Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn de beste voedingsmiddelen om veroudering tegen te gaan?

Wat zijn de beste voedingsmiddelen om veroudering tegen te gaan?

 1. Officiële cijfers geven aan dat op dit moment de top drie landen ter wereld met de hoogste levensverwachting het Prinsdom Monaco, Japan en Singapore zijn. Dit zijn plaatsen waar de inwoners een hoge kwaliteit van leven ervaren, en een belangrijk element daarvan is het eten van gezonde maaltijden.

 2. Vaak vinden we in de media lof voor "superfoods" - voedingsmiddelen die zo rijk zijn aan voedingswaarde dat ze worden gezien als superhelden in de voeding.

 3. Voedingsdeskundigen verwerpen de term "superfoods" als een modewoord dat mensen kan beïnvloeden om een ​​te hoge verwachting te stellen aan een beperkt aantal voedingsmiddelen terwijl in werkelijkheid een uitgebalanceerd dieet en een gezonde levensstijl meer inspanning vereisen dan je vijf-per-dag op te eten.

 4. Toch zijn er bepaalde voedingsmiddelen die voedzamer zijn dan andere, en veel die, zoals onderzoek heeft aangetoond, een beschermend effect hebben tegen een reeks ziekten. Hier geven we u een overzicht van enkele van de beste voedingsmiddelen die u kunt overwegen om in uw dieet op te nemen in uw zoektocht naar een gelukkig, gezond leven.

Edamame (sojabonen)

 1. Edamame, of verse sojabonen, zijn al generaties lang een hoofdbestanddeel van de Aziatische keuken, maar ze zijn ook de laatste tijd populair geworden aan het westelijke front. Sojabonen worden vaak verkocht in snackpakketten, maar ze worden ook toegevoegd aan een gevarieerd scala aan gerechten, van soepen tot maaltijden op basis van rijst, hoewel ze ook als gekookt en gekruid worden geserveerd.

 2. De bonen zijn rijk aan isoflavonen, een soort fyto-oestrogeen - dat wil zeggen. plantaardige, oestrogeenachtige stoffen. Van isoflavonen is bekend dat ze ontstekingsremmende, antioxiderende, anti-kanker en antimicrobiële eigenschappen hebben.

 3. Zo kunnen ze helpen de ontstekingsreactie van het lichaam te reguleren, cellulaire veroudering te vertragen, microben te bestrijden en, naar verluidt, te beschermen tegen bepaalde soorten kanker.

 4. Edamame is rijk aan twee soorten isoflavonen, in het bijzonder: genisteïne en daidzeïne. Een studie die vorig jaar op Medical News Today werd behandeld, toonde aan dat genisteïne kan worden gebruikt om de behandeling van borstkanker te verbeteren.

 5. Ondertussen merken de auteurs van de studie op dat "levenslange inname van soja [!...

Tofu (soja wrongel)

 1. Evenzo is tofu, een wit kaasachtig product gemaakt van sojasaus, om dezelfde redenen gekoppeld aan een schat aan gezondheidsvoordelen. Tofu wordt vaak gevonden in typisch Oost-Aziatische gerechten; het kan worden gebakken, gebakken of gekookt (bijvoorbeeld in soepen).

 2. Als sojaproduct is het rijk aan isoflavonen, waarvan we de gezondheidsvoordelen hierboven hebben beschreven; het is ook een goede bron van eiwitten en het bevat alle essentiële aminozuren die ons lichaam nodig heeft om eiwitten te synthetiseren.

 3. Bovendien is het ook rijk aan mineralen, die ons lichaam nodig heeft om onze tanden en botten sterk en gezond te houden en energie af te leiden. Tofu is een bron van calcium, ijzer, mangaan, selenium, fosfor, magnesium, zink en koper.

 4. Sommige specialisten suggereren ook dat het eten van tofu ervoor kan zorgen dat u zich langer vol voelt, dus het kan helpen om overeten te voorkomen.

Wortelen

 1. Dit veel voorkomende culinaire ingrediënt, het best bekend in zijn oranje variëteit, wordt beroemd aanbevolen vanwege het hoge gehalte aan beta-caroteen, een pigment - en carotenoïde - dat de wijdverspreide versie van deze wortel geeft groente zijn kleur.

