Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat u moet weten over het vegetarische dieet

Wat u moet weten over het vegetarische dieet

 1. Het is niet nodig om vlees te eten om alle voedingsstoffen te krijgen die nodig zijn voor een goede gezondheid. Iemand die ervoor kiest geen vlees te eten, kan een betere gezondheid genieten, omdat hij meer plantaardig voedsel eet en omdat hij actiever is in het maken van gezonde keuzes.

 2. Een vegetarisch dieet heeft aangetoond dat het het risico op hartaandoeningen, obesitas, hypertensie, diabetes type 2 en sommige soorten kanker vermindert, wat leidt tot een langere levensverwachting. Dit kan leiden tot gewichtsverlies.

 3. Ongeveer 5 procent van de mensen in de Verenigde Staten omschrijft zichzelf als vegetarisch.

 4. Dit artikel richt zich op lacto-ovo-vegetariërs, mensen die geen vlees, vis en aanverwante producten consumeren, maar die wel eieren, zuivelproducten en honing eten.

 5. Dit maakt deel uit van een reeks artikelen over de negen meest populaire diëten vandaag.

Foods

 1. Een vegetarisch dieet kan een breed scala aan gezonde, voedzame voedingsmiddelen bieden.

 2. Verschillende soorten vegetarisch eten verschillende dingen.

 3. Sommige mensen noemen zichzelf "semi-vegetarisch", maar de meeste vegetarische en veganistische samenlevingen accepteren deze term niet.

 4. Een vegetariër moet zorgvuldige keuzes maken over zijn dieet en een breed scala aan voedingsmiddelen eten om ervoor te zorgen dat hij aan zijn voedingsbehoeften voldoet. Sommige veganisten moeten mogelijk supplementen nemen.

Voordelen

 1. Afgezien van gezondheidsoverwegingen worden mensen om verschillende redenen vegetarisch. Het produceren van vegetarisch voedsel is ecologisch duurzamer en vermindert de schade aan het milieu. Veel mensen stoppen met eten om ideologische, ethische of religieuze redenen.

 2. Maar vaak ligt de nadruk op gezondheid. Hier zijn enkele manieren waarop het vermijden van vleesproducten iemands gezondheid kan verbeteren.

 3. Een lager lichaamsgewicht: een onderzoek onder 38.000 mensen toonde aan dat viseters, vegetariërs en veganisten een lagere body mass index (BMI) hadden dan vleeseters.

 4. Gezonder cholesterolgehalte: wetenschappers hebben aangetoond dat één specifiek vegetarisch dieet cholesterol bijna net zo goed kan verlagen als behandeling met medicijnen. Niveaus van lipoproteïnen met lage dichtheid (LDL), de "slechte" cholesterol die verstopping in kransslagaders veroorzaakt, daalde met bijna 30 procent bij deelnemers die het dieet volgden. Dit was slechts iets lager dan degenen die lovastatine gebruikten naast hun gebruikelijke dieet.

 5. Het dieet bestond uit amandelen, soja-eiwitten, vezelrijk voedsel zoals haver en gerst, en een speciale margarine met plantensterolen, gevonden in groene bladgroenten en plantaardige oliën.

 6. Lager risico op het ontwikkelen van kanker: Onderzoek toont aan dat vegetariërs over het algemeen een lager risico lopen op veel verschillende soorten kanker dan vleeseters. In dezelfde studie werd echter een hogere incidentie van darmkanker bij vegetariërs gevonden.

 7. Een vegetarisch dieet is gekoppeld aan een lager risico op cardiovasculaire risicofactoren. Studies hebben aangetoond dat hoe meer vlees mensen consumeren, hoe groter hun risico op diabetes type 2.

 8. Vegetarisch voedsel bevat vaak minder vet, vooral verzadigde vetten en meer vezels, dan voedingsmiddelen op basis van dieren.

