Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat is het verschil tussen pepermuntolie Pepermuntextract?

Is V8 echt gezond?

 1. Als u pepermuntsmaak wilt toevoegen aan desserts of zelfgemaakt snoep, of pepermunt wilt gebruiken voor aromatherapie, hebt u een keuze aan ingrediënten: pepermuntolie of pepermuntextract. Het fundamentele verschil is dat pepermuntolie is gemaakt van pure pepermunt, terwijl pepermuntextract in wezen een gearomatiseerde oplossing is - een beetje pepermunt en nog veel meer.

Oil

 1. Pepermuntolie is de pure, geconcentreerde olie - bekend als essentiële olie - afgeleid van de stengels en bladeren van de pepermuntplant. Pepermuntolieproducenten krijgen het via stoomdestillatie, waarbij ze de plant blootstellen aan hoge temperatuur, hogedrukstoom. Door de hitte en stoom verdampt de olie uit de plant. Wanneer de resulterende damp - een mengsel van stoom en olie - afkoelt en condenseert, kan de pure olie worden afgescheiden en verzameld. Pepermuntolie krijgt zijn rits van menthol.

Extract

 1. Een extract is een mengsel van een etherische olie en een medium - meestal alcohol - dat helpt de smaak te dragen. Je kunt pepermuntolie maken door pepermuntbladeren en stengels in alcohol te weken en de alcohol olie te laten absorberen - de smaak aan de plant "te extraheren" - of door pepermuntolie met alcohol te verdunnen. Hoe dan ook, het eindproduct is meestal alcohol met pepermuntsmaak.

Concentratie

 1. De smaak van pepermuntolie is veel intenser en geconcentreerder dan die van extract. Volgens The Cook's Thesaurus moet je vier keer zoveel extract gebruiken als pepermuntolie om hetzelfde effect in een recept te krijgen. Pure pepermuntolie is zelfs zo geconcentreerd dat de menthol uitslag kan veroorzaken als het op de huid achterblijft.

Gebruikt

 1. Pepermuntolie en pepermuntextract worden beide gebruikt bij het koken. Het voordeel van het gebruik van olie boven extract is dat alcohol snel verdampt bij verhitting. Wanneer de alcohol in het extract afbrandt, doet ook veel van de pepermuntsmaak dat. Pepermuntolie blijft intact in de hitte. Pepermuntolie is echter duurder.

 2. Pepermuntolie heeft ook medicinale toepassingen. Volgens het University of Maryland Medical Center of UMMC kan het een effectieve behandeling zijn voor indigestie, winderigheid en het prikkelbare darmsyndroom. Crèmes of zalven die pepermuntolie bevatten - met een mentholconcentratie van niet meer dan 16 procent - kunnen effectieve plaatselijke analgetica zijn, die jeukverlichting en kalmerende irritaties zoals netelroos en gifsumak bieden.

Waarschuwing

 1. Neem nooit pure pepermuntolie in, die in grote doses giftig kan zijn. Het UMMC zegt dat de meest effectieve manier om pepermuntolie te nemen voor gastro-intestinale problemen is in de vorm van capsules met een enterische coating. Geef nooit kleine hoeveelheden pepermuntolie aan kleine kinderen. Het UMMC zegt ook dat zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven dit moeten vermijden.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407