 2. Beta-caroteen kan door ons lichaam worden omgezet in vitamine A, dat volgens de National Institutes of Health (NIH) "betrokken is bij immuunfunctie, visie, reproductie en cellulaire communicatie ." Ons lichaam kan zelf geen vitamine A produceren, dus moet het worden afgeleid van onze voeding.

 3. Dit pigment is ook een antioxidant die de cellen in ons lichaam kan beschermen tegen veroudering door vrije radicalen.

 4. Bovendien heeft onderzoek aangetoond dat voedingsmiddelen die rijk zijn aan carotenoïden - en natuurlijk wortelen zijn hier een goed voorbeeld - kunnen beschermen tegen leeftijdsgebonden maculaire degeneratie, de visuele schade veroorzaakt door leeftijd.

 5. Sommige soorten wortelen, zoals witte wortelen, bevatten niet het oranje pigment bètacaroteen, maar ze bevatten allemaal falcarinol, een voedingsstof die, volgens sommige onderzoeken, een beschermend effect kan hebben tegen kanker.

 6. Hoewel rauwe wortels misschien het beste zijn voor de gezondheid, omdat ze hun voedingsstoffen behouden, zijn er ook manieren om wortels te koken die de meeste van hun voedingsstoffen "ingesloten" kunnen houden.

 7. In een interview suggereert een onderzoeker die het anti-kankereffect van falcarinol van wortelen onderzocht, Kirsten Brandt - van de universiteit van Newcastle in het Verenigd Koninkrijk - dat we onze wortels misschien willen koken. heel als we willen dat ze gekookt worden, maar nog steeds vol voedingsstoffen.

 8. "Je wortels fijnhakken vergroot het oppervlak, zodat meer voedingsstoffen in het water uitlogen terwijl ze gaar zijn. Door ze heel te houden en ze daarna te hakken, houd je voedingsstoffen vast smaak, dus de wortel is overal beter voor u. "

Kruisbloemige groenten

 1. Een ander belangrijk type voedsel op onze lijst zijn kruisbloemige groenten - ook bekend als "Brassica-groenten" - die een breed scala aan groene voedingsmiddelen bevatten, zoals kool, broccoli, spruitjes, bloemkool, paksoi, radijs en boerenkool.

 2. Deze groenten hebben een bijzonder rijk gehalte aan voedingsstoffen, waaronder veel vitamines (C, E, K en folaat), mineralen (kalium, calcium en selenium) en carotenoïden (luteïne, beta- caroteen en zeaxanthin).

 3. Kruisbloemige groenten bevatten ook glucosinolaten, de stoffen die deze greens hun karakteristieke scherpe smaak geven. Deze stoffen blijken verschillende gezondheidsvoordelen te bieden.

 4. Sommige glucosinolaten lijken de stress- en ontstekingsreactie van het lichaam te reguleren; ze hebben antimicrobiële eigenschappen en sommige worden onderzocht op hun potentieel tegen kanker.

 5. Uit een recent onderzoek naar MNT is gebleken dat bladgroenten, waaronder enkele kruisbloemige groenten zoals boerenkool en boerenkool, de cognitieve achteruitgang hebben vertraagd. Daarom suggereren de onderzoekers dat "het toevoegen van een dagelijkse portie groene, bladgroenten aan uw dieet een eenvoudige manier kan zijn om uw hersengezondheid te bevorderen."

 6. Boerenkool, broccoli en kool hebben ook een beschermend effect op de gezondheid van het hart, dankzij hun vitamine K-gehalte.

 7. Tot slot zijn kruisbloemige groenten ook een geweldige bron van oplosbare vezels, die een rol spelen bij het reguleren van de bloedsuikerspiegel en het verminderen van de absorptie van vet, waardoor overgewichtstoename wordt voorkomen.

Zalm

 1. Recente studies hebben gesuggereerd dat consumptie van vlees - meestal rood vlees, maar ook sommige soorten pluimveevlees - op de lange termijn schadelijk kan zijn voor onze gezondheid. Een goed alternatief voor eiwitten is in dit geval vis, en vooral zalm biedt veel voedingsvoordelen.

