Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat maakt een goede echtgenoot vader?

Pompoenpitten geroosterd in olie

 1. Een goede echtgenoot en vader maakt tijd voor zowel zijn kinderen als zijn huwelijk en draagt ​​meer bij dan alleen een salaris voor het gezin. Om echt een goede echtgenoot en vader te zijn, moet je quality time met je gezin doorbrengen en ernaar streven een liefdevol rolmodel te zijn.

Balance

 1. Familiecoach en bisschoppelijk minister David Code, auteur van het boek 'Gelukkige kinderen opvoeden, uw huwelijk voorop stellen', waarschuwt tegen het leiden van een te gericht leven op ouderschap. "Tegenwoordig lijken veel ouders getrouwd te zijn met hun kinderen in plaats van hun echtgenoten", zegt Code. "Dit creëert gestresste ouders die zich niet verbonden voelen met elkaar en veeleisende, gerechtigde kinderen die zich gedragen." Onderdeel van het zijn van een goede echtgenoot en vader, zegt Code, is dat zowel je huwelijk als je kinderen een prioriteit worden, en niet toestaan ​​dat de een de ander overschaduwt.

Betrokkenheid

 1. Kinderen hebben betrokken vaderfiguren nodig die actief deelnemen aan het leven van hun kinderen en liefde en steun tonen. "Een betrokken vaderfiguur leest zijn kind voor, gaat op stap met zijn kind, is geïnteresseerd in de opvoeding van zijn kind en speelt een rol die gelijk is aan die van de moeder bij het managen van zijn kind", zegt psycholoog Eirine Flouri van de Universiteit van Oxford in Engeland, die studeerde ouderbetrokkenheid en academisch succes bij 17.000 Britse schoolkinderen in 2004.

 2. Actieve betrokkenheid kan ook het verschil betekenen tussen een gelukkig huwelijk en een huwelijk zonder liefde en intimiteit. "Wanneer vrouwen zich overweldigd voelen of een hekel hebben aan het feit dat hun man zijn deel niet doet, kan een verlangen naar seksuele intimiteit het raam uit", zegt sekstherapeut Joy Davidson, Ph.D. Verminder de stressniveaus van uw partner door huishoudelijke taken te delen en tijd te maken voor ontspanning en intimiteit.

Voordelen

 1. Volgens onderzoek uitgevoerd door professor kindergeneeskunde Maureen Black, Ph.D., van de University of Maryland School of Medicine, profiteren kinderen wier vaders een actieve rol spelen in hun leven zowel sociaal als academisch. Black betoogt dat kinderen met actief betrokken vaders minder gedragsproblemen en betere taalvaardigheden hebben dan kinderen met afwezige, niet-betrokken vaders.

Safety

 1. Een goede echtgenoot en vader creëert een veilige en liefdevolle omgeving voor zijn vrouw en kinderen. Dit betekent meer dan alleen financiële steun. Vrouwen en kinderen hebben ook emotionele steun nodig. "Een van de dingen die we zoeken in het huwelijk is een toevluchtsoord. We willen het gevoel hebben dat thuis een veilige plek is om naartoe te gaan", zegt psycholoog Judith Sills.

 2. Vooral mannen moeten kijken hoe ze reageren op stress als het gaat om het combineren van werk en gezinsverplichtingen, zegt psycholoog Ron Palomares. Omdat kinderen hun gedrag naar hun ouders vormen, helpt het ontwikkelen van gezonde reacties op stress kinderen zich veilig te voelen en leert ze hoe ze op gepaste wijze met hun eigen angsten kunnen omgaan, zegt Palomares. [! 33384 => 1130 = 6!

Een goed voorbeeld geven

 1. De manier waarop een vader liefde voor zijn kinderen toont, biedt een sjabloon voor de betekenisvolle relaties die kinderen later in hun leven ervaren, zegt professor Michael Lamb, Ph.D., sociaal en ontwikkelingspsychologie, aan de Cambridge University in Engeland. . Lamb, die de veranderende rol van vaders heeft bestudeerd en het effect dat ouderbetrokkenheid op kinderen heeft, zegt dat kinderen "een gevoel van emotionele veiligheid moeten ervaren in hun relaties met hun ouders of verzorgers om te leren hoe ze zich tot anderen kunnen verhouden."Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407