Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat is Muesli en kan het u helpen af ​​te vallen?

Nighttime Snack

 1. Muesli is een combinatie van volle granen, gedroogd fruit, noten en zaden. De korrels in muesli zijn rauw, wat het onderscheidt van granola, die gebakken korrels heeft. Muesli wordt meestal geserveerd met magere melk, sinaasappelsap of yoghurt. De complexe koolhydraten, vezels, eiwitten en voedingsstoffen kunnen worden opgenomen in een dieet voor gewichtsverlies, maar let op je porties om calorieën te beperken.

Bekijk de calorieën

 1. De onderste regel voor gewichtsverlies is het tellen van calorieën, wat betekent dat u voorzichtig moet zijn met de hoeveelheid muesli die u in een kom giet. Slechts 1/2 kopje bevat 144 tot 250 calorieën, afhankelijk van het merk en de mix van ingrediënten. Als je een kopje melk of sinaasappelsap over de ontbijtgranen giet, voeg je respectievelijk nog eens 100 of 112 calorieën toe. Je kunt deze calorieën als een volledige maaltijd verwerken in een afslankplan, maar het is hoog voor een snack. Als algemene richtlijn moeten snacks volgens MedlinePlus 100 calorieën bevatten.

Eiwit bevordert verzadiging

 1. Eiwit ondersteunt gewichtsverlies door de beweging van voedsel door uw spijsverteringskanaal te vertragen, wat een vol gevoel geeft, volgens de Harvard School of Public Health. Hoewel de hoeveelheid eiwit in je muesli van merk tot merk zal variëren, kun je erop rekenen dat je eiwitten uit de hele granen, noten en zaden haalt. Het Amerikaanse ministerie van Landbouw meldt dat 1/2 kopje generieke muesli iets meer dan 4 gram eiwit bevat. Dit bedrag levert 9 procent van de aanbevolen voedingswaarde voor vrouwen en 7 procent van de mannen op.

Muesli Fiber vult je op

 1. Vezel voegt bulk toe dat uw maag fysiek vult, sensoren activeren die uw hersenen vertellen dat u vol bent. Oplosbare vezels absorberen ook water en veranderen in een gomachtige massa die de snelheid vertraagt ​​waarmee voedsel je maag verlaat - zodat je je langer vol voelt. Mensen die meer vezels eten, kunnen zelfs afvallen zonder andere wijzigingen aan te brengen, volgens een studie gepubliceerd in het tijdschrift 'Nutrition' in 2018. Een half kopje generieke muesli heeft 3 gram vezels, of 12 procent van de vrouwen en 8 procent van dagelijkse inname van mannen.

Muesli draagt ​​voedingsstoffen bij

 1. Muesli bevat complexe koolhydraten voor energie en het is een uitstekende bron van B-vitamines, die uw metabolisme ondersteunen en voedsel helpen omzetten in energie. Het is ook een goede bron van zink en ijzer, die beide essentieel zijn voor een sterk immuunsysteem. Alle soorten muesli bevatten wat natuurlijke suiker, maar sommige merken kunnen zoetstoffen toevoegen. Vermijd merken met suiker, honing, siroop of andere zoetstoffen in de ingrediëntenlijst. De hoeveelheid vet varieert van 2 tot 11 gram. Hoewel het meeste vet van het hart-gezonde onverzadigde type is, kies dan merken met 3 gram of minder per portie als je een vetarm dieet wilt volgen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407