Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat te eten voor energie voor een voetbalspel

Alles bij elkaar zetten

 1. Eten voor een voetbalspel is een serieuze zaak. Spelers moeten voldoende energie hebben om ergens tussen de 48 minuten mee te gaan - tijdens middelbare schoolgames - en 60 minuten - tijdens college en professionele spellen. Spelers moeten maximale energie besteden aan 50 tot 75 spellen per spel, en ze moeten over de energiereserves beschikken om deze taak uit te voeren. Omdat voetbal tijdens het spel zoveel uitbarstingen vereist, is de inname van koolhydraten van vitaal belang om het beste uit je prestaties te halen met behoud van je gezondheid.

Koolhydraatinname

 1. Het lichaam kan de brandstof in koolhydraten opslaan en deze tijdens het spel gebruiken tijdens het voetballen. Volgens Dr. Leslie Bonci, de directeur van sportvoeding aan de Universiteit van Pittsburgh Medical Center en een voedingsadviseur voor de Pittsburgh Steelers, is van mening dat 55 tot 60 procent van het dagdagelijkse dieet van een voetbalspeler uit koolhydraten moet komen, 15 procent moet komen uit eiwitten en 30 procent moet uit vet komen. Bonci zegt dat een speldagmaaltijd moet lijken op een 'vredesteken', omdat het 1/3 eiwit, 1/3 zetmeel en 1/3 fruit en groenten zal zijn. De eiwitbronnen kunnen vis, kip of rood vlees zijn, de koolhydraatbronnen moeten rijst, pasta of aardappelen zijn en de groenten en fruit kunnen alles zijn wat vers is. Gezonde koolhydraten eten kan de sleutel zijn voor een speler die het juiste gewicht en energieniveau behoudt. "Ik benadruk koolhydraatbevattend voedsel met minder vet: bagels over donuts, aardappelpuree over friet, gegrilde kip over gebakken, bevroren yoghurt over ijs", zegt Bonci. "Ik leg uit dat het verhogen van de hoeveelheid koolhydraten in hun dieet hen meer beschikbare energie zal geven tijdens het oefenen en spelen. En minder gefrituurd voedsel vermindert vaak de kans op maagklachten, wat ook de prestaties kan verbeteren."

Pregame Nutrition

 1. De pregame-maaltijd was traditioneel in het voetbal. Het team komt samen om samen te eten en de ervaring te delen. In het verleden kwamen vetrijke maaltijden veel voor, maar er wordt nu meer nadruk gelegd op het gezonder houden van de maaltijden en het benadrukken van de vetinname. Voedingsmiddelen die veel vet bevatten, hebben meer tijd nodig om te verteren, dus dat kan betekenen dat de speler het veld vol en zwaar kan aanvoelen voordat de game begint. "Minimaliseer artikelen met een hoger vetgehalte zoals gefrituurd vlees, gebakken aardappelen, spek en worst ten gunste van magerdere eiwitten en koolhydraten zoals brood, ontbijtgranen en toast," adviseert Bonci.

Typische Pregame-maaltijden

 1. Geef je spelers vóór het spel een keuze aan voedsel om te eten. Kalkoen of ham subs kunnen een van de keuzes zijn, en zorg ervoor dat ze ook fruitsalade en een bevroren yoghurt hebben. Eieren met wafels, ham en fruit kunnen een ideaal ontbijt zijn voor een wedstrijd. Je kunt pasta serveren met een tomatensaus, gegrilde kip, salade en fruit. Een andere keuze kan granen, fruit en een smoothie zijn. Als je de traditionele steak met pregame wilt, neem dan een filet van 8 ounce met pasta of een gepofte aardappel.

Hydration

 1. Het is van vitaal belang om tijdens het spel gehydrateerd te blijven. Om uw lichaam op een optimaal niveau te laten presteren en niet af te breken, houdt u de vloeistoffen stromend. Je moet ongeveer 16 oz drinken. van een sportdrankje een uur voor de wedstrijd. Drink 20 tot 40 oz. water elk uur van het spel. Weeg jezelf na de wedstrijd. Als je bent afgevallen, probeer dan 24 oz te drinken. vocht voor elk verloren pond.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407