Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat te eten en wat te vermijden met jicht

Wat te eten en wat te vermijden met jicht

 1. Medicijnen kunnen de symptomen verlichten en de urinezuurspiegel verlagen, maar dieetveranderingen kunnen ook verdere aanvallen helpen voorkomen.

Dieet en jicht

 1. Studies hebben aangetoond dat het consumeren van bepaalde soorten voedsel een jichtaanval kan veroorzaken. Stoffen die bekend staan ​​als purines zijn aanwezig in dierlijk en plantaardig voedsel en worden in het lichaam omgezet in urinezuur.

 2. Voedingsmiddelen rijk aan purines - hoewel niet purinerijke groenten - verhogen het risico dat een persoon jicht ontwikkelt. Vermindering van de inname van deze voedingsmiddelen zal dit helpen voorkomen.

 3. De volgende voedingsmiddelen moeten worden vermeden:

 4. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is vasten niet effectief om jicht te voorkomen. In plaats daarvan kan het de kans op een aanval vergroten en moet het worden vermeden.

Jichtdieet

 1. Het belangrijkste doel voor mensen met jicht is het ontwikkelen van levenslange gezonde eetgewoonten.

 2. Een gezond dieet voor mensen met jicht moet alle voedselgroepen omvatten. Voedingsmiddelen zoals magere zuivelproducten, groenten, volle granen en noten helpen het urinezuurgehalte te verlagen en zijn ook goed voor een gezond hart. Dit is belangrijk omdat studies hebben aangetoond dat jicht het risico op hartproblemen verhoogt.

 3. De volgende voedselsoorten worden aanbevolen:

 4. Interessant is dat studies hebben aangetoond dat purinerijke groenten zoals peulvruchten, spinazie, champignons en bloemkool de kans op jicht niet vergroten. Haver verhoogt ook dit risico niet, wat goed nieuws is voor het hart.

Voorbeeldmenu

 1. Klein glas sinaasappelsap Een half kopje ontbijtgranen met magere melk of yoghurt Bessen Witte toast met gelei en 1 theelepel margarine Koffie Glas water Lunch

Outlook

 1. Met een gezond, purinearm dieet zijn de vooruitzichten voor iemand met jicht positief. Een dieet dat helpt de hoeveelheid urinezuur in het lichaam te verminderen is essentieel en kan schade aan de gewrichten voorkomen.

 2. Andere levensstijlveranderingen die kunnen helpen bij het beheer van jicht zijn:

 3. Jichtaanvallen zijn het meest pijnlijk gedurende de eerste 24 uur. Jicht beïnvloedt over het algemeen de grote teen en zelfs het gewicht van een deken kan ondraaglijk aanvoelen. Als het onbehandeld blijft, kan jicht zich verspreiden naar andere gewrichten in het lichaam, zowel in de bovenste als de onderste ledematen.

 4. Andere behandelingen voor jicht zijn onder meer:

Wat is jicht?

 1. Jicht is een soort artritis die wordt veroorzaakt door een teveel aan afvalproduct in het bloed, urinezuur genaamd. Wanneer er teveel urinezuur is, kunnen zich kristallen in de gewrichten vormen, die ernstige pijn, gevoeligheid, roodheid en ontsteking veroorzaken.

 2. Jicht treft meestal mannen. Het kan echter ook invloed hebben op vrouwen die de menopauze hebben doorgemaakt. Een jichtaflevering of "aanval" kan plotseling optreden, vooral 's nachts. Aanvallen kunnen van een dag tot 10 dagen duren.

 3. Artikel laatst beoordeeld op za 11 februari 2017. Bezoek onze jicht categoriepagina voor het laatste nieuws over dit onderwerp, of meld je aan voor onze nieuwsbrief om de laatste updates over jicht te ontvangen. Alle referenties zijn beschikbaar op het tabblad Verwijzingen.

 4. Martini, N., Bryant, L., Te Karu, L., Aho, L., Chan, R., Miao, J., ... Tieu, A. (2012 , April). Leven met jicht in Nieuw-Zeeland: een verkennend onderzoek naar de kennis van mensen over de ziekte en de behandeling ervan [!Abstract

 5. Richette, P., Bardin, T. (2009, 17 augustus). Jicht [!Abstract

 6. Roddy, E., Mallen, C. D., Doherty, M. (2013, 1 oktober). Jicht [!Abstract

 7. Gebruik een van de volgende formaten om dit artikel in uw essay, paper of rapport te vermelden:

 8. Let op: als er geen auteursinformatie wordt verstrekt, wordt in plaats daarvan de bron vermeld.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407