Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat is White Squash?

Melkchocolade

 1. Witte pompoen, ook bekend als pattypan of sint-jakobsschelp, is een soort zomerpompoen en een lid van de cucurbit-groentefamilie, die ook pompoenen bevat. Het is onder de andere pompoenen bekend om zijn opvallend kleine formaat, vliegende schotelvorm en milde smaak. Naast de kleur wit kunnen pattypans ook geel of groen zijn. De meeste vitamines en minerale zouten zitten in de schil. Een kop gekookte, gepureerde patat bevat 38 calorieën.

Plantkenmerken

 1. Evenals in het geval van andere zomerpompoensoorten, is de inheemse pattypan-plant in Noord-Amerika tussen de 1 en 3 voet hoog. Het is gemakkelijk te verzorgen en groeit in compacte wijnstokken. De plant produceert grove groene bladeren en eetbare gele bloemen. Het bloeiseizoen is van midden- tot late zomer en de vroege herfst.

Groei en oogst

 1. Witte pompoen groeit het beste in warme grond en vereist volle zon voor een optimale ontwikkeling. De bodem moet goed gedraineerd en zeer vruchtbaar zijn. Geef de plant regelmatig water om de grond constant vochtig te houden. Oogst de vruchten als ze nog onrijp en zacht zijn. In het ideale geval moeten ze een diameter van 3 tot 4 inch hebben. Snijd de pompoen uit de wijnstok met een scherp mes of een schaar.

Ziekten en plagen

 1. Als de planten besmet raken met de bacterie Erwinia tracheiphila of virussen, verwijdert u de aangetaste planten onmiddellijk. Om schimmel of korst te voorkomen, moet je ze vroeg op de dag water geven om de bladeren zo snel mogelijk te laten drogen. Verwijder alle onkruid rond de plant om de luchtcirculatie te bevorderen. Gestreepte komkommerkevers zijn een veel voorkomende plaag. Om planten te voorkomen, bedek je de planten met een fijn net en verwijder je ze zodra de bloemen bloeien.

Cooking

 1. Net als andere zomerpompoentypen, kunnen pasteitjes op verschillende manieren worden gekookt, waaronder koken, grillen, sauteren, braden en braden. Als de vruchten zacht genoeg zijn, kun je ze heel laten, in tweeën snijden of in blokjes snijden, afhankelijk van het gerecht. Omdat hun smaak niet zo zoet is als die van andere pompoenen, kunnen ze gemakkelijk worden gecombineerd of gecombineerd met vlees, kaas en verschillende kruiden. Witte squashstoofpot is een stevige zuidelijke favoriet.Donate - BNB: bnb16ghhqcjctncdczjpawnl36jduaddx5l4eysm5c