 9. De Academie voor Voeding en Dieetleer merkt op dat een vegetarisch dieet mensen van alle leeftijden ten goede kan komen:

 10. "Geschikt geplande vegetarische, inclusief veganistische, diëten zijn gezond, qua voedingswaarde voldoende en kunnen gezondheidsvoordelen bieden voor de preventie en behandeling van bepaalde ziekten. Deze diëten zijn geschikt voor alle stadia van de levenscyclus , inclusief zwangerschap, borstvoeding, kinderschoenen, kindertijd, adolescentie, oudere volwassenheid en voor sporters. "

 11. Deze voordelen zullen echter niet onmiddellijk volgen op een beslissing om te stoppen met het eten van vlees. Zoals elk dieet, zou een vegetarisch dieet deel moeten uitmaken van een algehele gezonde levensstijl, inclusief lichaamsbeweging en ongezonde keuzes, zoals roken en het drinken van overtollige alcohol.

Vegetariër worden

 1. Ouders van vegetarische kinderen moeten ervoor zorgen dat hun dieet alle belangrijke voedingsstoffen bevat.

 2. Degenen die ervoor kiezen vegetariër te worden, zijn onder meer kinderen en tieners. Cijfers suggereren dat 3 procent van de Amerikanen in de leeftijd van 8 tot 18 jaar vegetariër zijn.

 3. Iedereen die besluit vegetariër te worden, moet zichzelf leren om ervoor te zorgen dat ze hun belangrijkste voedingsstoffen blijven krijgen. Ouders van vegetarische kinderen moeten ervoor zorgen dat hun kind niet alleen het vlees weglaat dat bij de gezinsmaaltijd wordt geserveerd, maar ook hun voedingsstoffen op andere manieren binnenkrijgt.

 4. Het is mogelijk om meteen vegetariër te worden, maar een geleidelijke verandering kan om twee redenen beter werken:

 5. Vlees geleidelijk vervangen door meer groenten, fruit, peulvruchten, zoals bonen en linzen, en volle granen, kan deze impact verminderen. Een ander idee is om te beginnen met vertrouwde vleesvrije voedingsmiddelen, zoals macaroni-kaas en salade, voordat je overgaat op nieuwe recepten en ingrediënten.

 6. De American Dietetic Association heeft deze tips voor mensen die willen stoppen met het eten van vlees:

 7. Kies volkorenproducten, zoals volkorenbrood, wilde of bruine rijst en volkoren granen

 8. Ze suggereren ook om de inname van voedingsmiddelen met veel suiker en veel vet te verminderen, met name transvetten.

Risico's

 1. Een vegetarisch dieet dat veel snacks en junkfood bevat, kan nog steeds veel calorieën bevatten.

 2. Mensen die geen vlees of vis eten, kunnen bepaalde voedingsstoffen missen, vooral als ze geen eieren of zuivelproducten consumeren.

 3. Nutriënten die kunnen ontbreken, zijn onder meer:

 4. Goede bronnen van ijzer zijn onder meer zeegroenten, zoals nori, verrijkte ontbijtgranen, peulvruchten zoals bonen en linzen, gedroogd fruit, zoals vijgen en broccoli. Door deze te consumeren met voedingsmiddelen die veel vitamine C bevatten, bijvoorbeeld citrusvruchten of tomaten, kan het lichaam het ijzer opnemen.

 5. Melk en yoghurt zijn belangrijke bronnen van calcium. Vegetariërs die zuivelproducten vermijden, kunnen calcium krijgen uit tofu, verrijkte sojamelk, groene bladgroenten en gedroogde vijgen.

 6. Het is vooral belangrijk voor vegetarische kinderen en tieners om hun inname van voedingsstoffen te plannen, omdat hun lichaam zich nog steeds ontwikkelt. Calciuminname kan bijvoorbeeld de gezondheid van de botten op de lange termijn beïnvloeden.

 7. Versterkte sojamelk en ontbijtgranen kunnen helpen bij de synthese van vitamine D, maar blootstelling aan zonlicht is ook noodzakelijk.

