Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat kan ik eten zonder tanden?

Stap 4

 1. Als u geen tanden heeft, vindt u het misschien moeilijk om bepaalde voedingsmiddelen te eten, maar hebt u nog steeds voedzame opties. Je kunt genieten van veel van hetzelfde voedsel dat je eerder hebt gegeten door ze op nieuwe manieren te bereiden. Je lichaam heeft nog steeds dezelfde voedingsstoffen nodig, dus eet een verscheidenheid aan zacht voedsel om een ​​goede gezondheid te behouden.

Fruits

 1. Geniet van de voedingswaarde van uw favoriete fruit door gepureerde versies te kopen of ze zelf te pureren. Appelmoes is direct beschikbaar en levert veel van dezelfde voedingsstoffen als een hele appel. Zoek naar ander gepureerd fruit, zoals peren en perziken in uw plaatselijke supermarkt. Pureer zacht fruit, zoals bananen, goed genoeg zodat er niet op hoeft te worden gekauwd. J. Randy Wilson, auteur van 'The I-Can't-Chew Cookbook', stelt voor om je favoriete fruit, zoals bessen en bananen of limoenen en aardbeien, te combineren om smoothies of shakes te maken die gemakkelijk te slikken en voedzaam zijn.

Groenten

 1. Goedgekookte groenten zijn zacht genoeg om zonder tanden te eten, en stomen helpt het grootste deel van hun voedingsstoffen te behouden, zodat u nog steeds kunt profiteren van wat ze te bieden hebben. Stoom je favoriete groenten tot ze erg zacht zijn en pureer ze of pureer ze tot ze glad zijn. Klop gepureerde groenten met magere room of melk en je favoriete kruiden om gezonde soepen te maken. Verhoog uw eiwitinname door gepureerde vis, vlees of bonen te combineren met groenten in soepen, suggereert Wilson.

Grains

 1. Hete granen, zoals havermout of farina, zijn gemakkelijk te consumeren en voorzien u van een gezonde dosis voedingsstoffen. Klop in warme melk, gepureerd fruit en een scheutje kaneel voor extra smaak. Gepureerde noedels kunnen ook deel uitmaken van uw dieet. Verbeter ze met gepureerde groenten voor extra voeding. Combineer gekookte rijst met gepureerde groenten, zoals wortelen of pompoen, voor een iets andere smaak.

Protein Foods

 1. Pureer uw favoriete vlees en vis om te profiteren van de eiwitten en andere voedingsstoffen die ze leveren. Sandra Woodruff en Leah Gilbert-Henderson, auteurs van "Soft Foods for Easier Eating Cookbook," suggereren het pureren van zalm met zout, peper, citroensap en roomkaas met minder vet om een ​​voedzame en smakelijke zalmmousse te maken. Vervang je favoriete vis door een vergelijkbare maaltijd. Voeg gepureerd vlees, zoals rundvlees of kip, toe aan soeprecepten of combineer ze met zachte pasta of rijst. Andere zacht eiwitrijke voedingsmiddelen zijn roerei, magere melk, kwark, yoghurt en puddingDonate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407