Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat te eten als u keelpijn hebt

Stap 4

 1. Keelpijn komt vaak voor bij volwassenen en kinderen. Hoewel ze het vaakst in de winter voorkomen, kunnen mensen het hele jaar door keelpijn krijgen, wanneer ze ziek zijn of hun stem te veel hebben gebruikt. Andere medische aandoeningen en behandelingen zoals chemotherapie voor kanker kunnen ook leiden tot een zere keel. Gelukkig kunnen bepaalde voedingsmiddelen helpen om de pijn en irritatie die gepaard gaat met een zere keel te verlichten.

Hete soep

 1. Mensen die verkouden of griep hebben, kiezen vaak voor kipnoedelsoep om zich beter te voelen. Hete soep, waaronder kipnoedels, linzensoep, zwarte bonensoep en andere gezonde soorten soep, kunnen keelpijn verlichten. De Mayo Clinic legt uit dat zout, dat in de meeste soepen wordt gevonden, vooral soepen in blik, daadwerkelijk een pijnlijke keel kan verzachten en de hoeveelheid slijm in je keel kan verminderen. De warmte van een hete soep kan ook goed aanvoelen bij een zere keel. Bovendien beveelt de Mayo Clinic aan om voldoende vloeistoffen te krijgen wanneer u keelpijn hebt, omdat deze verloren gaan wanneer uw lichaam slijm produceert. Genieten van een warme kom soep is een uitstekende manier om uw vochtinname te verhogen.

Honey

 1. Volgens de Mayo Clinic helpt honing om keelpijn te verzachten door de keel te coaten en de pijn te verzachten. Je kunt honing toevoegen aan thee of havermout, of een voedingsmiddel met honing eten om een ​​zere keel te verzachten. Baklava is bijvoorbeeld een dessert uit het Midden-Oosten gemaakt met lagen phylo-deeg, noten en veel honing. Baklava is meestal ook zacht en kan zelfs worden gekocht zonder noten of met gepureerde noten in plaats van stukjes noten, wat een betere keuze zou zijn als je pijnlijke keel open zweren heeft die gemakkelijk kunnen worden geagiteerd door hard voedsel.

Yoghurt

 1. Yoghurt is een goede voedselkeuze wanneer u een zere keel hebt omdat het koel en flauw is. De American Cancer Society legt uit dat mensen met een zere keel zacht voedsel zoals yoghurt moeten kiezen in plaats van zuur voedsel zoals sinaasappels of spaghetti met tomatensaus, die de keel kan irriteren. Yoghurt is ook zacht en glijdt gemakkelijk door de keel. Voor extra voordeel, probeer een beetje yoghurt met 2 eetlepels. van honing.

Macaroni and Cheese

 1. Macaroni en kaas is een favoriet bij kinderen die de pijnlijke keel van kinderen en volwassenen kan helpen verlichten. De American Cancer Society beveelt aan om macaroni en kaas te kiezen als je keelpijn hebt, omdat deze zacht en flauw is. Een ander voordeel van macaroni en kaas is dat het volgens de American Cancer Society eiwit bevat dat je energieniveau kan verhogen.

IJs

 1. De American Cancer Society beveelt aan ijs te eten om een ​​keelpijn te behandelen, omdat het zacht, koud en romig is. Een gewone ijssmaak zoals chocolade of vanille is waarschijnlijk een betere keuze dan een smaak zoals pecannoten, die kleine stukjes noten bevatten. Scherpe stukjes noten kunnen de keel irriteren, maar de gladde, koele textuur van gewoon ijs is altijd een goede keuze voor een zere keel.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407