Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat te weten over rozijnen

Wat te weten over rozijnen

 1. Rozijnen maken zelf een snelle en eenvoudige snack gedurende de dag. Mensen kunnen ze gebruiken als topping voor yoghurt of ontbijtgranen, en ze kunnen ze ook in veel andere producten opnemen, zoals gebakken producten, trailmix en granola.

Voordelen

 1. Rozijnen kunnen een nuttige en nuttige aanvulling op het dieet zijn.

 2. Hulp bij de spijsvertering

 3. Rozijnen kunnen een eenvoudige manier zijn om het spijsverteringsstelsel gezond te houden. Rozijnen bevatten nuttige oplosbare vezels, die het lichaam ontlasting geven en de darm gemakkelijker kunnen passeren. Dit kan de spijsvertering helpen verbeteren en de regelmaat bevorderen.

 4. Bloedarmoede voorkomen

 5. Rozijnen kunnen een rol spelen bij het voorkomen van bloedarmoede. Ze bevatten goede hoeveelheden ijzer, koper en vitamines die essentieel zijn voor het maken van rode bloedcellen en het transport van zuurstof door het hele lichaam.

 6. Voorkom te veel zuurgraad

 7. Rozijnen bevatten aanzienlijke hoeveelheden nuttige mineralen, zoals ijzer, koper, magnesium en kalium. Dit zijn basische of basische mineralen op de pH-schaal en kunnen helpen de zuurgraad in de maag in evenwicht te brengen.

 8. Lager risico op risicofactoren voor hartziekten

 9. Een studie gepost op Postgraduate Medicine merkte op dat regelmatig rozijnen eten kan helpen cardiovasculaire risicofactoren, zoals bloeddruk, te verminderen in vergelijking met andere snacks. Dit komt omdat rozijnen een natriumarm voedingsmiddel zijn dat ook een goede bron van kalium bevat, waardoor de bloedvaten ontspannen.

 10. Vecht tegen kankercellen

 11. Rozijnen zijn ook een goede bron van antioxidanten.

 12. Dieet antioxidanten zijn essentieel, omdat ze het lichaam kunnen beschermen tegen oxidatieve schade en vrije radicalen. Oxidatieve schade en vrije radicalen zijn risicofactoren bij veel soorten kanker, tumorgroei en veroudering.

 13. Ooggezondheid beschermen

 14. Rozijnen bevatten polyfenolen, antioxidanten die de cellen in de ogen kunnen beschermen tegen schade door vrije radicalen. Dit kan op zijn beurt de ogen helpen beschermen tegen oogaandoeningen, zoals leeftijdsgebonden maculaire degeneratie en staar.

 15. De gezondheid van de huid verbeteren

 16. Antioxidanten kunnen de huidcellen jong houden en schade door veroudering voorkomen. Rozijnen bevatten ook waardevolle voedingsstoffen, zoals vitamine C, selenium en zink. Deze combinatie van voedingsstoffen en antioxidanten kan een nuttige aanvulling zijn op een dieet dat gericht is op het creëren van een goede huidgezondheid.

 17. Bloedsuiker verlagen

 18. De Postgraduate Medicine-studie merkte ook op dat in vergelijking met het eten van andere snacks, regelmatig rozijnen eten de bloedsuikerspiegel kan helpen verlagen. Hoewel rozijnen een meer geconcentreerde hoeveelheid suikers bevatten dan vers fruit, verminderde de inname van rozijnen in vergelijking met bewerkte snacks hemoglobine a1c, wat een teken is van het bloedsuikerbeheer.

 19. Dit betekent dat een portie rozijnen een uitstekende manier kan zijn om aan een zoete hunkering te voldoen.

Zijn er risico's van het eten van rozijnen?

 1. Hoewel rozijnen over het algemeen voordelig zijn, zijn er soms momenten dat rozijnen niet de beste snack zijn.

 2. Mensen die bijvoorbeeld hun calorie-inname willen verminderen, willen misschien voorzichtig zijn met het eten van grote hoeveelheden rozijnen. Terwijl een enkele rozijn evenveel calorieën bevat als een enkele druif, zijn rozijnen veel kleiner. Dit kan gemakkelijk leiden tot het eten van te veel calorieën.

 3. Een andere zorg over het eten van te veel rozijnen is de toename van oplosbare vezels. Te veel vezels kunnen maag-darmproblemen veroorzaken, zoals krampen, gas en een opgeblazen gevoel. Sommige mensen kunnen zelfs diarree krijgen. Het is echter belangrijk op te merken dat dit alleen zou voortvloeien uit het eten van een aanzienlijke hoeveelheid rozijnen, omdat deze geen buitensporig grote hoeveelheden vezels bevatten.

 4. Ten slotte moeten mensen die stikken en kleine kinderen vanwege hun kleine formaat rozijnen vermijden en in plaats daarvan vers fruit kiezen.

