Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat is Muscovado-suiker? Gebruik en substituten

De onderste regel

 1. Muscovado-suiker is ongeraffineerde rietsuiker die natuurlijke melasse bevat. Het heeft een rijke bruine kleur, een vochtige textuur en een toffee-achtige smaak.

 2. Het wordt vaak gebruikt om gebak zoals koekjes, cakes en snoepjes een diepere smaak te geven, maar kan ook worden toegevoegd aan hartige gerechten.

 3. Vaak beschouwd als een ambachtelijke suiker, wordt muscovado-suiker gemaakt met meer arbeidsintensieve methoden dan commerciële witte of bruine suiker.

 4. Dit artikel bespreekt muscovado-suiker, inclusief hoe het verschilt van andere soorten suiker, hoe het te gebruiken en welke suikers de beste vervangers zijn.

Wat is muscovado-suiker?

 1. Muscovado-suiker - ook Barbados-suiker, khandsari of khand genoemd - is een van de minst geraffineerde suikers die beschikbaar zijn.

 2. Het wordt gemaakt door het sap van suikerriet te extraheren, kalk toe te voegen, het mengsel te koken om de vloeistof te verdampen en vervolgens af te koelen om suikerkristallen te vormen.

 3. De bruine stroopachtige vloeistof (melasse) die tijdens het koken ontstaat, blijft in het eindproduct achter, wat resulteert in een vochtige, donkerbruine suiker met de textuur van nat zand.

 4. Het hoge melasse-gehalte geeft de suiker ook een complexe smaak - met hints van toffee en een licht bittere nasmaak.

 5. Sommige bedrijven die muscovado produceren, verwijderen een kleine hoeveelheid melasse om ook een lichte variëteit te creëren.

 6. Muscovado wordt vaak ambachtelijke suiker genoemd, omdat de productiemethoden relatief lowtech en arbeidsintensief zijn. De nummer één producent van muscovado is India (1).

 7. Volgens muscovado-voedingsetiketten heeft het hetzelfde aantal calorieën als gewone suiker - ongeveer 4 calorieën per gram - maar biedt het ook sporenhoeveelheden mineralen zoals magnesium, kalium, calcium en ijzer vanwege het gehalte aan melasse (2).

 8. De melasse in muscovado bevat ook enkele antioxidanten, waaronder galluszuur en andere polyfenolen, die schade aan cellen helpen voorkomen door instabiele moleculen die bekend staan ​​als vrije radicalen (3).

 9. Schade door vrije radicalen is in verband gebracht met chronische ziekten zoals hartaandoeningen en diabetes, dus het eten van voedingsmiddelen die antioxidanten bevatten is goed voor uw gezondheid (4, 5).

 10. Hoewel deze paar mineralen en antioxidanten muscovado iets voedzamer maken dan geraffineerde witte suiker, is het nog steeds suiker en moet het worden beperkt voor een optimale gezondheid (1).

 11. Het eten van teveel toegevoegde suikers is in verband gebracht met de ontwikkeling van hartaandoeningen en diabetes. De American Heart Association beveelt niet meer dan 25 gram toegevoegde suiker per dag aan voor vrouwen en 37,5 gram per dag voor mannen (6, 7, 8, 9).

 12. Sommige onderzoekers beweren echter dat, omdat veel mensen witte suiker in grote hoeveelheden consumeren, vervanging door een natuurlijke bruine suiker zoals muscovado het voedingsgehalte van hun dieet zou kunnen verbeteren (3, 10).

Hoe het verschilt van andere soorten suiker

 1. Dit is hoe muscovado-suiker zich verhoudt tot andere soorten veelgebruikte suikers.

 2. Kristalsuiker - ook bekend als tafel- of witte suiker - is wat de meeste mensen denken als ze het woord "suiker" horen.

 3. Dit is het type suiker dat het meest wordt aangetroffen in suikerpakketten en wordt gebruikt bij het bakken.

 4. Witte suiker wordt gemaakt zoals muscovado-suiker, behalve dat machines worden gebruikt om de productie te versnellen en de melasse volledig wordt verwijderd door de suiker in een centrifuge te draaien (11).

