Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat is Saigon Cinnamon? Voordelen en vergelijking met andere typen

De onderste regel

 1. Saigon-kaneel, ook bekend als Vietnamese kaneel of Vietnamese cassia, komt van de boom Cinnamomum loureiroi (1).

 2. Gebruikt in veel gerechten over de hele wereld, heeft het een sterke, zoete en kruidige smaak en aroma.

 3. Bovendien is Saigon-kaneel gekoppeld aan een aantal gezondheidsvoordelen.

 4. Dit artikel vertelt u alles wat u moet weten over Saigon-kaneel, inclusief de potentiële voordelen en hoe het verschilt van andere variëteiten.

Wat maakt Saigon kaneel anders

 1. Er zijn twee hoofdklassen kaneel - Ceylon en cassia.

 2. Ze omvatten vier belangrijke soorten, waarvan de meeste - inclusief Saigon-kaneel - worden beschouwd als cassia-variëteiten (1).

 3. Saigon-kaneel bevat meer kaneelaldehyde dan andere soorten. Deze verbinding is verantwoordelijk voor zijn sterke smaak en aroma en heeft krachtige antioxiderende en ontstekingsremmende eigenschappen (1).

 4. Verder wordt Saigon kaneel, net als andere cassia-soorten, in grote doses schadelijk geacht vanwege het hoge coumarinegehalte (2).

 5. Coumarine is een chemische stof die van nature voorkomt in kaneel en die toxische effecten kan hebben. Op basis van dieronderzoek heeft de Europese Autoriteit voor voedselveiligheid een aanvaardbare dagelijkse inname vastgesteld op 0,05 mg per pond (0,1 mg per kilogram) lichaamsgewicht (3, 4).

 6. Dit komt overeen met dagelijks ongeveer 1 theelepel (2,5 gram) Saigon-kaneel.

 7. Ceylon-kaneel, dat is afgeleid van de binnenschors van de Cinnamomum verum-boom en wordt beschouwd als "echte kaneel", bevat veel minder coumarine en vormt minder risico op toxiciteit (1, 2).

 8. Omdat dit type duurder is, hebben de meeste supermarkten de goedkopere cassia-variëteit.

Voordelen van Saigon-kaneel

 1. Kaneel van Saigon is gekoppeld aan verschillende gezondheidsvoordelen.

 2. Onderzoek suggereert dat kaneel de bloedsuikerspiegel kan helpen verlagen, wat vooral belangrijk is voor mensen met diabetes.

 3. Saigon-kaneel is een soort cassia-kaneel, die een rol kan spelen bij het verminderen van de insulineresistentie.

 4. Het helpt uw ​​cellen gevoeliger te worden voor de bloedsuikerverlagende effecten van insuline, een hormoon dat helpt uw ​​bloedsuikerspiegel te reguleren (3).

 5. Bovendien geven verschillende onderzoeken bij mensen met diabetes aan dat het dagelijks innemen van 1-6 gram kaneel in supplementvorm gedurende 4-16 weken de bloedsuikerspiegel matig kan verlagen (5, 6).

 6. Deze studies verwijzen echter naar cassia kaneel in het algemeen en niet specifiek naar de Saigon-variëteit.

 7. Hoewel kaneel uw bloedsuikerspiegel matig kan beïnvloeden, zijn de meeste onderzoeken te klein geweest of hebben ze onvoldoende bewijs gevonden om de effectiviteit ervan voor dit gebruik te ondersteunen. Er is dus meer onderzoek nodig (3).

 8. Net als andere variëteiten bevat Saigon kaneel veel antioxidanten, dit zijn verbindingen die uw cellen beschermen tegen schade veroorzaakt door vrije radicalen (7).

 9. Het kruid bevat ook verschillende ontstekingsremmende stoffen die uw gezondheid ten goede kunnen komen.

 10. Chronische ontsteking is gekoppeld aan verschillende aandoeningen, zoals diabetes type 2, metabool syndroom, bepaalde vormen van kanker en hartaandoeningen (8).

 11. Diëten die rijk zijn aan antioxidanten en ontstekingsremmende stoffen worden geassocieerd met een verminderd risico op veel van deze en andere ziekten (7).

 12. Verschillende kaneelextracten hebben een hoge antioxiderende en ontstekingsremmende werking aangetoond (3, 9, 10).

 13. Kaneel van Saigon bevat veel cinnamaldehyde - de verbinding die het kruid zijn unieke smaak en aroma geeft. Deze verbinding is ook verantwoordelijk voor veel van zijn antioxiderende en ontstekingsremmende eigenschappen (1, 3, 9).

 14. Cinnamaldehyde is zelfs de belangrijkste stof in cassia-variëteiten en vertegenwoordigt bijna 73% van de samenstelling (11).

 15. Uit reageerbuis- en dierstudies blijkt dat cinnamaldehyde krachtige ontstekingsremmende effecten heeft (3, 12, 13).

 16. Bovendien tonen menselijke studies aan dat supplementen met hoge doses kaneelextract de antioxidantgehaltes in het bloed kunnen verhogen en markers van oxidatieve stress kunnen verlagen, wat kan leiden tot cellulaire schade (9, 14).

 17. Hoewel onderzoek veelbelovend is, zijn meer studies nodig om de antioxiderende en ontstekingsremmende eigenschappen van Saigon-kaneel specifiek te begrijpen.

 18. Veel onderzoeken bevestigen de antibacteriële en antimicrobiële eigenschappen van kaneel (15, 16, 17, 18).

 19. Het kruid wordt inderdaad in zowel voedings- als cosmetische producten gebruikt om het risico op bacteriële besmetting te verminderen (19).

 20. Er zijn echter weinig studies beschikbaar over specifiek Saigon-kaneel.

 21. Uit een reageerbuisstudie bleek dat etherische oliesamenstellingen in deze variëteit antibacteriële activiteit hadden tegen Listeria, een genus van bacteriën die vaak door voedsel overgedragen ziekten veroorzaakt (20).

 22. Een andere reageerbuisstudie constateerde dat kaneelextractolie mogelijk effectiever is dan andere oliën voor het richten en uitroeien van Borrelia sp., De bacterie die de ziekte van Lyme veroorzaakt (21).

 23. Hoewel de antibacteriële en antimicrobiële eigenschappen van kaneel veelbelovend zijn, zijn meer onderzoeken bij mensen en specifiek op Saigon-kaneel nodig om deze effecten beter te begrijpen.

 24. Hier zijn enkele aanvullende voordelen van Saigon-kaneel:

Eenvoudig aan uw dieet toe te voegen

 1. Kaneel van Saigon is te vinden in de meeste supermarkten of online - in de vorm van grond of stokjes.

 2. Je kunt het eenvoudig toevoegen aan gebak, yoghurt, ontbijtgranen en zelfs bepaalde hartige gerechten.

 3. Hier zijn enkele manieren om van Saigon-kaneel te genieten:

De onderste regel

 1. Saigon-kaneel, ook bekend als Vietnamese kaneel of Vietnamese cassia, is een soort cassia-kaneel.

 2. Het kan de bloedsuikerspiegel verlagen en heeft ontstekingsremmende, antimicrobiële en antibacteriële eigenschappen.

 3. Vanwege het hoge coumarinegehalte moet u uw inname echter beperken tot 1 theelepel (2,5 gram) per dag.

 4. Ceylon-kaneel bevat veel minder coumarine en heeft een lager risico op toxiciteit. Als je dit ras wilt proberen, kun je het online vinden of in reformwinkels - hoewel het een hoger prijskaartje heeft.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407