Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat is microneedling? Voordelen en gebruik

Wat is microneedling? Voordelen en gebruik

 1. Door dit trauma wordt de derma, een diepere huidlaag, opnieuw opgebouwd.

 2. Microneedling kan helpen veel huidgerelateerde klachten aan te pakken, waaronder:

 3. Het kan ook helpen de huid te verjongen.

 4. Bovendien kunnen professionals microneedling gebruiken om medicijnen, zoals actueel tretinoïne of vitamine C, dieper in de huid te deponeren. Dit kan de behandeling van verschillende problemen bevorderen, waaronder acnelittekens.

 5. Lees verder om meer te weten te komen over microneedling, hoe het werkt en of er risico's zijn.

Hoe werkt microneedling?

 1. Microneedling verhoogt de productie van collageen en andere genezende factoren door trauma aan de huid te veroorzaken.

 2. Collageen is een essentieel eiwit dat helpt de huid er jeugdig uit te laten zien, met een stevige, gladde en rekbare textuur.

 3. Veroudering veroorzaakt de achteruitgang van collageen in de huid, wat bijdraagt ​​aan rimpels en andere tekenen van veroudering.

 4. De huid kan ook collageen verliezen door verwondingen, zoals acnelittekens, striae of andere littekens.

 5. Het is belangrijk om te beseffen dat microneedling geen snelle oplossing is, omdat het gaat om de groei van een nieuwe huid. Het kan enkele maanden duren voordat een persoon de volledige resultaten van de procedure ziet.

Wat zijn de voordelen?

 1. Uit een systematische review uit 2018 bleek dat micronaaldjes een veilige en effectieve manier is om de huid te verjongen en littekens en rimpels te behandelen.

 2. De onderzoekers erkenden echter dat nader onderzoek nodig is om te bepalen of microneedling in alle gevallen een haalbare behandelingsoptie is.

 3. Een persbericht van de American Academy of Dermatology stelt ook dat mensen een vermindering van het "uiterlijk van grote poriën, fijne lijntjes en rimpels, littekens en striae kunnen verwachten."

Wat zijn de risico's?

 1. De medische gemeenschap beschouwt microneedling over het algemeen als veilig en effectief, maar er zijn nog enkele risico's.

 2. Het primaire risico is huidirritatie na de procedure. Andere bijwerkingen kunnen zijn:

 3. Bloeden is een ongewone reactie op micronaalden, hoewel het waarschijnlijker kan zijn dat het na een diepere behandeling optreedt.

 4. Bloeden kan ook een groter risico zijn voor mensen met bloedingsstoornissen of die bloedverdunnende medicijnen gebruiken. Het is belangrijk om deze informatie aan een arts bekend te maken voordat u deze behandeling krijgt.

 5. Er is ook een risico op ernstiger bijwerkingen, waaronder:

 6. Sommige apparaten brengen extra risico's met zich mee. Degenen die energie of warmte gebruiken, kunnen de kans op brandwonden vergroten.

 7. Ten slotte zijn sommige mensen geen kandidaat voor micronaaldbehandeling, waaronder degenen met:

 8. Het bezoeken van een dermatoloog of medische huidverzorgingsdeskundige die ervaring heeft met dit soort procedures zal de risico's helpen minimaliseren.

Home microneedling-apparaten

 1. Veel micronaald-apparaten voor thuisgebruik zijn beschikbaar. Hoewel deze veel goedkoper zijn dan sessies met een dermatoloog, zijn er enkele belangrijke verschillen tussen de benaderingen.

 2. Apparaten voor thuisgebruik hebben kortere, meer stompe naalden dan die voor dermatologen en andere medische professionals.

 3. Thuisapparaten zijn niet bedoeld om door de huid te dringen, wat betekent dat thuisbehandelingen niet zo oncomfortabel zijn als professionele versies.

 4. Dit betekent ook dat een thuisbehandeling een beperkte respons en resultaten zal hebben. Zelfs apparaten voor thuisgebruik zullen echter de bloedstroom verhogen, waardoor de huid tijdelijk lichter wordt.

 5. Ten slotte zijn deze apparaten moeilijker schoon te maken en het niet grondig reinigen van een micronaaldapparaat kan het risico op infectie of letsel vergroten, vooral als de naalden de huid binnendringen.

 6. Er is een selectie van micronaaldapparaten beschikbaar om online te kopen.

Takeaway

 1. Microneedling is over het algemeen een veilige en effectieve procedure die het uiterlijk van de huid kan verbeteren. Het kan rimpels verminderen, littekens verminderen en losse of verouderende huid verstrakken of verjongen.

 2. Hoewel micronetteren thuis breed toegankelijk en comfortabeler is dan de professionele versie, zullen thuisbehandelingen niet dezelfde resultaten opleveren en het risico op bijwerkingen verhogen.

 3. Iedereen die geïnteresseerd is in microneedling, moet een dermatoloog of arts raadplegen die speciaal is opgeleid en ervaren in dit soort procedures.

 4. Artikel voor het laatst beoordeeld op wo 9 januari 2019.Bezoek onze categoriepagina Dermatologie voor het laatste nieuws over dit onderwerp, of meld je aan voor onze nieuwsbrief voor de nieuwste updates over dermatologie. Alle referenties zijn beschikbaar op het tabblad Verwijzingen.

 5. Microneedling: ervaren handen kunnen het gezicht verbeteren [!Persbericht

 6. Gebruik een van de volgende formaten om dit artikel in uw essay, paper of rapport te vermelden:Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407