Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat varkensvlees doet met het spijsverteringssysteem

Kersen gezond houden

 1. Als u een fan bent van varkensvlees, maar heeft gehoord dat het negatieve effecten heeft op het spijsverteringskanaal, hoeft u zich geen zorgen te maken - schoon, goed gekookt varkensvlees heeft geen nadelige gevolgen effecten op de gezondheid. In plaats daarvan verteer je het op dezelfde manier als elk ander dierlijk eiwit. Sommige varkens kunnen echter besmet zijn met parasieten die het spijsverteringskanaal kunnen schaden.

Pork

 1. Varkensvlees is niet fundamenteel veel anders dan ander dierlijk vlees. Omdat varkensvlees niet de neiging heeft om het "gemarmerde" gebruikelijk in rundvlees te vertonen - dit gebeurt wanneer vetafzettingen zich in de spieren zelf vormen en het vlees minder mager maakt - het is gemakkelijker om vet van varkensvlees te snijden dan van rundvlees. Net als alle andere soorten vlees bevat varkensvlees echter een mengsel van eiwitten en vet. Je verteren deze twee componenten afzonderlijk.

Eiwitvertering

 1. Het eerste bestanddeel van varkensvlees dat uw spijsverteringskanaal begint af te breken, is het eiwit. Ervan uitgaande dat je mager varkensvlees eet, bestaat de meerderheid van de calorieën in het vlees uit eiwitten, dat is de molecule die de spieren en grote porties niet-spiercellen vormt. Je begint varkensvlees in de maag te verteren, legt Dr. Lauralee Sherwood uit in haar boek "Human Physiology" en blijft het verteren in de dunne darm.

Vetvertering

 1. Het is een beetje moeilijker om vet te verteren dan het is om eiwitten te verteren, omdat vet niet in water oplosbaar is en dus niet gemakkelijk vermengt met spijsverteringssappen; galzouten uit de galblaas emulgeren echter het vet, waardoor het zich met water mengt. Enzymen in de dunne darm kunnen vervolgens gaan werken aan het varkensvleesvet, waardoor het wordt afgebroken zodat u het kunt opnemen. Tegen de tijd dat een varkensvleesmaaltijd het einde van je dunne darm bereikt, heb je het grootste deel van de vetten en componenten van eiwitten opgenomen.

Overwegingen

 1. Terwijl de meeste stukken varkensvlees door uw spijsverteringskanaal gaan zonder andere effecten dan de normale spijsverteringsfunctie te veroorzaken, kan sommige varkensvlees besmet zijn met rondwormen, die leiden tot darminfectie. Deze infectie, trichinose genoemd, veroorzaakt buikkrampen, diarree en andere gastro-intestinale symptomen, legt PubMed Health uit. Om trichinose te voorkomen, is het belangrijk om al het varkensvlees grondig te koken - consumeer nooit varkensvlees dat in het midden roze vlees bevat.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407