Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat kan wortelsap met uw maag doen?

Cardiovasculaire gezondheid

 1. Wortelsap is een zoet en hartig alternatief voor meer voorkomende soorten groentesap, zoals tomatensap, een goede optie voor een gezonde en voedzame bijgerecht bij een maaltijd. Wortelsap heeft echter nog andere voordelen. Wortelen kunnen veel goede dingen voor je maag doen, waaronder het gezond houden en het voorkomen van bepaalde aandoeningen en ziekten.

Voorkomt maagkanker

 1. Maagkanker, of kanker van de maagwand, doodt meer dan 10.000 Amerikanen elk jaar, volgens het National Cancer Institute. Nog eens 20.000 Amerikanen ontvangen elk jaar een diagnose van deze ziekte. Het drinken van wortelsap kan maagkanker helpen voorkomen. Een studie gepubliceerd in het februari 2007 nummer van "The American Journal of Clinical Nutrition" geeft aan dat vitamine A, een toevoer van voedingswortelen, uw risico op het ontwikkelen van kanker kan verminderen. Een portie wortelsap van 1 kopje levert 45.133 IE vitamine A, verschillende keren de dagelijkse aanbevolen inname van 5.000 IE.

Onderhoudt de maagvoering

 1. De maagwand wordt het maagslijmvlies genoemd. Het beschermt uw maagholte tegen micro-organismen en smeert het voedsel dat uw maag bereikt om hen te helpen binnen dat orgaan te bewegen. Schade aan de maagwand kan een aantal aandoeningen veroorzaken, waaronder maagzweren en gastritis, of ontsteking van het maagslijmvlies. De vitamine A in wortelsap kan deze problemen helpen voorkomen. Onderzoek in het "Journal of Physiology and Pharmacology" van december 2003 suggereert dat het verkrijgen van voldoende hoeveelheden van deze vitamine helpt bij het voorkomen van afbraak van het maagslijmvlies. Omdat dit onderzoek is uitgevoerd op rattenmodellen, is menselijk onderzoek nodig.

Invloeden Hongerige verzadiging

 1. Door voldoende vezels in uw dieet te krijgen uit wortelsap en ander voedsel - 25 g per dag voor vrouwen en 38 g voor mannen - helpt u zich langer vol te voelen, voornamelijk door uw maag te vullen met ruwvoer . Hoe voller je bent, hoe minder kans je hebt om voedsel te consumeren, wat je kan helpen af ​​te vallen. Bewijs in het augustusnummer van het "Journal of the American College of Nutrition" merkt op dat proefpersonen die vezelrijk voedsel aten, meer gewichtsverlies vertoonden dan proefpersonen die geen vezelrijk dieet consumeerden. Een portie wortelsap van 1 kopje draagt ​​1,9 g voedingsvezels bij aan uw dagelijkse voeding.

Voorkomt gastroparese

 1. Het drinken van wortelsap kan helpen bij het voorkomen van een ziekte die gastroparese wordt genoemd, of vertraagde lediging van de maag. Dit kan brandend maagzuur, buikpijn, braken en buikkrampen veroorzaken. Het wordt vaak veroorzaakt door diabetes, maar je kunt diabetes - en gastroparese - vermijden dankzij de vitamines en mineralen in wortelsap. Magnesium, vitamine E en vitamine C kunnen het risico op diabetes verminderen en wortelsap bevat al deze voedingsstoffen. Wortelsap opnemen in uw maaltijdplan beschermt uw maag.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407