 2. Zalm zit boordevol eiwitten en bevat ook veel omega-3-vetzuren, waarvan wordt gezegd dat ze goed zijn voor het gezichtsvermogen. Onderzoek heeft aangetoond dat omega-3 beschermt tegen het droge-ogen-syndroom, gekenmerkt door onvoldoende smering van de ogen, wat kan leiden tot pijn en wazig zien.

 3. Bovendien zijn omega-3-vetzuren geassocieerd met de gezondheid van de hersenen, en onderzoek suggereert dat ze cognitieve achteruitgang als gevolg van veroudering kunnen voorkomen.

 4. Zalm heeft ook een hoog kaliumgehalte en volgens een nieuw onderzoek dat afgelopen najaar over MNT is gemeld, kan kalium het ontstaan ​​van hartaandoeningen voorkomen.

 5. Bovendien is dit type vis rijk aan het mineraal selenium, wat bijdraagt ​​aan de gezondheid van de schildklier. De schildklier helpt bij het reguleren van hormonale activiteit en is betrokken bij metabole processen.

 6. Hoewel zowel gekweekte als wilde zalm op de markt verkrijgbaar is, is wilde zalm in het algemeen voedzamer gebleken, met een hoger eiwitgehalte en ook minder verzadigd vet, wat betekent dat het is gezonder en beter voor gewichtsbeheersing.

 7. Gekweekte zalm is echter een duurzamere grondstof en specialisten zeggen dat de verschillen tussen gekweekte en in het wild gevangen zalm misschien niet zo groot zijn dat ze ons motiveren om het ene type boven het andere te verkiezen.

Citrusvruchten

 1. Ten slotte zijn citrusvruchten de onbezongen helden van een gezond dieet; deze omvatten een aantal vruchten die nu wereldwijd beschikbaar zijn, zoals sinaasappels, grapefruit, citroenen, limoenen, clementines, mandarins en mandarijnen.

 2. Citrusvruchten worden al lang aanbevolen door voedingsdeskundigen en grootmoeders vanwege hun hoge gehalte aan vitamine C, dat antioxiderende eigenschappen heeft en waarvan wordt gezegd dat het een breed scala aan gezondheidsvoordelen oplevert, inclusief om ontstekingsschade te verminderen en infecties af te weren.

 3. Specialisten wijzen er echter op dat dit soort fruit veel verder gaat dan alleen vitamine C als het gaat om voedingswaarde.

 4. "De vruchten zijn overvloedig aanwezig in andere macronutriënten, waaronder suikers, voedingsvezels, kalium, foliumzuur, calcium, thiamine, niacine, vitamine B-6, fosfor, magnesium, koper, riboflavine en pantotheenzuur . "

 5. Als u niet onder de indruk bent van deze lijst met dieetartikelen, leggen de specialisten vervolgens uit hoe citrusvruchten nog meer organische stoffen bevatten - zoals flavonoïden, coumarines en carotenoïden - waarvan is gezegd dat ze beschermende effecten hebben tegen kanker, hart- en vaatziekten en neurodegeneratieve ziekten.

 6. Onderzoek heeft aangetoond dat flavonoïden - waarin citrusvruchten bijzonder rijk zijn - "chronische ziekten veroorzaakt door obesitas" kunnen voorkomen of vertragen. [! 106311 => 1140 = 7!

 7. De inwoners van de Japanse prefectuur Okinawa, bekend als een van de langst levende populaties ter wereld, eten regelmatig shikuwasa, ook bekend als 'shequasar', een citrusvrucht typisch voor de regio, die meer flavonoïden bevat dan de meeste andere citrusvruchten.

 8. Het drinken van shikuwasa-sap dat rijk is aan flavonoïden is ook in verband gebracht met een betere levergezondheid.

 9. Hoewel alle hierboven genoemde voedingsmiddelen worden gewaardeerd om hun aanzienlijke gezondheidsvoordelen, moeten we niet vergeten dat welzijn en een lange levensduur niet kunnen worden bereikt zonder een uitgebalanceerd, inclusief dieet en een gezonde levensstijl.

 10. Bovendien suggereren huidige studies dat onze genetische samenstelling een belangrijke invloed kan hebben op welke voedingsmiddelen het beste werken voor onze gezondheid. Houd daarom onze lijst met voedzame voedingsmiddelen in gedachten en zorg ervoor dat u het gezonde dieet volgt dat voor u het meest effectief is!Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407