Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat moet uw grootste maaltijd zijn?

Vind de juiste snack

 1. Hoewel veel mensen meestal hun grootste maaltijd later op de dag eten, kunnen er voordelen zijn als het ontbijt uw grootste maaltijd wordt.

 2. Het idee om een ​​groot ontbijt, een middelgrote lunch en een klein diner te eten bestaat al sinds de jaren 1960, maar nu begint onderzoek de voordelen van dit type maaltijdplan te ondersteunen, vooral als u probeert af te vallen.

 3. Welke maaltijd u ook kiest om uw grootste maaltijd te maken, zorg ervoor dat deze gezonde voedingsmiddelen bevat in plaats van voedingsmiddelen met veel vet en weinig voedingsstoffen.

Vind de juiste snack

 1. Over het algemeen wordt aanbevolen om het grootste deel van uw calorieën eerder op de dag te consumeren, wat betekent dat ontbijt of lunch uw grootste maaltijd moet zijn. Maar het is niet altijd zo gesneden en gedroogd. Als het gaat om voeding, gezondheid en gewicht, tellen totale calorieën meer dan wanneer je ze eet.

Voordelen voor een groot ontbijt

 1. Een studie gepubliceerd in Obesity in maart 2013 wees uit dat vrouwen met overgewicht of obesitas die hun grootste maaltijd aten tijdens het ontbijt en hun kleinste maaltijd tijdens het diner meer gewicht verloren, hun tailleomtrek verminderden en hun bloedsuiker verlaagden. en triglycerideniveaus meer dan vrouwen die het tegenovergestelde deden. Beide groepen aten een vast dieet dat 1400 calorieën per dag bevatte gedurende de 12 weken van de studie, met alleen de timing van de grootste maaltijdwisseling.

 2. Een ander onderzoek, gepubliceerd in Obesity in december 2013, wees uit dat mensen met diabetes die een groot ontbijt met vet en eiwitten aten, beter in staat waren hun bloedsuikerspiegel te beheersen dan degenen die slechts een kleine ontbijt.

Voordelen voor grote lunch

 1. Niet iedereen eet graag een groot ontbijt. Hoewel je het ontbijt niet moet overslaan, blijkt uit onderzoek dat wachten tot de lunch om je grootste maaltijd te eten nog steeds nuttig kan zijn. Een studie gepubliceerd in het International Journal of Obesity in april 2013 wees uit dat mensen die het grootste deel van hun calorieën vóór 15.00 uur aten. verloor meer gewicht dan degenen die na 15.00 uur hun hoofdmaaltijd aten. Beide groepen aten gedurende de dag een vergelijkbaar aantal calorieën.

Voordelen voor groot diner

 1. Hoewel mensen mogelijk meer afvallen wanneer ze hun grootste maaltijd klaarmaken, bleek uit een eerder onderzoek dat in januari 1997 in het Journal of Nutrition werd gepubliceerd, dat degenen die hun grootste maaltijd maken, de neiging hebben om gemakkelijker te eten tijd om spiermassa te behouden tijdens het dieet. Als u van diner uw grootste maaltijd maakt, kunt u meer vet en minder spieren verliezen, wat resulteert in een betere algehele lichaamssamenstelling aan het einde van uw dieet.

 2. En om eventuele angsten weg te nemen die u heeft over het eten van teveel tijdens het diner, bleek uit een reviewstudie van oktober 2017 gepubliceerd in het British Journal of Nutrition dat het eten van meer calorieën tijdens het diner geen significante invloed op lichaamsgewicht.

Het gaat meer om calorieën

 1. Als u probeert af te vallen, is het belangrijkste om minder calorieën te eten, en dit kan gemakkelijker zijn als u eerder op de dag meer calorieën eet dan later in de dag.

 2. Mensen die een groot ontbijt eten, eten meestal minder in de loop van de dag, maar mensen zijn niet zo tevreden na het eten van een grote maaltijd 's avonds, waardoor het waarschijnlijker is ze zullen snack na hun maaltijd en te veel eten, volgens een studie gepubliceerd in het Journal of Nutrition in januari 2004.

 3. De auteurs van de studie merken ook op dat de timing van uw maaltijden niet de enige belangrijke factor is. Maaltijden met een lage energiedichtheid, wat betekent dat ze niet veel calorieën per gram bevatten, helpen u minder te eten, ongeacht wanneer u ze eet.

 4. Als u probeert af te vallen, is het belangrijkste om minder calorieën te eten, en dit kan gemakkelijker zijn als u eerder op de dag meer calorieën eet dan later in de dag.

 5. Mensen die een groot ontbijt eten, eten meestal minder in de loop van de dag, maar mensen zijn niet zo tevreden na het eten van een grote maaltijd 's avonds, waardoor het waarschijnlijker is ze zullen snack na hun maaltijd en te veel eten, volgens een studie gepubliceerd in het Journal of Nutrition in januari 2004.

 6. De auteurs van de studie merken ook op dat de timing van uw maaltijden niet de enige belangrijke factor is. Maaltijden met een lage energiedichtheid, wat betekent dat ze niet veel calorieën per gram bevatten, helpen u minder te eten, ongeacht wanneer u ze eet.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407