Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat voor olie is het beste voor het bakken van een cake?

Vervangende boter voor plantaardige olie in cakemix

 1. Een vochtige cake is het doel van elke bakker, maar het is soms gemakkelijker gezegd dan gedaan. Plantaardige olie kan helpen een droge cake te voorkomen en je zult het als ingrediënt in veel recepten vinden, evenals een nietje voor cakemixen in doos. De meeste plantaardige oliën werken prima in cake, maar sommige veranderen de smaak van gebakken goederen en sommige zijn duur. Canola is een van de meest voorkomende bakoliën en wint in de categorie beste all-round olie voor het bakken van een cake. Het combineert gebruiksgemak, brede beschikbaarheid en gezondheidsvoordelen met relatief lage kosten.

Flavor

 1. Canola-olie zeer weinig smaak, vooral bij gebruik in gebakken producten. Het wordt beschouwd als een neutraal smakende olie en laat de smaak van je cake doorschijnen. Elke smaak van cake, van chocolade en vanille tot wortel en kruiden, werkt goed met koolzaadolie. Omdat de olie niet duur is, kun je uitgeven aan andere hoogwaardige ingrediënten, zoals echte vanille, want dat zijn de smaken die de cake bepalen.

Rookpunt

 1. De Cleveland Clinic merkt op dat rook uit bakolie schadelijke gifstoffen bevat, dus het kennen van het rookpunt van bakolie is belangrijk voor de gezondheid en de smaak. Een olie bereikt zijn rookpunt wanneer het wordt verwarmd tot het punt waar rook begint te produceren. De smaak begint ook op dat punt af te breken. Het rookpunt van koolzaadolie is middelhoog bij 425 graden Fahrenheit, wat betekent dat het niet zal afbreken en de smaak verandert bij temperaturen die nodig zijn voor het bakken. De meeste taarten worden gebakken op minder dan 400 graden Fahrenheit.

Voordelen voor de gezondheid

 1. Canola-olie bevat zeer weinig verzadigd vet, dat cholesterol kan verhogen als u er teveel van eet. Het is ook erg rijk aan enkelvoudig onverzadigd vet, wat kan helpen het risico op het ontwikkelen van hartaandoeningen, diabetes en sommige vormen van kanker te voorkomen, aldus het University of Michigan Health System. De olie is ook een goede bron van omega-3-vetzuren die een rol spelen bij de ontwikkeling van de hersenen. Hoewel canola-olie als een gezond vet wordt beschouwd, wilt u toch de vetinname beperken. Een typisch cakerecept vraagt ​​niet meer dan 1/2 kopje olie, dus let op je portiegrootte om je vetinname laag te houden.

Alternatieve

 1. Veel mensen geven de voorkeur aan olijfolie voor dagelijks koken, maar vermijden het bij het bakken vanwege het potentieel om een ​​sterke smaak aan levensmiddelen te geven. In een artikel in "Fine Cooking" merkt Leslie Revsin op dat het gebruik van een milde, goedkope olijfolie, in plaats van een hoogwaardige extra vierge olie, een cake erg vochtig maakt en geen invloed heeft op de smaak. Lichte olijfolie heeft een hoog rookpunt van 460 graden Fahrenheit en is hart-gezond, waardoor het een goed alternatief is voor koolzaadolie.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407