Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat is mout? (Gezonde zoetstof of een andere suikerval?)

Farro koken en thuis gebruiken

 1. Als u denkt aan mout, kunnen gemoute melkballen, milkshakes of andere zoete lekkernijen de eerste dingen zijn die u te binnen schieten. Mout is echter ongelooflijk veelzijdig en kan worden gevonden in een verscheidenheid aan verschillende producten, waaronder azijn, bier, ontbijtgranen en meer. En hoewel het traditioneel als zoetstof en smaakversterker wordt gebruikt, is uit onderzoek gebleken dat het ruilen van suiker voor moutextract een extra hoeveelheid voedingsstoffen aan je dieet kan toevoegen en kan worden geassocieerd met verschillende gezondheidsvoordelen, waaronder verbeteringen in de stemming, hartgezondheid en spijsvertering.

 2. Wat zijn de voordelen van mout? Moet je in plaats daarvan beginnen met het omschakelen van de tafelsuiker voor deze natuurlijke zoetstof? Dit is wat u moet weten.

Wat is mout?

 1. Het is een soort graankorrel, zoals gerst, die een droogproces heeft ondergaan dat bekend staat als mouten. De graankorrel wordt eerst geweekt in water om te ontspruiten en vervolgens gedroogd met hete lucht om de kieming te stoppen. Dit proces zorgt ervoor dat het graan bepaalde enzymen ontwikkelt die nodig zijn om zetmeel in kortere ketens van suikers te breken. Andere enzymen die tijdens dit proces worden geproduceerd, helpen de eiwitten in het graan te breken in kleinere aminozuren die door de gist kunnen worden gebruikt.

 2. Gemoute granen hebben een zoete smaak die vaak ook wordt omschreven als rijk, nootachtig en karamelachtig. Dit maakt ze een geschikte keuze als ingrediënt voor veel verschillende voedingsmiddelen en producten.

 3. Gemoute granen worden als essentieel beschouwd voor het brouwen van bier, een soort moutdrank, evenals single malt scotch of single malt whisky, een moutdrank die het product is van een enkele distilleerderij .

 4. Moutgerst wordt ook gecombineerd met melkpoeder, bloem, zout en suiker om moutpoeder te maken. Wat is moutpoeder? Het is een belangrijk ingrediënt in de moutshake of gemoute milkshake.

 5. Het kan ook worden gebruikt om een ​​andere smaak en aroma toe te voegen aan moutazijn, gemoute melk en granen.

 6. Mout kan worden onderverdeeld in verschillende categorieën. Om te beginnen kan het worden geclassificeerd als "diastatisch" of "niet-enthousiast". Diastatisch betekent dat het actieve enzymen bevat. Nondiastatic betekent dat de actieve enzymen tijdens de verwerking zijn gedeactiveerd met warmte.

 7. Het wordt meestal ook door brouwers in twee afzonderlijke categorieën verdeeld, inclusief speciale mouten en basismouten. Basismouten bieden fermenteerbare suikers. Dit betekent dat ze al voedsel bevatten voor de gist. Deze mouten moeten tijdens het brouwen worden gepureerd, wat helpt de complexe suikers af te breken in kleinere eenheden die door de gist kunnen worden geconsumeerd. Ondertussen worden speciale mouten gebruikt om een ​​unieke smaak, aroma of viscositeit aan bieren te brengen en worden ze behandeld met warmte, die helpt de complexe koolhydraten af ​​te breken in eenvoudige suikers zonder de puree.

Voordelen van mout

 1. Uit onderzoek is gebleken dat gemoute granen een geweldige bron van verschillende belangrijke voedingsstoffen kunnen zijn. Volgens diëtist Jillian Greaves, MPH, RD, LDN is "moutextract een overvloedige bron van vitamines, mineralen, aminozuren, silicium in de voeding (ondersteunt de gezondheid van de botten), B-complex vitamines en micromineralen." Een studie gepubliceerd in het Journal of Food Science and Technology ontdekte ook dat het mouteringsproces effectief was in het verbeteren van de voedingskwaliteit van parelgierst, wat resulteerde in een toename van het eiwit- en vezelgehalte, plus een vermindering van het totale vetgehalte.

 2. Naast het indrukwekkende voedingsprofiel, hebben verschillende onderzoeken aangetoond dat mout ook de spijsvertering ten goede komt. Greaves zegt dat "studies aantonen dat moutextract de groei van probiotische culturen bevordert die de spijsvertering kunnen verbeteren door de goede bacteriën in de darm te ondersteunen." Deze gunstige vorm van bacteriën speelt een centrale rol in bijna elk aspect van gezondheid en ziekte, waarbij onderzoek aantoont dat de gezondheid van uw darmmicrobioom de immuunfunctie, de opname van voedingsstoffen, het cholesterolgehalte en meer kan beïnvloeden.

