Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat is pindakaas

Wat is pindakaas

 1. Door Prachee laatst bijgewerkt - 13 augustus 2019

 2. Eval (ez_write_tag ([![!336,280

Wat is pindakaas?

 1. Pindakaas klinkt misschien als een complexe afleiding van pinda's, maar is daarentegen vrij eenvoudig. Pindakaas is een populaire spread die wordt gemaakt door geroosterde of gewone pinda's tot een pasta te malen. Het is meestal enigszins plakkerig en dik in consistentie. De populaire mening suggereert dat deze notenboter heel lekker is, gezien het gemiddelde verbruik per persoon per jaar 1,5 kg is. Het wordt gebruikt als een spread in sandwiches, op crackers en pannenkoeken, een dip voor groenten zoals selderij en ook gebakken in desserts zoals koekjes en brownies.

Soorten pindakaas

 1. Hoewel de basisversie alleen pinda's bevat, zijn er verschillende variaties beschikbaar. Hier zijn een paar soorten die u moet weten:

 2. Het is gebruikelijk om in de winkel gekochte pindakaas te gebruiken, omdat deze gemakkelijk verkrijgbaar is en langer blijft. Je kunt het echter ook thuis maken. Je kunt het ook aanpassen met toevoegingen zoals suiker, chocolade, een klein stukje rietsuiker, honing en andere noten zoals hazelnoten en amandelen. De variaties zijn afhankelijk van uw verbeelding.

Is pindakaas veganistisch?

 1. Vega-vriendelijk? Ja, het kan door veganisten als een optie worden beschouwd. Omdat het kerningrediënt pinda's is, met de mogelijke toevoeging zout of suiker. Zorg ervoor dat u de ingrediënten controleert op toevoegingen zoals honing. De beste veganistische keuze is echter het maken van je eigen.eval (ez_write_tag ([![!728,90

Wordt pindakaas slecht?

 1. De kans op een lege pot is groter dan dat u zich zorgen hoeft te maken dat uw pindakaas slecht wordt. U hoeft zich echter niet veel zorgen te maken, want een geopende pot op de plank kan tot drie maanden meegaan, en zelfs langer in de koelkast. Dit kan afhankelijk zijn van factoren zoals de temperatuur waarbij het wordt opgeslagen, de plaats en het algemene weer. Bij het kopen van in de winkel gekochte nootboters, is het het beste om te gaan met de vervaldata. In het geval van zelfgemaakte, als u van plan bent ze een tijdje te gebruiken of een grote partij hebt gemaakt, overweeg dan om ze in luchtdichte containers te koelen.

Oorsprong van pindakaas

 1. Het gebruik van pinda's is terug te voeren tot minstens 1500 v.Chr in Zuid-Amerika, vooral tot de Incan-beschaving in Peru. Aan de andere kant is pindakaas verre van een uitvinding van een enkele oorsprong. Er wordt gesuggereerd dat het malen van pinda's om een ​​pasta te maken een praktijk was in de oude Zuid-Amerikaanse beschaving. Het was echter niet precies hetzelfde als wat we nu kennen als pindakaas.

 2. De geschiedenis kwam rond het einde van de 19e eeuw dichter bij pindakaas, niet in Zuid-Amerika, maar eerder in Canada en de VS. Het begon op gang te komen als een eiwitvervanger voor mensen die geen vlees konden kauwen, vooral ouderen. Wat we nu kennen als pindakaas is de evolutie van een bescheiden pindapasta in een populair ingrediënt, of wat af en toe als voedsel overgaat.

Leuke weetjes over pindakaas

 1. Prachee is een contentschrijver voor organische feiten en is verantwoordelijk voor het schrijven over de nieuwste wellnesstrends. Ze was een voormalig docent journalistiekmedia en is er trots op dat ze naadloos kan schakelen tussen gezondheid, wetenschap en technologie. Ze heeft haar Masters in Communicatiewetenschappen aan de Universiteit van Pune, India, gevolgd en volgt momenteel een online cursus over 'Inleiding tot voedsel en gezondheid' van Stanford University, VS. Prachee ziet zichzelf graag dichter en kok als de zeldzame bliksem van inspiratie toeslaat.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407