 5. Met mate genieten van rozijnen is over het algemeen veilig.

Voeding van rozijnen

 1. Rozijnen zijn krenten en rozijnen, het fruit van de plant Vitis vinifera. Hierdoor zal hun voedingswaarde vergelijkbaar zijn met die van druiven.

 2. Er zijn echter enkele uitzonderingen. Hoewel beide goede bronnen van bepaalde antioxidanten zijn, kunnen rozijnen bijvoorbeeld hogere niveaus bevatten dan druiven. Dit komt omdat het droogproces de antioxidanten behoudt. Het drogen vermindert ook het vitamine C-gehalte aanzienlijk.

 3. Een typische portie rozijnen is ongeveer 1 ounce (oz), een kleine doos of ongeveer 40-50 gram (g).

 4. Volgens het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA) zijn de voedingswaarde voor een portie rond deze grootte:

 5. Calorieën - 129

 6. Proteïne - 1,42 g

 7. Vetten - 0,11 g

 8. Koolhydraten - 34.11 g

 9. Suikers - 28.03 g

 10. Voedingsvezels - 1,9 g

 11. Dezelfde portiegrootte bevat ook enkele waardevolle vitamines en mineralen, waaronder:

 12. Vitamine C - 1 milligram (mg)

 13. Calcium - 27 mg

 14. IJzer - 0,77 mg

 15. Magnesium - 15 mg

 16. Kalium - 320 mg

 17. Fosfor - 42 mg

 18. Natrium - 11 mg

 19. Als een studie gepubliceerd in het Journal of Nutritional Health, hebben rozijnen een zeer hoog antioxidantgehalte en fenolgehalte in vergelijking met andere populaire gedroogde vruchten.

 20. Specifiek zijn rozijnen een goede bron van antioxidanten die flavonolglycosiden en fenolzuren worden genoemd, en ze hebben een ORAC-waarde van ongeveer 3.400. ORAC staat voor de absorptiecapaciteit van zuurstofradicalen en weerspiegelt de antioxidantwaarde van een voedingsmiddel.

 21. Het is vermeldenswaard dat hoewel de soorten antioxidanten en ORAC-score van een vrucht belangrijk zijn, het van cruciaal belang is dat deze antioxidanten biologisch beschikbaar zijn, wat betekent dat het lichaam ze gemakkelijk kan gebruiken.

 22. De review merkt op dat het lichaam efficiënt antioxidanten in rozijnen kan gebruiken, waardoor ze een eenvoudige en effectieve bron van antioxidanten in de voeding kunnen zijn.

Kun je je eigen rozijnen maken?

 1. Rozijnen zijn het resultaat van het verwijderen van vocht uit een druif. Standaardrozijnen zijn meestal afkomstig van pitloze druiven, hoewel het mogelijk is om van de meeste druiven rozijnen te produceren.

 2. Terwijl in de winkel gekochte rozijnen over het algemeen allemaal natuurlijk en goedkoop zijn, met biologische opties beschikbaar, geven sommige mensen er de voorkeur aan om er zelf een te maken. Gelukkig is het maken van rozijnen eenvoudig en duidelijk met behulp van een voedsel dehydrator of oven.

 3. Volg deze stappen om rozijnen te maken in een dehydrator of oven:

 4. Rozijnen zijn een geweldige aanvulling op veel diëten. Eet ze alleen of geniet ervan op verschillende andere manieren, zoals:

Samenvatting

 1. Rozijnen kunnen een eenvoudige manier zijn om fruit, gezonde voedingsstoffen en antioxidanten aan het dieet toe te voegen. Regelmatig rozijnen eten kan het lichaam gezond houden en bepaalde aandoeningen voorkomen.

 2. Het is echter essentieel om met mate rozijnen te eten omdat ze veel suikers en calorieën bevatten, wat een belangrijke factor kan zijn voor mensen om te overwegen of ze proberen af ​​te vallen.

 3. Over het algemeen zijn rozijnen gezond en vormen ze een uitstekende aanvulling op veel diëten.

 4. Artikel voor het laatst beoordeeld op wo 8 mei 2019.Bezoek onze categorie Voeding / Dieet voor het laatste nieuws over dit onderwerp, of meld je aan voor onze nieuwsbrief om de laatste updates over Voeding / Dieet te ontvangen. Alle referenties zijn beschikbaar op het tabblad Verwijzingen.

 5. Anderson, J. W., et al. (2014). Rozijnen vergeleken met andere snackeffecten op glycemie en bloeddruk: een gerandomiseerde, gecontroleerde studie [!Abstract

 6. Gebruik een van de volgende formaten om dit artikel in uw essay, paper of rapport te vermelden:

 7. Let op: als er geen auteursinformatie wordt verstrekt, wordt in plaats daarvan de bron vermeld.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407