 3. Hoewel meer onderzoek nodig is om de effecten bij mensen te evalueren, suggereren sommige onderzoeken dat mout de gezondheid van het hart ten goede komt door het cholesterolgehalte te verlagen. Eén diermodel uit Zuid-Australië ontdekte bijvoorbeeld dat het voeren van ratten gemoute gerst de niveaus van slechte LDL- en VLDL-cholesterol in grotere mate hielp dan tarwezemelen. Andere studies hebben aangetoond dat bepaalde verbindingen in gerst effectief kunnen zijn bij het verlagen van het cholesterolgehalte en het verminderen van buikvet, body mass index en tailleomtrek. Er moeten echter aanvullende onderzoeken worden uitgevoerd om te bepalen of deze bevindingen ook van toepassing zijn op gemoute gerst.

 4. Een van de meest indrukwekkende moutvoordelen is het positieve effect op de gemoedstoestand en de geestelijke gezondheid dankzij de aanwezigheid van hordenine, een stof in gerst die goed is bestudeerd voor zijn stemmingsbevorderende effecten. . Een studie uit 2017 in Wetenschappelijke rapporten heeft de eigenschappen van deze natuurlijk voorkomende stof onder de loep genomen en geconcludeerd dat hordenine mogelijk verantwoordelijk is voor de humeurverhogende effecten van bier, voornamelijk vanwege het vermogen om een ​​specifieke dopaminereceptor in de hersenen te activeren.

 5. Studies tonen aan dat het mouteringsproces de verteerbaarheid van graankorrels kan helpen verbeteren door het gehalte aan antinutriënten te verminderen. Antinutriënten zijn verbindingen die het vermogen van het lichaam om bepaalde voedingsstoffen te verteren en te absorberen verminderen. Een studie gepubliceerd in het Journal of Food Research merkte op dat behandeling van sorghum en parelgierst met een combinatie van mouten en gisting de verteerbaarheid van eiwitten aanzienlijk verbeterde. Het verminderde ook het niveau van tannines en fytaten, twee soorten antinutriënten die de opname van voedingsstoffen kunnen verstoren.

Waar te koop, plus populair moutgebruik (gezond en ongezond)

 1. Moutextract en gerstemoutstroop zijn populaire ingrediënten die kunnen worden gekocht bij speciaalzaken, thuisbrouwers en online retailers.

 2. Het wordt gebruikt in verschillende producten, waaronder:

 3. Volgens Greaves kan het "worden geconsumeerd als een natuurlijke zoetstof, of als ingrediënt in dranken en gebak ... Mout kan worden gebruikt in andere toepassingen, waaronder zoetwaren, dranken, noten boter, repen, ambachtelijk brood, ontbijtgranen, crackers en vele andere categorieën. "

 4. Houd er echter rekening mee dat dit niet betekent dat al deze voedingsmiddelen gezond zijn of een vaste plek verdienen in uw wekelijkse maaltijdrotatie. In feite wordt mout eigenlijk als toegevoegde suiker geclassificeerd. Dit betekent dat het in grote hoeveelheden schadelijk kan zijn en het risico op chronische aandoeningen zoals obesitas, diabetes en hartaandoeningen kan verhogen als het te veel wordt geconsumeerd.

 5. Daarom is het het beste om met mate van uw favoriet te genieten en u aan gezondere opties te houden om de potentiële voordelen te maximaliseren. Granen gemaakt van gemoute gerst zijn bijvoorbeeld een betere keuze dan gemoute milkshakes of balletjes, die vaak veel meer calorieën en toegevoegde suiker bevatten vanwege de andere ingrediënten die ze kunnen bevatten.

Voorzorgsmaatregelen

 1. Ondanks de vele potentiële voordelen, is het belangrijk om te onthouden dat mout nog steeds als een toegevoegde suiker wordt beschouwd, wat schadelijk kan zijn als het in grote hoeveelheden wordt geconsumeerd. Er is ook beperkt onderzoek gedaan naar hoe dit de bloedsuikerspiegel kan beïnvloeden. Maltose, het belangrijkste type suiker dat in moutsiroop wordt aangetroffen, wordt echter in het lichaam afgebroken tot glucose en sommige onderzoeken suggereren dat mout een vergelijkbaar effect op de bloedsuikerspiegel kan hebben als gewone suiker.

 2. Gemoute granen bevatten verschillende belangrijke voedingsstoffen, waaronder vitamines, mineralen en aminozuren, waardoor mout een goed alternatief kan zijn voor gewone tafelsuiker om bepaalde recepten te verzoeten. Voor diegenen met diabetes kunt u echter overwegen om andere natuurlijke zoetstoffen in uw favoriete gerechten en desserts, zoals stevia, te ruilen om de bloedsuikerspiegel te ondersteunen.

 3. Bovendien zijn de meeste commerciële vormen meestal gemaakt van gerst, wat betekent dat ze gluten bevatten. Voor mensen met coeliakie of een gevoeligheid voor gluten, is het het beste om producten uit de buurt te houden die het bevatten, waaronder moutsiroop, extract en smaakstoffen. Sommigen die allergisch zijn voor tarwe, kunnen ook gerst niet verdragen, dus wees voorzichtig als dat het geval is.

Laatste gedachten

 1. Lees volgende: Verbeter uw taille Hartgezondheid met roggemeelDonate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407