 8. Volgens Kid's Health wordt het niet langer als essentieel beschouwd om eiwitten in een maaltijd te combineren om een ​​compleet eiwit te maken, zolang een gezond, uitgebalanceerd dieet gedurende de dag wordt gehandhaafd. Bronnen van eiwitten zijn eieren, melk, sojamelk, noten, notenpasta, zaden, peulvruchten en granen.

 9. Veganisten en vegetariërs lopen een hoger risico op het ontwikkelen van vitamine B12-tekort dan mensen die producten op basis van dieren consumeren. Het menselijk lichaam kan de plantaardige vorm van de vitamine niet gebruiken. Versterkt voedsel wordt aanbevolen voor degenen die geen eieren of zuivelproducten consumeren, en een supplement kan nodig zijn.

 10. Zuivelproducten leveren normaal zink, maar verrijkte granen, gedroogde bonen, noten en sojaproducten kunnen dit goedmaken. Zink is een essentiële voedingsstof die een rol speelt bij het celmetabolisme en de immuunfunctie.

 11. Vegetariër worden is geen garantie voor een goede gezondheid of een gezond dieet. Iedereen loopt het risico van een slechte gezondheid als ze te veel calorieën, ongezonde snacks, te veel geraffineerde koolhydraten, volle melkproducten en junkfood consumeren, al dan niet op basis van vlees.

 12. Door de richtlijnen van het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA) te volgen, kunnen vegetariërs een uitgebalanceerd dieet volgen. De richtlijnen bieden hulp voor mensen met verschillende calorie-inname doelen.

Tips

 1. Veel vegetarische producten zijn beschikbaar voor diegenen die bezig zijn of geen vertrouwen hebben in hun kookkunsten, waaronder kant-en-klaar maaltijden, vegetarische hamburgers en worstjes. De meeste restaurants bieden nu vegetarische opties.

 2. Mensen die hun eigen eten koken, kunnen echter zeker zijn van de inhoud, en vegetariër worden kan mensen aanmoedigen om nieuwe kookvaardigheden te leren.

 3. Hier zijn enkele ideeën voor maaltijden en snacks zonder vlees, voorgesteld door diëtisten:

 4. De American Diabetes Association biedt een aantal ideeën voor hoofdmaaltijden en ontbijt en enkele recepten.

 5. De American Heart Association (AHA) biedt tips om vleesloos te worden, vooral voor mensen die hun cholesterolgehalte willen verlagen en hun risico op hartaandoeningen willen verlagen.

Geschiedenis

 1. Gebruik een van de volgende formaten om dit artikel in uw essay, paper of rapport te vermelden:

 2. Let op: als er geen auteursinformatie wordt verstrekt, wordt in plaats daarvan de bron vermeld.

 3. De vroegste gegevens over het vegetarisme komen uit de zesde eeuw voor Christus, in India, Griekenland en de Griekse beschaving in Zuid-Italië, en het kwam voort uit een verlangen om dieren geen kwaad te doen.

 4. Vroege sporen van vegetarisme in Europa verdwenen met de introductie van het christendom in het Romeinse rijk. Veel orders van monniken in middeleeuws Europa verboden of beperkten de consumptie van vlees als een gebaar van persoonlijke opoffering of onthouding, maar ze aten vis.

 5. In de negentiende en twintigste eeuw verscheen het vegetarisme in de westerse samenleving. Omdat onderzoek de voordelen van een vegetarisch dieet blijft ondersteunen, kunnen in de toekomst meer mensen vegetariër worden.

 6. Artikel laatst bijgewerkt door Yvette Brazier op vr 10 maart 2017. Bezoek onze categorie Voeding / Dieet categorie voor het laatste nieuws over dit onderwerp, of meld je aan voor onze nieuwsbrief voor de laatste updates over Voeding / Dieet. Alle referenties zijn beschikbaar op het tabblad Verwijzingen.

 7. Stahler, C. (2010, 24 februari). Hoeveel jongeren zijn vegetarisch? [!PersberichtDonate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407