 5. Het resultaat is een witte suiker met een textuur vergelijkbaar met droog zand die zeer goed bestand is tegen klonteren.

 6. Omdat het geen melasse bevat, heeft kristalsuiker een neutrale zoete smaak en geen kleur. Het bevat geen mineralen, waardoor het minder voedzaam is dan muscovado-suiker (12).

 7. In tegenstelling tot muscovado-suiker kan kristalsuiker worden gemaakt van suikerriet of suikerbieten. U kunt de bron bepalen door de ingrediëntensectie van het voedingsetiket te lezen.

 8. Bruine suiker is gewoon witte suiker waaraan melasse is toegevoegd na verwerking.

 9. Lichtbruine suiker bevat een kleine hoeveelheid melasse, terwijl donkerbruine suiker meer biedt. Toch is de hoeveelheid melasse meestal minder dan die in muscovado-suiker.

 10. Net als muscovado-suiker heeft bruine suiker de textuur van vochtig zand - maar met een mildere karamelachtige smaak.

 11. Turbinado- en demerarasuiker worden ook gemaakt van verdampt rietsap, maar worden korter gesponnen zodat niet alle melasse wordt verwijderd (13).

 12. Beide hebben grote, lichtbruine kristallen en een drogere textuur dan muscovado-suiker.

 13. Deze grove suikers worden meestal gebruikt om warme dranken zoals koffie of thee te zoeten, of worden bovenop gebakken goederen gestrooid voor extra textuur en zoetheid.

 14. Jaggery, rapadura, panela, kokuto en Sucanat zijn allemaal ongeraffineerde, melasse-bevattende rietsuikers die erg lijken op muscovado (13, 14).

 15. Sucanat is een merknaam van ongeraffineerde rietsuiker die staat voor "suikerriet natuurlijk" (15).

 16. Productiemethoden kunnen per fabrikant verschillen. Paneel wordt bijvoorbeeld vaak in massieve blokken verkocht, terwijl rapadura vaak door een zeef wordt gezeefd om een ​​losse korrelige suiker te maken.

 17. Van alle hierboven genoemde suikers lijken deze vijf het meest op muscovado.

Populair gebruik

 1. De rijke toffee-achtige smaak en verbrande ondertoon van muscovado gaan goed samen met donkerdere gebakken producten en hartige gerechten.

 2. Enkele populaire toepassingen voor muscovado-suiker zijn:

 3. Muscovado-suiker moet in een luchtdichte verpakking worden bewaard om vochtverlies te verminderen. Als het hard wordt, leg er dan een nacht een vochtige papieren handdoek over en het zal zacht worden.

Geschikte vervangers

 1. Omdat muscovado-suiker een ongeraffineerde bruine suiker is, zijn de beste vervangers jaggery, panela, rapadela, kokuto of Sucanat. Ze kunnen in gelijke hoeveelheden worden vervangen.

 2. Het volgende beste alternatief is donkerbruine suiker. Het heeft echter een fijnere textuur, een lager melasse-gehalte en een mildere smaak.

 3. Met een snufje kun je ook 1 kop (200 gram) witte suiker met 2 eetlepels (40 gram) melasse mengen voor een zelfgemaakte vervanger.

 4. Witte kristalsuiker is het slechtste alternatief, omdat het geen melasse bevat.

De onderste regel

 1. Muscovado-suiker - ook Barbados-suiker, khandsari of khand genoemd - is ongeraffineerde rietsuiker die nog steeds melasse bevat, waardoor het een donkerbruine kleur krijgt en de textuur van nat zand.

 2. Het lijkt het meest op andere ongeraffineerde rietsuikers zoals rietsuiker en panela, maar bruine suiker kan ook als vervanging worden gebruikt.

 3. Muscovado voegt een donkere karamelsmaak toe aan gebakken goederen, marinades, glazuren en zelfs warme dranken zoals koffie. Hoewel minder geraffineerd dan witte suiker, moet muscovado met mate worden geconsumeerd om uw toegevoegde suikerinname te minimaliseren .Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407