw werden ze populair bij thee en werden ze in heel Engeland en Wales verkocht. Engelse muffins bakken snel en bevatten eenvoudige ingrediënten als bloem, gist, zout, water of melk en een beetje suiker. Het deeg wordt gemengd, links om te rijzen en vervolgens gevormd in de traditionele ronde vorm en links om opnieuw te rijzen. De muffins zijn licht en luchtig en worden gebakken op een hete bakplaat, die aan elke kant bruin worden. Tegenwoordig worden Engelse muffins ook gemaakt met volkorenmeel om hun voeding te verbeteren.

Brood

 1. Gistbroden worden traditioneel tot broden gemaakt en ofwel in plakken gesneden voor sandwiches of heel gelaten voor een rustieker, knapperiger brood. Er zijn veel soorten brood, waaronder zuurdesem, Frans, volkoren, rogge, roggebrood, wit, rozijnen en meergranen. Elk van deze broden varieert qua voedingswaarde op basis van de ingrediënten. De basisingrediënten zijn dezelfde als die voor Engelse muffins: gist, bloem, water en zout. Sommige broodrecepten kunnen olie, eieren en zoetstoffen zoals melasse of honing toevoegen.

Voeding

 1. Vergelijk de voeding van witbrood met witte bloem Engelse muffins of volkorenbrood met volkoren Engelse muffins. Twee sneetjes brood hebben ongeveer dezelfde hoeveelheid als een Engelse muffin. Twee sneetjes wit brood, met een gewicht van 56 gram, bevatten 158 calorieën, 5 gram eiwit, 1,68 gram vet, 27,4 gram koolhydraten, 1,6 gram vezels en 2,8 gram suiker, volgens de US Department of Agriculture Nutrient Database. Een Engelse muffin van 57 gram, bereid met witte bloem, bevat 134 calorieën, 4,39 gram eiwit, 1 gram vet, 26,22 gram koolhydraten en 1,5 gram vezels. De voeding is in wezen gelijk. Volkorenbrood en volkoren muffins hebben dezelfde voedingsstoffen, maar beide bevatten meer vezels, ongeveer 4,4 gram.

Overwegingen

 1. Als u allergisch bent voor tarwegluten of andere graanallergieën, eet dan geen Engelse muffins of brood, volgens MayoClinic.com. Vergelijk de labels voor ingrediënten en voedingswaarde. Brood en Engelse muffins zijn kort houdbaar. Indien niet binnen enkele dagen gebruikt, bewaar in de koelkast of vriezer. Engelse muffins worden het best geroosterd geserveerd. Dit heeft geen effect op de voedingswaarde. Maar sommige van je favoriete toppings en boter zullen de voedingswaarde veranderen en calorieën toevoegen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407